Unicorns & Fairytales
activiteiten tijdens de krokusvakantie - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops Op stap Spelen uitstappen uitstappen in schoolvakanties

Activiteiten tijdens de krokusvakantie

Het is krokusvakantie! Tijd om wat leuke momenten door te brengen met Vince. Want ook hij moet niet naar de onthaalmoeder. Jammer genoeg is het vaak ook slecht weer en dan kunnen er wel eens verveelmomentjes optreden. Daarom enkele leuke activiteiten tijdens de krokusvakantie. Zowel voor bij je thuis als op verplaatsing.

Leuke activiteiten tijdens de krokusvakantie

Iedereen is wel eens op zoek naar leuke activiteiten tijdens de krokusvakantie denk ik. Je kan enorm veel doen tegenwoordig. Als je wil is elke dag gevuld. Maar dat hoeft natuurlijk niet want verveling is goed voor kinderen. Plan dus niet elke dag supervol. Bekijk ook zeker eens deze 15 tips om een schoolvakantie te overleven! Maar goed, ik ging jullie enkele activiteiten aanbieden die je tijdens de krokusvakantie kan gaan doen. Wel dit zijn ze…

1. Bezoek een concertgebouw op een familiedag en ontdek een belevingsparcours of toffe workshop

In het concertgebouw in Brugge kan je elke eerste zondag van de maand genieten van een familieontbijt en belevingsparcours. In de inkomhal is dan een ontdek- en speelplek voor kinderen en hun (groot)ouders. Er is dan Atelier Matinée: de kinderen kunnen deelnemen aan een (betalende) workshop en families kunnen ondertussen genieten van een heerlijk ontbijt, een drankje, een hapje of een gezellig moment met vrienden. Op zondagochtend is ook Concertgebouw Circuit open, ons belevingsparcoursmet kunst en architectuur voor alle leeftijden. Ze werkten een speciaal parcours voor kinderen uit.

lees ook: 17 leuke activiteiten om te doen in Brugge

2. Play’doh of boetseren

Dit is een topper hier in huis. Je kan zelf play dough maken of natuurlijk kopen. Ze zijn er uren mee zoet. Bovendien is het ook erg leerrijk en stimuleert het de zintuigen. Snijden, trekken, kneden, dingen maken… Kinderen vinden dit echt geweldig. Leg een tafelzeil en laat ze lekker hun gangen gaan. Doe een knutselschort aan of een oude t-shirt en zorg dat je niet speelt boven een tapijt. Nadien kan je alles gewoon bij elkaar vegen als ze gemorst hebben.

lees ook: DIY // Zelf Play Dough maken op 5 verschillende manieren

 

Herfst play dough kit - unicorns & fairytales

 

3. Tekenen & knutselen

Kribbelen en krabbelen op papier is hier ook een topper. We moeten dan we heel goed uitkijken wat we Vince in zijn handen stoppen willen we niet heel het interieur laten bekladden. Ideaal zijn onze Crayola wonder stiften. Die geven doorschijnende inkt af en geven enkel kleur op de daar voor voorziene kleurprenten. Maar wat we ook doen is enkele witte bladen aan elkaar kleven en hem zijn gang laten gaan. We hebben ook een inkleurbare placemat die het nog steeds goed doet. Je kan er * hier * meer over lezen. Ook kan je veel inspiratie vinden op de DIY pagina van deze blog. Je bent UREN zoet, I promise!!

lees ook: 5x tips om te knutselen tijdens de krokusvakantie

Activiteiten tijdens de krokusvakantie - unicorns & fairytales

4. Een groot kunstwerk

Zin in iets groters? Je kan met (vingerverf) ook leuke dingen teweeg brengen. In de Action goedkope canvassen gaan halen en je kunstenaar zijn gang laten gaan bijvoorbeeld? Of een grote rol behang uitrollen, tegen de muur kleven of op tafel kleven? Je zal wel zien dat het een succes is. Wij hebben voor oma en opa enkele maanden geleden al een canvaste gemaakt. Je kan er *hier* meer over lezen.

Activiteiten tijdens de krokusvakantie - unicorns & fairytales

5. Imaginary play

Wat Vince ook leuk vind is dat zijn knuffels met hem spelen. Nou, ik ben dan de knuffel en Vince commandeert erop los. Hij geeft beetje opdrachten, laat hem eten en drinken en spelen. Tijd voor handpoppen lijkt me zo…

lees ook: Verkleedkleding kinderen & waarom rollenspelen goed is voor de ontwikkeling

verkleedkoffer - unicorns & fairytales

6. Boekjes lezen

Samen lezen is ook altijd fijn. Maak het gezellig en laat ze een boekje kiezen. Misschien willen ze zelf wel voorlezen? Bekijk al onze leuke boekentips op deze blog bij de categorie ‘boeken’.

TIP TIP TIP: in maart is het steeds jeugdboekenmaand, ook op deze blog. Dan kan je vele leuke boeken winnen.

boekje van karton - unicorns & fairytales

7. Puzzelen

Zorg zelf voor leuke activiteiten tijdens de krokusvakantie door samen eens te puzzelen. Geduld is een mooie zaak en toch hebben wij dat niet, Vince niet en ik ook niet. Oeps. Puzzelen doet hij graag als ik mee help. We hebben hier allerlei soorten puzzels. Zelfs 3D puzzels van het leuke eco-friendly merk SASSI JUNIOR, waar ik *hier* al over schreef. Van V-tech hebben we een puzzel die geluid maakt en die vertelt wat het stukje puzzel betekent. Maar gaat het niet meteen goed, dan wordt het puzzelstukje door het huis gegooid. Ook Smart Games zijn hele leuke puzzel games.

8. Masking tape

Maak zelf een autobaan of een speelveld met masking tape. Plezier verzekerd. Nadien met de autootjes en treintjes op de hindernisbaan rijden. Of hinkelen?

9. Een speeltuin

Een speeltuin bezoeken is altijd leuk.  Zoek op welke dicht in jouw buurt ligt. Wanneer het slecht weer is kan je altijd ook opteren voor een binnenspeeltuin.

TIP: Kindvriendelijk restaurant in Antwerpen: De Bosrust in Essen

Activiteiten tijdens de krokusvakantie - unicorns & fairytales

10. Bezoek eens een museum

Wist je dat je in de meeste Musea ook kei leuke activiteiten tijdens de krokusvakantie organiseren? Zoek maar eens naar musea in de buurt en check hun activiteiten. Meestal zijn er ook speciale familiedagen of kinderworkshops. Wij gaan binnenkort de familiedag in het Red Star Line museum in Antwerpen eens uittesten. Ik laat het weten!

lees ook: Musea saai? Ik denk het ni!

11. Bioscoop

Ga eens een filmpje kijken. In de vakanties zijn er altijd kei leuke kinderfilms! Ze zullen ervan genieten. Wil je eens op stap in een andere stad? Dan kan je nadien nog lekker eten en spelen ergens. Wist je dat er ook ochtendvertoningen zijn in de krokusvakantie? Ideaal voor vroege vogels en gezinnen die nadien nog wat gepland hebben. Ook is er vaak Kids at the movies. Wij zijn alvast PAW PATROL gaan zien!

12. Netflix

Een alternatief voor de bioscoop is een Netflix-middagje. Nodig wat vriendjes uit, maak popcorn, haal wat lekkers in huis en verduister het huis een beetje. Het druilerige weer , daar word je toch niet vrolijk van. Laat de kinderen een film of wat serietjes kiezen. Misschien nadien gezellig samen eten? Feest!

13. Voorleesdagen in de BIB 

In elke bib zijn er wel voorleesdagen gepland. Zoek eens op of er in de locale bibs momenten zijn waarop je samen met je peuter/kleuter kan komen.

14. Zwemparadijs

Ga zwemmen met je kinderen in een zwemparadijs. Of gewoon in het zwembad in de buurt. Ze kunnen er vaak enorm van genieten.

rust bieden aan kinderen - unicorns & fairytales

15. Kinderyoga

Ga eens een lesje kinderyoga doen. Wie weet is dit wel iets voor jouw kind? Of doe het samen met je kind?

 

16. Bezoek het JEF FESTIVAL

48391627 299446354032184 519419231515705344 n - Activiteiten tijdens de krokusvakantie

Elk jaar organiseert het JEF FESTIVAL tijdens de krokusvakantie leuke activiteiten voor kinderen. Ook is er steeds een MEDIALAB aanwezig waar kinderen kunnen proeven van technologische snufjes.

 

17. Ga eens fluo golfen of in een mega trampoline park springen

activiteiten tijdens de krokusvakantie - unicorns & fairytales

Zin in een origineel uitstapje? Ga met je kinderen fluo golfen in black light of bezoek een mega trampoline park. Dat kan bijvoorbeeld bij MegaBounce!

 

Pin it

activiteiten tijdens de krokusvakantie - unicorns & fairytales

Hebben jullie nog leuke activiteiten tijdens de krokus? Vul gerust aan!

XOXO Nathalie

 

pinit fg en rect red 28 - Activiteiten tijdens de krokusvakantie

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Marieke boersma
  10 februari 2016 at 20:51

  Die Nijntje is echt tof!
  Mijn man en ik moeten meestal helaas werken tijdens de vakantie’s. Maar ik had vandaag een dagje vrij ^_^
  3 stuiterende kinderen vanmorgen vroeg dus ik heb ze lekker laten uitrazen in de binnenspeeltuin. (En zo waren er meer met dat idee *zucht..*)

  • Reply
   Nathalie
   11 februari 2016 at 18:36

   Ja hahaha dat kan ik geloven. Die binnenspeeltuinen maken fortuinen!

 • Reply
  FEMKE
  5 maart 2019 at 11:50

  Was de paw patrol film de moeite?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
5 Leuke kinderboeken over vriendschap + WIN

Om de jeugdboekenmaand goed in te zetten beginnen we met enkele boeken die helemaal bij het thema horen, namelijk kinderboeken...

Sluiten