Unicorns & Fairytales
Op stap uitstappen uitstappen binnen uitstappen in openlucht uitstappen in schoolvakanties

17 leuke activiteiten om te doen in Brugge

In de (zomer)vakantie is het altijd even zoeken hoe je je kindjes gaat bezighouden. Ik vroeg aan twee collega-bloggers uit Brugge om hun favoriete plekjes op te sommen (die de moeite waard zijn om met kindjes te bezoeken) en te delen met Unicorns & Fairytales. Dat zagen ze zeker zitten. Deze blog is onderdeel van de zomerserie in samenwerking met Linda die deze keer de leukste dorpjes van NL in de kijker zet.

Brugge

Ik moet eerlijk bekennen dat ik er maar 1 keer geweest ben. Samen met manlief enkele jaren geleden én kinderloos. Maar ik heb ook ondervonden dat je alles anders beleefd als je kinderen hebt. Brugge is een ontzettend mooie stad. Zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook erg romantisch. Maar Brugge is ook méér dan alleen maar een mooie stad. Daarom laat ik twee collega bloggers aan het woord die van Brugge afkomstig zijn. Want zij kennen beter dan wie de leukste plekjes.

PPPSSSST: wil je op Instagram al onze belevenissen volgen? Check dan UNICORNS & FAIRYTALES en als je graag out of the box speel- en knutselideetjes wil vinden, dan kan je mijn creatieve feed OUT OF THE BOX PLAY volgen. 

10 favoriete plekjes van Emmy

Emmy blogt op Webkonijn. Ze is mama van een zoontje (even oud als Vince ongeveer) en getrouwd.

De leukste kinderboerderij is De Zeven Torentjes in Brugge. Het is een grote hoeve met schuren, stallen, weides, groententuintjes en een speelplein. Je kan er spelen tussen de geitjes en de kippen, een bezoekje brengen aan de varkens, de konijnen. Voor de kleintjes heel plezant om dan na te genieten op het speelplein terwijl de ouders ontspannen met een lekker drankje op het terras.

brugge - unicorns & fairytales

Het leukste pretpark in Brugge is Boudewijn Seapark. Het is een klein pretpark die vooral de focus legt op de kleinere kinderen (tussen de 85 en 100cm). Je kan er een aantal draaimolens vinden, een paardenmolen en een heel tof waterspeelterrein. Daarnaast heb je zowel een binnen- als een buitenspeeltuin, waardoor je hier in de winter zeker ook terecht kan. Uiteraard niet te vergeten spetterende shows van dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen.

Het leukste speelbos in Brugge is het Bergjesbos, maar er zijn heel wat verschillende speelbossen in Brugge. Wat is er dan zo anders aan een speelbos dan aan een gewoon bos? In deze bossen (of delen van dit bos) mag allerhande speelplezier. Je mag er de paden verlaten, kampen bouwen of in bomen klimmen. Het spreekt voor zich dat vuur verboden is en dat spullen die niet in het bos horen te zijn, terug moeten meegenomen worden na het spelen.

Het leukste blotevoetenpad vind je in Hoeve Hangerijn in Brugge, al is het wel meer dan een blotevoetenpad. Hier wordt het een prikkelpad genoemd omdat je langs het traject heel wat verschillende zintuigprikkelende opdrachten krijgt van de ‘egel’ op de wegwijzers. Enkele voorbeelden zijn een knuffelboom en een woelbak.

Het leukste natuurcentrum vind je in Beisbroek in Brugge. Dit is een groot bosrijk domein waar vooral beuken en naaldbomen groeien. In het centraal gelegen kasteel vind je op de benedenverdieping een natuurcentrum waarin je allerhande zaken kunt ontdekken (voelbakken, filmpjes, …) en op de bovenverdieping vind je de volkssterrenwacht. Hier kan je regelmatig deelnemen aan verschillende activiteiten.

Het leukste bos in Brugge vinden wij Tillegembos, wist je dat dit het oudste provinciedomein is in West-Vlaanderen? Het is een bos die heel erg geschikt is om te wandelen, langs de goed aangelegde paden wandel je langs een kasteel, een waterpartij en de mooie heiden. Er is een groot buitenspeelplein voor kinderen, maar dan wel voor de al iets grotere kinderen.

Elke donderdag in juli en augustus is er op het strand van Zeebrugge een openluchtbioscoop. Drie maal per dag wordt dan een film gespeeld op het grote doek, er zijn films voor jong en oud. Heerlijk tijdens een mooie zomerdag.

Het leukste zwembad voor kleine kindjes is S&R olympia. Het is een recent complex waarin zowel een subtropisch zwembad is voor de kindjes met wildwaterbaan, fonteintjes, glijbaantjes, golfslagbad … maar ook een olympisch topsportbad van 50 meter lang. Een toegangsticket voor het subtropische gedeelte is echter wel niet echt goedkoop, dus het is aan te raden om toch voldoende tijd te nemen om te genieten.

Het leukste gratis muziekevent voor groot en klein is Feest in ‘t Park! Dit is een gratis festival in het idyllische  Minnewaterpark. Elk jaar kan je op de laatste zaterdag van juni dat elk jaar de laatste zaterdag van juni plaatsvindt. Je vindt er wereldmuziek, eetkraampjes, fairetrade drankjes en heel wat workshop.

Het leukste Circus in Brugge Cirque Plus. Dit is een Circusfestival vol humor, acrobaten die drie dagen duurt en ook nog eens gratis is. Tijdens een mooie zonnige dag kunnen ouders met hun kinderen, uiteraard ook mensen zonder kinderen, genieten van een sfeervol circus moment.

7 Favoriete plekjes van Charlene

Charlene is mama van twee (ook haar blog heet zo) en ook zij woont in Brugge.

Het leukste is ‘s ochtends vroeg samen naar zee, omdat er dan werkelijk geen kat loopt.
Wij gaan het liefst naar het strand van Zeebrugge. Om 9u aankomen is geen uitzondering op een warme dag. Zeebrugge is heel erg rustig en ongeveer een 15-20 minuutjes rijden van bij mij thuis. Er is een groot speelplein. Het enige nadeel is dat het water heel erg ver is. Ook het klein strand van Jabbeke is een toppertje in de zomer, helaas wel drukker bezet dan Zeebrugge.
Wij hebben in en rond Brugge enorm veel speelpleintjes. Ook in mijn gemeente, en vlak aan mijn huis is er eentje. Op de we site van Stad Brugge vind je de volledige lijsten per gemeente. Elke zomer lassen wij 1 speelpleindag per gemeente in. Dan fietsen we van speelplein tot speelplein en picknicken we. Heerlijk!
Het gezelligste dorpje rond Brugge is toch echt wel Damme. Je kan er een boottocht doen op De Lamme goedzak, om erna een wandeling te doen door het pittoresk dorpje. Er zijn ook tal van gezellige bistro/restaurants.
Als ik toerist zou zijn in Brugge dan zou ik zeker met mijn kinderen de boottochten op de reien doen (deze deden wij al), of per koets met de paarden. Opstappen kan je op de markt van Brugge, een rit kost €55 (per koets).
Ga ook eens naar het Belfort. Klimmen jouw kinderen graag? Dan zullen ze niet klagen over te talloze trappen die naar boven te betreden zijn. Het uitzicht eens je boven bent is fenomenaal.
Neem je fiets eens mee naar Brugge. Parkeer de wagen (of kom gewoon met de trein!) van daaruit kan je fietsen langs de Brugse Vesten. Rond om rond Brugge is dat eigenlijk. Je passeert het Minnewaterpark, de molens, het visartpark (waar er een fantastisch speelplein is!) en je eindigt terug bij het station. Mijn dochter was net 6 jaar toen ze de rit voor het eerst zelf meefietste. Vergeet ook hier geen picknick mee te nemen!
Een specialiteit is het misschien niet, maar wie naar Brugge komt moet zeker en vast een ijsje gaan eten bij Da Vinci. Het populairste ijssalon van Brugge. (Ps. Alle fruitsmaken zijn sorbet!)

Nog leuke vakantie plekjes?

30 leuke activiteiten aan de Belgische kust met kinderen tijdens de Paasvakantie

Pin it

Onthouden? Pinnen maar 🙂

activiteiten Brugge kinderen - unicorns & fairytales

uitgelichte afbeelding van Shutterstock

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Eline
    29 juni 2017 at 07:48

    Leuk bericht! Wij wonen ook in Brugge en zijn helemaal gek op de kinderboerderij en Hoeve Hangerijn! ?

Leave a Reply