Unicorns & Fairytales
koffer bij verveling - unicorns & fairytales
creatief DIY Get inspired holiday play My life Spelen Webshoptips

Vakantie overleven? Vul een EHBV-koffer !

Het is vakantie. Voor sommige kinderen iets waar ze al maanden naar uitkijken, voor anderen een moment waarop ze een beetje in een zwart gat vallen en voor sommige ouders een moment van spanning want ze moeten opvang vinden, hun kinderen bezig houden en moeten vaak nog gaan werken ook… Leuk ideetje kwam er plots bij me op: een EHBV-koffer, die kinderen of ouders kunnen nemen als ze zich vervelen. Een eerste hulp bij vakantie (en/of verveling) koffer. Met ideetjes, leuke spulletjes en doe-opdrachten. 

Geef je de kinderen een EHBV-koffer of de ouders?

Een vakantie overleven met kinderen? Dat kan…Je kan uiteraard een leuke vakantiekoffer voor jezelf maken (met oordoppen, een goede fles wijn, de babysit app en noodnummers hahaha)  of een vriend(in), je partner, oma/opa. Weet je het even niet meer? Dan kan je naar de koffer verwijzen. Eigenlijk zijn er veel mogelijkheden om zo’n koffer te maken. Kijk eerst even naar je kind. Is hij of zij een creatieveling? Of eerder een boekenverslinder, bouwer, lezer? Misschien vindt hij de SmartGames wel fijn, of autootjes?  Je moet geen koffer vol knutselspullen geven aan iemand die helemaal niet graag knutselt. Maar de koffer biedt je meteen een oplossing voor je problemen.

koffer bij verveling - unicorns & fairytales

Hier kind je: een knutselboek van Artie Farty, Kleuterquiz, Kinderyoga boek uitgeverij Lannoo, Vakantie Klets (bezinning.nl) , een action Cam van VTech en leuke stiften van Crayola.

Wat steek je dan in zo’n koffer ?

Wel, steek er voldoende leuke ideetjes in. Schuim deze blog af of kijk eens op Pinterest. Zoek leuke vakantieboekjes, knutselspulletjes of kleine nieuwigheden en steek het er mee in. Een verrekijker, een loep en Leuke spullen voor in de tuin of bos  indien je kinderen hebt die graag buiten ravotten. Of een koffertje met o.a. een verrekijker en kompas om de natuur te verkennen.

Steek er allerlei kaarten met leuke ideetjes, uitstappen en opdrachten in. Bij verveling: trek een kaart en kijk wat erop staat. Zo kan er op een kaart staan: bak samen lekkere muffins, of maak speeldeeg. Of bouw een garage voor je auto’s. Maak een leuke tekening voor oma. Neem je knutselspullen en … Gaan ze logeren bij iemand ? Neem de koffer dan mee. Je kan na twee weken de inhoud van de koffer veranderen. Of elke week. Probeer zelf een beetje te zien wat je nodig hebt.

Leuke reisspelletjes zijn ook altijd fijn om er mee in te stoppen!

Bucketlist, tips en printables voor kinderen tijdens de vakantie

Of wat denk je van leuke Smartgames

 

koffer bij verveling - unicorns & fairytales

De zomervakantie overleven

Either way, je gaat de komende twee maanden moeten overleven. Bereid je voor op veel gezeur, ruziemakende kinderen en weinig slaap, maar ook op vele mooie gezinsmomentjes. Kom af en toe eens ideetjes opdoen op mijn blog en volg ons via Instagram.

Lees ook: Meer dan 150 Anti-verveeltips tijdens vakanties… alstublieft…

Lees ook: 15 tips om een schoolvakantie te overleven!

Lees ook: 20 zomeractiviteiten met je kids die geen geld kosten

en ook: Leuke activiteiten in de zomervakantie, wat ga jij doen?

 

 

 

Wat zou jij in je EHBV-koffer steken? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Jeroen
    5 juli 2021 at 13:27

    Hier steken er altijd kleurboekjes (met kleurpotloden/stiften) in. Ook wat oefenboekjes en een leesboek nemen we standaard mee in deze ‘zak’.

Leave a Reply