Unicorns & Fairytales
halloween knutselen - unicorns & fairytales
creatief DIY Knutselen knutselen feestdagen knutselen rond een thema My life

Leuke en makkelijke originele knutselideetjes voor Halloween

Rond Halloween knutselen met kinderen is een beetje spannend. Maar toch vinden ze dit leuk. Welk origineel knutselidee rond Halloween vind jij de leukste? Ga je voor spinnen? Of ga je voor monsters? Enkele eenvoudige tips om aan de slag te gaan…

Halloween knutselen met kinderen 

We gaan met de kinderen rond Halloween knutselen. BOEEEEE. Deze eenvoudige halloweenknutsels kunnen aangepast worden qua niveau. Deze tips kan je in de klas doen, maar ook thuis natuurlijk. Binnenkort is het vakantie en dan kan je weer alle doe-tips gebruiken. Je vindt hier op mijn blog genoeg inspiratie. 

lees ook: Halloween printables & educatieve spelvormen voor het hoekenwerk of voor thuis!

1. Sponzen spookjes

Snijd uit sponzen spookjes en steek er houten stokjes in. Die kan je best wat vast lijmen. Nu kunnen de kinderen spookjes stempelen, idee op zwart papier. Je kan ze afwerken met wiebeloogjes als je wil! Dit knutselidee rond Halloween is heel makkelijk voor de kleinsten. Het stempelidee kan je gebruiken voor andere vormen ook. 

halloween knutselen - unicorns & fairytales

 

2. Monsters stempelen 

Net zoals op bovenstaande manier kan je ook monsters stempelen of schilderen. Je kan er allerlei gekke oogjes, stickers, glitters en andere deco spulletjes voor gebruiken.

3. Monster pinata

halloween knutselen - unicorns & fairytales

Bij AVA hebben ze nu iets nieuws! Je kan een JOYBOX bestellen die aan huis geleverd wordt. Helemaal corona proof en er zit alles in wat je nodig hebt om het project af te werken. Ik testte dit en kreeg de Corona Pinata thuis. Ik nam hem mee naar de klas want er zaten voldoende ballonnen en snoep in om meerdere pinatas te maken. Zo ga ik trakteren voor mijn verjaardag volgende week in de klas. Hoeraaa. Voorlopig kan je tussen 5 verschillende boxen kiezen maar ik ben er zeker van dat die keuze snel uitgebreid gaat worden. Heb je dus zin in een leuke namiddag knutselplezier? Ga dan maar eens kijken naar JOYBOX

 

4. Suncatcher rond Halloween 

Halloween suncatcher maken - unicorns & fairytales

Hier heb je wat meer materiaal voor nodig zoals kleefpapier en steentjes. De kinderen vonden het geweldig om te doen. Heb je overschot van karton? Goed zo! Altijd bijhouden. Je kan de werkbeschrijving van de Suncatcher rond Halloween opnieuw lezen. 

5. Halloween bokaal met lichtje

halloween knutselen - unicorns & fairytales

Snijd uit zwart papier allerlei griezelige dingen uit of print een papier waarop al Halloween silhouetten staan. Die kan je makkelijk op Pinterest vinden. Neem een lege bokaal en kleef met decopatch (een speciaal soort lijm dat doorzichtig wordt en speciaal gemaakt is voor deze dingen) de sihouetten op de bokaal. Zet er een theelichtje in (of gebruik een lichtje op batterijtjes) Het mooiste effect krijg je natuurlijk ‘s avonds, als het donker is.

6. Vleermuis 

halloween knutselen - unicorns & fairytales

Knutselen rond Halloween kan ook heel makkelijk zijn: neem een oude houten lepel en schilder hem zwart. Kleef er ogen op, teken een mondje met twee vampierentanden en teken op zwart papier vleermuisvleugels. Knip ze uit en kleef ze aan de lepel. Nu heb je een vleermuislepel. hahaha. Lex heeft er uren mee rondgevlogen.

7. Griezelige WC-rollen 

Met WC-rollen kan je heel veel doen. Houd lege rolletjes bij en maak er te gekke Halloween knutsels van. Je kan allerlei soorten monsters en heksen maken. Hier kunnen de kinderen hun fantasie erg goed bij gebruiken. 

8. Halloween pompoen

DIY pompoen - unicorns & fairytales

Je kan ook pompoenen schilderen. Je kan er zo gek in gaan als je wil! 

Lees ook: DIY | Decorate your pumpkin

9. Monsterhanden 

Teken de omtrek van je handen, kleur of schilder ze naar keuze in en maak er monsters van. Misschien kan je je handen op een speciale manier leggen? Probeer eens een vleermuis te maken? Bij deze opdracht kan je wel eens een extra paar handen gebruiken….

10. Monsterpennenbak 

Dit Halloween knutselidee is erg handig. Neem een leeg blik en spuit het in een kleurtje. Nadien kan je met verf nog meer versieren. Maak er een vampier van, een monster of misschien wel een spook? Vernis het blik op het einde. Je kan die nu gebruiken als pennenbakje. 

11. Zombies maken 

Gebruik daarvoor potjes of buizen die je met wc-papier omwikkeld. Je kan ook een oude windel gebruiken. Kleef er oogjes op en klaar is Kees. 

12. Spinnen met bekers 

Neem een beker en schilder hem zwart. Of neem een zwarte beker. Kleef er wiebeloogjes op en gebruik chenilledraad om de poten te maken. Nu heb je een spin. Brrrrr. 

13. Zwevend sprookje 

Met kartonnen bordjes kan je ook leuke knutselwerkjes maken. Een zwevend sprookje bijvoorbeeld. Versier het kartonnen bordje naar keuze en geef een sneetje in het bordje. Daar steek je een houten stokje door met een sprookje aan. 

herfst knutselwerkjes met kartonnen bordjes - unicorns & fairytales

 

Educatief rond Halloween knutselen

Rond Halloween knutselen kan ook educatief zijn. Deze twee ideetjes deed ik met de kinderen en ze vonden het geweldig. 

1. Bibberbeesten maken 

halloween knutselen - unicorns & fairytales

Op de website SLIMME HANDEN vind je allerlei leuke ideetjes rond techniek. Ideaal om in de klas te doen, maar je kan alles natuurlijk ook gewoon thuis doen. Omdat ik het eerst wilde testen thuis, gingen we aan de slag met de Bibberbeesten. Door middel van een stroomkring maak je een beestje dat bibbert. Met pijpenragers en oogjes en de hoeveelheid pootjes kan jij een eng beestje maken. Superleuk! 

2. Rekenmonster

rekenen tot 10 - unicorns & fairytales

Dit rekenmonster is ideaal voor kinderen die leren rekenen tot 10.  Je kan hier alles over dit rekenmonster lezen, ook hoe je dit maakt.

 

Sensory play rond Halloween

Naast knutselen rond Halloween kan je ook sensopatisch spelen. Dat is altijd zo leuk! Je kan onderstaande artikels raadplegen voor inspiratie ! 

Sensory play rond Halloween + gratis printables

Halloween STEM activiteit: Pumpkin FIZZ

 

Pumkin Fizz play STEM- unicorns & fairytales

sensory activiteiten Halloween - unicorns & fairytales sensory activiteiten Halloween - unicorns & fairytales

 

Educatief spelen rond Halloween 

Ik maakte enkele printables die je in de klas of thuis kunt inzetten. Zeer interessant! Je kan alles in onderstaande artikels vinden:

Halloween printables & educatieve spelvormen voor het hoekenwerk of voor thuis!

Herfst printables (gratis bundel!) voor kleine kinderen met tips

halloween printables voor kinderen - unicorns & fairytales

 

Nog wat meer Halloween leuks

Leuke en makkelijke originele knutselideetjes voor Halloween

Halloween Bento brooddozen maken doe je zo!

Gezonde(re) Halloween traktaties

Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

De leukste Halloween kinderboeken en prentenboeken

Nog meer Halloween boekentips voor kinderen!

Leuke (mierzoete) Halloween traktaties

activiteiten Halloween - unicorns & Fairytales

Pin it 

Rond Halloween knutselen blijft gewoon leuk. Wil je deze ideetjes bewaren op interest? Pin ze dan aub.

halloween knutselen - unicorns & fairytales

 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply