Unicorns & Fairytales
Halloween STEM activiteit - unicorns & fairytales
Educatief My life sensory play Spelen STEM

Halloween STEM activiteit: Pumpkin FIZZ

Heb je zin om eens een Halloween STEM activiteit te doen met je kinderen? Dan is deze Halloween Pumpkin FIZZ dé max! Je kinderen gaan het superleuk vinden, daar ben ik zeker van. Ik postte deze activiteit op mijn Instagram OUT OF THE BOX PLAY en ik kreeg vragen of ik de werkwijze wou delen op mijn blog. Dus bij deze… 

Pumpkin FIZZ

Ben je op zoek naar een echte toffe Halloween STEM activiteit om te doen met je kinderen? Dan is dit toverbrouwsel / heksenbrouwsel zeker een aanrader. Onze kinderen vonden het fantastisch. Ik maakte op voorhand gekleurde FIZZ poeder klaar (volgens mijn recept dat je in mijn boek kunt vinden en dat ik nog eventjes geheim ga houden) maar ik ga je een perfect werkend alternatief geven met dezelfde uitkomt. Alleen heb je dan in plaats van water natuurazijn nodig. 

Halloween STEM activiteit - unicorns & Fairytales

Wat heb je nodig:

 • een pompoen 
 • bicarbonaat (baking soda)
 • voedingskleurstof 
 • natuurazijn 
 • kleine Halloween deco 

Optioneel en naar keuze: 

 • lavendel
 • rozenknopjes
 • stoombloemen
 • losse thee
 • bioglitters
 • … 

Halloween FIZZ play activiteit - unicorns & fairytales

Halloween STEM activiteit 

Eerst en vooral hol je de pompoen uit. De pitten kan je gebruiken om te knutselen of opnieuw te zaaien. Gooi ze dus niet weg! Het vruchtvlees kan je pureren en met pompoen puree kan je lekkere muffins, taartjes, soep of pumkin spice latté’s mee maken. Maak ogen in de pompoen en zorg dat je het hoedje zeker bijhoudt. 

Leg alles leuk klaar zodat de kindjes het gevoel hebben dat ze alles kunnen nemen wat ze willen. Het is hun ‘labo’. Je kan ook een Halloween heksenwinkeltje maken waarbij ze ingrediënten kunnen kopen om in hun heksenbrouwsel te doen. 

Halloween STEM activiteit - unicorns & fairytales

Ze gaan een heksenbrouwsel maken waarbij ze op het einde de krachten die ze erin stoppen kunnen activeren. Ze mogen er alles indoen wat ze willen. Zeker het magische poeder niet vergeten, goed roeren (dat deden de kinderen met een tak) en dan op het einde…. de natuurazijn. Doe er eventueel ook een scheutje afwasmiddel in en BAM, het gaat bruisen! 

Het enthousiasme bij mijn kinderen was groot. Die ogen werden groot en ons huis vervulde zich met OOOHHHS en WOOOOOWWWWS. Missie geslaagd denk ik dan. Deze pumpkin FIZZ was een ware hit! 

Nog meer STEM activiteiten 

Ben je gek op deze STEM activiteiten met kinderen? Dan zijn onderstaande artikels ook iets voor jou: 

Pumpkin spice speeldeeg: lekker gezellig !

Sensory play thema herfst: enkele toffe ideetjes + free printable!

Proefjes en lessen rond wetenschap en techniek, ook voor thuis! Voor echte STEM-kids!

Programmeren met kinderen: tips en ideetjes

Marble Rush: wat leer je van de nieuwe knikkerbanen van VTech?

10x STEM speelgoed voor kleine onderzoekers

sensory play herfst - unicorns & fairytales

Pin it

Vind je deze Halloween STEM activiteit superleuk en wil jij ook een Pumpkin Fizz maken? Sla dan deze activiteit zeker op voor later.

Pumkin Fizz play STEM- unicorns & fairytales 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply