Unicorns & Fairytales
kerstspelletjes kinderen - unicorns & fairytales
creatief Educatief educatieve activiteiten holiday play knutselen feestdagen My life Sensopatisch speelgoed sensory play Spelen

Kerst spelletjes en activiteiten voor kinderen

De kerstvakantie met je kinderen overleven? Zoek je nog leuke kerstspelletjes, kerstknutsels en kerstactiviteiten voor kinderen? Misschien heb je dan iets aan de volgende ideetjes. Al zijn er miljoenen mogelijkheden. TIP: ga elke dag zeker even buiten. Frisse lucht doet wonderen en zal de fantasie en creativiteit van je kindjes zeker ten goede komen. Zelfs als het regent. Stampen in de plassen en nadien een warm badje. Lekker gezellig en gezond. 

Kerstspelletjes voor kinderen en toffe kerstactiviteiten

1. DIY werpspel Rudolf 

Heb je een lege kartonnen doos? Daar kan je heel veel leuke kerstspelletjes voor kinderen mee maken! Teken er een grote rode neus op en ogen en maak van takken of van stevige rollen een gewei. Maak werpringen met kartonnen bordjes, overschot van karton of misschien heb je er nog wel liggen? Wie kan zijn ringen over het gewei gooien? 

bron: https://yoo.rs/

2. DIY werpspel kerstboom

Neem weer een lege doos. Maak uit stevig karton een kerstboom met gaten. Neem balletjes of maak er zelf. Wie kan er door de gaten gooien? Geef elk gat een bepaalde score. Wie heeft uiteindelijk de meeste punten? 

3. Bekers omverwerpen 

Supermakkelijk: neem wat kartonnen of plastieken bekers en teken er eventueel gezichtjes op. Van Rudolph , de sneeuwpop of gebruik je fantasie. Werp de bekers om. Wij maakten dit spel toen we onze zoektocht opdrachten maakten voor de DIY verjaardag in thema Mario Bros. 

Een Super Mario Bros verjaardagsfeest organiseren!

4. Kerstfiguren maken uit Play-doh of zoutdeeg

Maak enkele kaartjes met typische namen van kerstfiguren op. Leg ze omgedraaid op een stapel. Neem er ook een timer op zandloper bij. Draai een kaartje om. Kunnen de anderen binnen de tijd raden welk figuur je maakt? 

Maak zelf je eigen speeldeeg : DIY // Zelf playdough of speeldeeg maken op 7 verschillende manieren

of zoutdeeg: Zelf zoutdeeg of speeldeeg maken? Uren speelplezier met dit recept! Ik beloof het!

knutselen voor kerst met kinderen - unicorns & fairytales

5. Kerstbingo 

Druk een bestaande kerstbingo af. Je vindt er superveel op Pinterest. Druk ook de kaartjes af. Om ze meermaals te gebruiken kan je ze eventueel ook lamineren. Steek de kaartjes in een doos of zak en laat iemand trekken. Neem pionnen, een stift, lege doppen of andere zaken om op je bongokaart te leggen. Wie heeft als eerste een afgesproken aantal, een rij of kruis? 

In mijn printables kan je leuke kerstbingo’s en andere spelletjes vinden! 

kerst bingo kinderen - unicorns & fairytales

6. Sneeuwpoppen maken van marshmallows

Leg stokjes klaar, marshmallows en stiften met eetbare inkt. Maak sneeuwpoppen. Je kan ze nadien in een kop warme chocolademelk gooien. Lekker… PS: je kan ook IGLO’s maken met marshmallows… 

PS: voor meer leuke kidsproof creatief kan je altijd eens op KIDSFOOD & LUNCHBOX kijken. 

kersthapjes kinderen en traktaties - unicorns & fairytales

7. kerstpuzzel 

Laat je kinderen een leuke kerstpuzzel maken. Misschien heb je er zelf nog? Of maak er eentje. Knip een tekening in stukjes. De onderstaande puzzels zijn ook leuk voor kleine kinderen.

 

8. Fotobooth 

Maak allerlei leuke foto props en leg attributen klaar. Maak een leuke achtergrond. Trek nu allemaal foto’s. Je kan ze nadien afdrukken en er leuke kaartjes van maken. kinderen vinden het ook leuk hun eigen camera te hebben. Met de Kidizoom Duo DX kunnen ze zelf aan de slag. Met de Instax Mini Link kunnen ze dan weer rechtstreeks polaroid foto’s afdrukken van de GSM. 

9. Fake sneeuw 

Superleuk voor kinderen is fake snow maken. Je kan dat op verschillende manieren. De eenvoudigste manier is 2,5 kopjes bicarbonaat met 1/2 kopje witte haarconditioner. Je kan het ook met witte scheerschuim maken. Maak er een sensory bin van en je kindje heeft een leuke winterse kerstactiviteit. Laat sneeuwpoppen maken in de fake snow! 

lees ook: Winter STEM activiteiten tijdens Kerst

kerstspelletjes kinderen - unicorns & fairytales

10. Kerstkransen versieren 

Maak leuke kerstkransen door de rand van kartonnen bordjes te versieren. Of maak het van echte kransen, mousse kransen of wat je ook wil. Je kan natuurlijk ook een sjabloon uit stevig karton uitknippen. versier met kosteloos materiaal of echte blaadjes en bloemen. 

11. Kerstster maken met wasknijpers

Wist je dat he enorm mooie kunstwerken kunt maken met halve wasknijpers? Lijm ze aan elkaar en maak mooie kerststerren die je kunt versieren en ophangen of aan een cadeau hangen. 

kerstspelletjes kinderen - unicorns & fairytales

12. Kerstboom dobbelspel 

Ik maakte enkele printables die je kunt afdrukken. Dit is om met twee dobbelstenen te spelen. Getallen optellen en aftrekken. Gooi met twee dobbelstenen en vind de bal die bij het aantal ogen hoort. Leg er iets op of schrap ze. Als je ze lamineert dan kan je ze hergebruiken. 

GRATIS PRINTABLE kerstboom dobbelspel optellen

GRATIS PRINTABLE kerstboom dobbelspel veminderen

kerstspelletjes kinderen - unicorns & fairytales

 

13. Teken wat je leest in de kerstboom 

Ideaal voor begrijpend lezen en kinderen die net hebben leren lezen: ze krijgen een blad met een lege kerstboom. Ze moeten goed lezen wat er allemaal staat en de juiste zaken in de boom tekenen. 

Je kan het blad hier downloaden

14. Printables & kerstspelletjes

Ik heb een winter activiteitenbundel gemaakt met maar liefst 100 bladzijden waar jij veel inspiratie en spelletjes kan halen. Download, lamineer, knip, plak en je hebt ze voor langdurig gebruik! Ook ideaal om in de klas te gebruiken. 

Je kan de winter activiteitenbundel samen met nog vele anderen HIER downloaden. 

kerst ganzenbord kinderen - unicorns & fairytales

15. Kerstboom koekjes versieren met M&M’s

Heel erg leuk: koekjes maken in de vorm van een kerstboom en versieren met M&M’s. Superlekker en een leuke kerst activiteit voor kinderen. Nadien lekker opsmullen natuurlijk. 

16. Sensory play in thema kerst

Sensorisch spel in thema kerst is superleuk en werkt onprikkelend. Je kan als basis verschillende zaken gebruiken: fake Snow, gekleurde rijst, scheerschuim, speelzand, snippers en noem maar op. 

17. Speelwerelden maken 

Maak eens enkele speelwerelden of sensory Bins in thema Kerst. Superleuk ! Zet er pooldieren bij, enkele kerstboompjes en laat kinderen gewoon spelen. Wedden dat ze hun fantasie gaan gebruiken? Vaak zijn ze er uren zoet mee! 

kerst activiteiten en spelletjes - unicorns & fairytales

kerst activiteiten en spelletjes - unicorns & fairytales

18. Knutselen natuurlijk! 

Er zijn ontzettend veel ideetjes om te knutselen rond kerst uiteraard. Wij maken ook altijd onze kerstcadeautjes en nieuwjaarsbrieven zelf. Heb je inspiratie nodig? Bekijk dan deze zaken eens: 

Spijkerkunstwerk voor Kerst en Nieuwjaar

3D nieuwjaarsbrieven knutselen met kinderen

Origineel knutselen rond Kerst met kinderen: de leukste ideetjes verzameld!

spijkerkunstwerk voor kerst en nieuwjaar - unicorns & fairytales

19. Gratis BINGO kerstvakantie activiteiten 

Ben je op zoek naar activiteiten rond kerst om te doen in de vakantie? Print deze BINGO dan uit en doe de opdrachten.  In de download kan je deze activiteiten aanklikken en de werkwijze vinden. Veel plezier! 

FREE DOWNLOAD BINGO kerstvakantie activiteiten

corona proof activiteiten in de kerstvakantie met kinderen - unicorni & fairytales

20. E-book 

Wil je graag tips over spelen met kinderen en er enkele leuke activiteiten bij? Dan kan je mijn E-BOOK downloaden. Hij kost slechts 2,99 en je krijgt er voorlopig printables waarbij 8 kerstknutsel ideetjes zitten die je kunt gebruiken als opdracht voor kinderen (in de klas, opvang, thuis…) 

e-book activiteiten kinderen - unicorns & fairytales

21. Vertelstenen maken 

Je kan leuke vertelstenen maken waarbij de kinderen hun eigen kerstverhaal kunnen schrijven of vertellen.

lees ook: 10x stenen beschilderen, vertelstenen maken of Happy stones maken

of: Vertelstenen zelf maken en hoe je ze kunt inzetten voor verschillende thema’s

kerst activiteiten en spelletjes - unicorns & fairytales

TIP: mijn boek SPEEL!

Wil je meer weten over spelen met kinderen? Zin om je te laten onderdompelen in enorm veel activiteiten voor kinderen waarbij je steeds nog eens een lading speeltips krijgt met toegang tot gratis exclusieve printables? Dan is mijn boek SPEEL! een tip!

Je kan hem oa hier kopen

550x691 - DIY // Zelf playdough of speeldeeg maken op 7 verschillende manieren

Pin it 

Vind je deze kerstspelletjes voor kinderen en leuke activiteiten tof? Pin ze dan :))

kerstspelletjes kinderen - unicorns & fairytales

 

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply