Unicorns & Fairytales
kerstspelletjes kinderen - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops holiday play My life Spelen

Kerst spelletjes en activiteiten voor kinderen

De kerstvakantie met je kinderen zal anders zijn dan anders. Zoek je nog leuke kerstspelletjes en activiteiten voor kinderen? Misschien heb je dan iets aan de volgende ideetjes. Al zijn er miljoenen mogelijkheden. TIP: ga elke dag zeker even buiten. Frisse lucht doet wonderen en zal de fantasie en creativiteit van je kindjes zeker ten goede komen. Zelfs als het regent. Stampen in de plassen en nadien een warm badje. 

Kerstspelletjes voor kinderen en toffe activiteiten

1. DIY werpspel Rudolf 

Heb je een lege kartonnen doos? Daar kan je heel veel leuke kerstspelletjes voor kinderen mee maken! Teken er een grote rode neus op en ogen en maak van takken of van stevige rollen een gewei. Maak werpringen met kartonnen bordjes, overschot van karton of misschien heb je er nog wel liggen? Wie kan zijn ringen over het gewei gooien? 

6829fd8a97cc12ae31a138188ae13099 - Kerst spelletjes en activiteiten voor kinderen

bron: https://yoo.rs/

2. DIY werpspel kerstboom

Neem weer een lege doos. Maak uit stevig karton een kerstboom met gaten. Neem balletjes of maak er zelf. Wie kan er door de gaten gooien? Geef elk gat een bepaalde score. Wie heeft uiteindelijk de meeste punten? 

3. Bekers omverwerpen 

Supermakkelijk: neem wat kartonnen of plastieken bekers en teken er eventueel gezichtjes op. Van Rudolph , de sneeuwpop of gebruik je fantasie. Werk de bekers om. 

4. Kerstfiguren maken uit Play-doh

Maak enkele kaartjes met typische namen van kerstfiguren op. Leg ze omgedraaid op een stapel. Neem er ook een timer op zandloper bij. Draai een kaartje om. Kunnen de anderen binnen de tijd raden welk figuur je maakt? 

5. Kerstbingo 

Druk een bestaande kerstbingo af. Je vindt er superveel op Pinterest. Druk ook de kaartjes af. Om ze meermaals te gebruiken kan je ze eventueel ook lamineren. Steek de kaartjes in een doos of zak en laat iemand trekken. Neem pionnen, een stift, lege doppen of andere zaken om op je bongokaart te leggen. Wie heeft als eerste een afgesproken aantal, een rij of kruis? 

kerstbingo - Kerst spelletjes en activiteiten voor kinderen

Deze kerstbingo kan je vinden bij MIZFLURRY

 

6. Sneeuwpoppen maken van marshmallows

Leg stokjes klaar, marshmallows en stiften met eetbare inkt. Maak sneeuwpoppen. Je kan ze nadien in een kop warme chocolademelk gooien. Lekker…

PS: voor meer leuke kidsproof creatief kan je altijd eens op KIDSFOOD & LUNCHBOX kijken. 

efcd5baa 6aec 4c8e b34f 6b2c4f327b7c 768x1024 - Kerst spelletjes en activiteiten voor kinderen

 

7. kerstpuzzel 

Laat je kinderen een leuke kerstpuzzel maken. Misschien heb je er zelf nog? Of maak er eentje. Knip een tekening in stukjes. De onderstaande puzzels zijn ook leuk voor kleine kinderen.

 

puzzle 2 1 - Kerst spelletjes en activiteiten voor kinderen

8. Fotobooth 

Maak allerlei leuke foto props en leg attributen klaar. Maak een leuke achtergrond. Trek nu allemaal foto’s. Je kan ze nadien afdrukken en er leuke kaartjes van maken. kinderen vinden het ook leuk hun eigen camera te hebben. Met de Kidizoom Duo DX kunnen ze zelf aan de slag. Met de Instax Mini Link kunnen ze dan weer rechtstreeks polaroid foto’s afdrukken van de GSM. 

9. Fake sneeuw 

Superleuk voor kinderen is fake snow maken. Je kan dat op verschillende manieren. De eenvoudigste manier is 2,5 kopjes bicarbonaat met 1/2 kopje witte haarconditioner. Je kan het ook met witte scheerschuim maken. Maak er een sensory bin van en je kindje heeft een leuke winterse kerstactiviteit. Laat sneeuwpoppen maken in de fake snow! 

FullSizeRender 6 768x1024 - Kerst spelletjes en activiteiten voor kinderen

10. Kerstkransen versieren 

Maak leuke kerstkransen door de rand van kartonnen bordjes te versieren. Of maak het van echte kransen, mousse kransen of wat je ook wil. Je kan natuurlijk ook een sjabloon uit stevig karton uitknippen. versier met kosteloos materiaal of echte blaadjes en bloemen. 

11. Kerstster maken met wasknijpers

Wist je dat he enorm mooie kunstwerken kunt maken met halve wasknijpers? Lijm ze aan elkaar en maak mooie kerststerren die je kunt versieren en ophangen of aan een cadeau hangen. 

IMG 4212 768x1024 - Kerst spelletjes en activiteiten voor kinderen

12. Kerstboom dobbelspel 

Ik maakte enkele printables die je kunt afdrukken. Dit is om met twee dobbelstenen te spelen. Getallen optellen en aftrekken. Gooi met twee dobbelstenen en vind de bal die bij het aantal ogen hoort. Leg er iets op of schrap ze. Als je ze lamineert dan kan je ze hergebruiken. 

GRATIS PRINTABLE kerstboom dobbelspel optellen

GRATIS PRINTABLE kerstboom dobbelspel veminderen

Schermafbeelding 2020 12 20 om 11.12.09 - Kerst spelletjes en activiteiten voor kinderen

 

13. Teken wat je leest in de kerstboom 

Ideaal voor begrijpend lezen en kinderen die net hebben leren lezen: ze krijgen een blad met een lege kerstboom. Ze moeten goed lezen wat er allemaal staat en de juiste zaken in de boom tekenen. 

Je kan het blad hier downloaden

 

14. Free printables & kerstspelletjes

Er zijn heel veel mensen die gratis printables maken en die online zetten. Zo heb je 123kidsfun.com war je enorm veel leuke dingen vindt. Een tip: ga maar eens kijken op Pinterest. Het werkt verslavend. Of kom geregeld eens hier kijken natuurlijk 😉 

i spy 3 1 - Kerst spelletjes en activiteiten voor kinderen

Je kan ze hier downloaden

 

15. Kerstboom koekjes versieren met M&M’s

Heel erg leuk: koekjes maken in de vorm van een kerstboom en versieren met M&M’s. Superlekker en een leuke kerst activiteit voor kinderen. Nadien lekker opsmullen natuurlijk. 

 

Pin it 

Vind je deze kerstspelletjes voor kinderen en leuke activiteiten tof? Pin ze dan :))

White and Black Recipes Pinterest Video Pin 2 683x1024 - Kerst spelletjes en activiteiten voor kinderen

 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply