Unicorns & Fairytales
nieuwjaarsbrieven knutselen - unicorns & fairytales
creatief DIY kerst en nieuwjaar knutselen feestdagen knutselen seizoenen My life upcycling (kosteloos materiaal)

3D nieuwjaarsbrieven knutselen met kinderen

Ik ben nog altijd fan van zelf originele nieuwjaarsbrieven knutselen. Daar hebben kinderen veel plezier aan en voor de ontvangers is het fijn om iets te krijgen waar ze hun hart en ziel in hebben gestoken. Veel beter dan gewoon een gekochte brief met een tekst. Het was al een tijdje geleden dat we nog eens zelf een soort brief knutselden. Wij gingen 3D nieuwjaarsbrieven knutselen. Kijk je mee?

Het moet een bijzonder cadeau zijn

Ik hield er als kind van om originele nieuwjaarsbrieven te knutselen. Ook als juf hou ik ervan om samen met de kinderen aan de slag te gaan. Dit jaar viel Sinterklaas en de laatste week van school zo dicht op elkaar dat het niet meer lukte, maar we gaan deze 3D nieuwjaarsbrieven na de vakantie knutselen. Ze zijn ook ideaal als winterknutsel. Het is toch fijn om iets zelfgemaakt af te geven? Ik had er alvast zelf al veel plezier aan. 

3D originele nieuwjaarsbrieven knutselen 

1. Lichtgevende kerstman in een winterlandschap

nieuwjaarsbrieven knutselen - unicorns & fairytales

Aan deze nieuwjaarsbrief heb ik zelf veel plezier aan beleefd. Ook ideaal te doen met kleine kinderen, mits een beetje hulp en instructies. Iets grotere kinderen kunnen dit prima alleen. Ze leren zo nog iets over de overgangen van kleur. Het maken van deze originele nieuwjaarsbrief gebeurt in 3 delen: 

Winterlandschap:

Ik gebruikte ecoline (blauw en zwart) om de nacht te maken. Veel water gebruiken en bovenaan enkele laagjes extra aanbrengen. De maan creëerde ik door een cirkel op karton te tekenen, uit te knippen en even vast te maken op de witte canvas. Zo blijft de cirkel wit. Met witte plakkaatverf en een tandenborstel maakte ik sterren. Even laten drogen (dat gaat snel) en dan kan je beginnen aan de takken of de kerstman. 

Kerstman:

Dit kan je maken met LED theelichtjes. Wij hadden enkel de glitterlichtjes maar je kan het best met de witte doen. Dat is natuurlijker. Het lijfje schilderde ik erop met witte verf en wat glitter:. beetje met het penseel duwen in plaats van strijken. Met een verfstift maakte ik het mondje erop en de oogjes kleefde ik erop met een lijmpistool. Voor je het lichtje aan de canvas kleeft maak je best een gaatje in het canvas zodat je het lichtje makkelijk aan en uit kunt zetten. Aan de achterkant kan je dan een tekst kleven waar je bijvoorbeeld zegt: “Tijd om een lichtje te zijn voor iemand…” of …  Met een lint maakte ik een strikje, pompoms als knopen en een saté stokje als bezem. Met zwarte vilt kan je een hoed maken. Maar jij kan je kerstman versieren zoals jij wil. 

Takken:

Je kan met een penseel takken maken, al duwend, niet vegen. Zo krijg je ‘ijs’ op de takken. Ik strooide er ook glitters over om een leuk effect te creëren. Eventueel kan je er nog een vogeltje opzetten. 

 

2. Een boom met échte lichtjes

nieuwjaarsbrieven knutselen - unicorns & fairytales

Voor deze 3D nieuwjaarsbrief heb je een lege doos nodig. Ik nam een lege cornflakesdoos die ik eerst schilderde in een winterlandschap met witte en blauwe plakkaatverf en glitters. Uit stevig karton knipten we een kerstboom die we groen schilderden. Die kleefden we op de doos. Ik had een lichtjessnoer met 20 LED-lichtjes dus ik maakte 20 gaatjes in de boom en dus ook de doos. Dan is het even puzzelen. om de lichtjes door de gaten te steken, maar door de doos kan je de rest van de draden erin laten zitten zonder dat het stoort. Als dat gaan leuke nieuwjaarsbrief is!!! Op de achterkant van de doos kan je je wensen schrijven. Wij maakten er uit karton enkele huisjes. 

3. De kleine kerstboom 

nieuwjaarsbrieven knutselen - unicorns & fairytales

We hebben thuis een favoriet kerstboek:De kleine Kerstboom van Clavis uitgeverij. Die lazen we eerst. Op een stuk karton (van een verpakking) maakten we weer een winterlandschap met ecoline. Met witte plakkaatverf en een spons maakten we een grond. Ook hier tekenden we een kerstboom op karton, die we groen schilderden en uitsneden. Met een lijmpistool ging die erop. We versierden de boom met frutsels en maakten van stukjes spons cadeautjes, ingewikkeld in inpakpapier, die we er ook op kleefden. Met chenilledraad maakten we een ster…

Nog meer ideetjes

Originele 3D nieuwjaarsbrieven met lichtjes

DIY // Nieuwjaarswensen in een bokaal

DIY / Maak een uniek kerstkaartje met foto’s

Leuke kerstbomen knutselen met kinderen

DIY | schuddebol in 10 stappen

Puffy Paint kunstwerkjes maken tijdens kerst

8x Leuke originele kerstballen maken

Pin it!

Vind je deze originele nieuwjaarsbrieven in 3D ook leuk? Pin ze dan…

nieuwjaarsbrieven knutselen - unicorns & fairytales

Wat vind jij van onze creaties? Wil jij nu ook geen originele nieuwjaarsbrieven knutselen met je kinderen? 

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply