Unicorns & Fairytales
kerstbomen knutselen met pasta - unicorns & fairytales
creatief DIY knutselen feestdagen knutselen seizoenen My life

Leuke kerstbomen knutselen met kinderen

Knutselen…We still love it en de winterperiode is een heel dankbare periode voor allerlei leuke knutselactiviteiten. Elk vrij moment vraagt Vince om te knutselen. Meestal haal ik dan mijn dozen boven met allerlei materiaal en verzinnen we iets ter plekke. Soms vergt het wat meer voorbereiding natuurlijk. Dit was zo’n last minute ingeving omdat ik het eens zag voorbijkomen op Pinterest en ik dacht: tijd om het zelf eens te doen. We gingen aan de slag en gingen kerstbomen knutselen en het werden eigenlijk 3 sensopatische activiteiten, goed voor de motoriek, een beetje Montessori geïnspireerd maar leuk voor ieder kind. Try it at home.

Kerstbomen knutselen met kinderen

Je kan op 1000 manieren kerstbomen knutselen met kinderen. Heel leuk om te doen en je bent weer creatief bezig met je kroost. Er zijn heel makkelijke creatieve werkjes bij, die je in no time kunt doen. 

DA988F52 377C 4C2F 9CEB 15FEC27DE67E 2 768x1024 - Leuke kerstbomen knutselen met kinderen

Een kerstboom van pasta en glitter

Deze opdracht is superleuk voor de kinderen en eigenlijk heel gemakkelijk en toch uitdagend. Uit karton, dat je beslist wel kunt snijden uit gebruikte kartonnen dozen of verpakkingen, snijd je driehoekjes (kerstbomen dus) en je geeft hen een ruim assortiment aan (droge!) pasta en andere accessoires / frutsels dat je hebt liggen en een knijpflesje lijm. Laat hen goed wat lijm spuiten op de kerstboom en laat hen versieren. Leg ze alvast op bakpapier op een serveerschaal of andere ondergrond zodat je ze te drogen kan leggen op de verwarming of op een andere plek. Ze gaan waarschijnlijk wat smossen dus voorzie een bescherming. Ze vinden dit superleuk en de resultaten zijn ook leuk.

TIP: Je vindt leuke pasta in kerstthema in LIDL of gebruik verschillende soorten pasta om het leuk te maken. Ze kunnen de pasta eventueel nadien beschilderen of je kan het in een kleurtje spuiten als je wil, maar dat hoeft niet.

400796D7 75FA 45ED A350 ADCBDC01B09B 752x1024 - Leuke kerstbomen knutselen met kinderen


- Leuke kerstbomen knutselen met kinderenEen kerstboom van wol

Dit werkje is niet alleen leuk maar ook goed voor de fijne motoriek. Je neemt een kartonnen bordje en maakt gaatjes in de vorm van een driehoek. Maak een touw vast in een eerste gaatje en kleef het wat vast. Geef ze een stopnaald zonder scherpe punt (hoe kleiner de kleuter / kind, hoe dikker de naald) en laat hen weven. Zo krijgen ze een kerstboom. Maak de gaatjes groot genoeg zodat ze er meerdere keren door kunnen prikken. De gaatjes vul je op met steentjes, pomponnetjes of andere leuke deco (met lijm). Ze kunnen nadien het bordje nog versieren of zo laten. Erg leuk!

1B21588A 1D71 49D4 8276 5CF2393BBB7F - Leuke kerstbomen knutselen met kinderen

Een kerstboom van speeldeeg en leuks

Met speeldeeg (dat je koopt of zelf maakt) kan je de vorm van een kerstboom maken en ze de boom laten versieren met allerlei loose parts. Ze vinden het geweldig en je kan het steeds opnieuw gebruiken!

8700CE8F 8AEA 4D82 8DBA 8EBFCBA95A55 768x1024 - Leuke kerstbomen knutselen met kinderen

Ornament kerstboom

Je kan ook met klei een kerstboom maken om nadien in de echte kerstboom op te hangen. Daarbij moeten ze letten op de deco. Laat hen de steentjes, versieringen er goed indrukken zodat ze na het drogen er niet uitvallen. Je kan ook zelf weer speeldeeg maken dat opdroogt nadien. Dat kies je zelf. Maar je kan ook klei kopen. Die kan je nadien schilderen ook. Er zijn veel mogelijkheden.

TIP: wil je dit ornament ophangen? Maak er dan voor het drogen een gaatje in bovenaan.

IMG 8631 e1482065466346 - Leuke kerstbomen knutselen met kinderen

Een spijker kerstboom

Heb je nog een stuk hout liggen? Maak dan eens een spijker kerstboom. Klop nageltjes in de vorm van een kerstboom en laat je kind met koord of wol van spijker naar spijker gaan. Niet alleen goed voor de motoriek, maar ook heel fijn om te doen en je krijgt een mooi werkje! Dit doen wij ook in de klas! Maar de hogere klassen gaan zelf hun nageltjes kloppen natuurlijk.

 

f7c84575acfd3bfd533ff7140eea5c82 - Leuke kerstbomen knutselen met kinderen

 

Wil je nog meer kerstknutsels?

Je kan deze leuke kerstbomen knutselen met kinderen. Maar er zijn ook heel veel andere leuke kerstknutsels die ik maakte. Wat denk je van deze…

DIY // knutselen met ijsstokjes voor Kerst

20x originele 2 683x1024 - Leuke kerstbomen knutselen met kinderen

DIY // Vilten kerstboom en 10 leuke leerrijke activiteiten

CAFD7FEC 5ECC 4A83 AE62 34FD10C2AFDF 768x1024 - Leuke kerstbomen knutselen met kinderen

DIY traktatie(s) voor mijn Kerstkindje

DIY kerstcadeau voor oma en opa

DIY | Glitter snow paint

FullSizeRender 471 - Leuke kerstbomen knutselen met kinderen

DIY | schuddebol in 10 stappen

FullSizeRender 101 1024x768 - Leuke kerstbomen knutselen met kinderen

8x Leuke originele kerstballen maken

FullSizeRender 462 768x1024 - Leuke kerstbomen knutselen met kinderen

 

 

Pin it 

Vind je dit wel leuke ideetjes? Pin het dan op Pinterest… Thanxxxx…

20x originele 23 2 683x1024 - Leuke kerstbomen knutselen met kinderen

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply