Unicorns & Fairytales
DIY kerstcadeau - unicorns & fairytales
cadeautips Get inspired lifestyle musthaves Musthaves Webshoptips

DIY gepersonaliseerd kerstcadeau voor oma en opa

Wij houden van persoonlijke cadeautjes en proberen elk jaar iets te geven dat we zelf hebben gemaakt of zelf hebben gepersonaliseerd. Dit jaar doen we het gewoon weer. Een DIY kerstcadeau voor oma en opa.

DIY kerstcadeau

We gaan elk jaar weer voor een DIY kerstcadeau. Vorig jaar was dat een kalender met allerlei foto’s en losse foto’s. Oma en opa zijn namelijk dol op foto’s van de kleinkinderen. Dit jaar gaan we dus wéér voor een gepersonaliseerd cadeau als extraatje. Oma’ s en opa’s kan je met zo’n zaken blij maken. Benieuwd wat wij allemaal al maakten of heb je wat inspiratie nodig? Wat denk je dan van de volgende zaken…

1. Een lederen portemonnee met opschrift

Superleuk om dit te geven aan opa! Wij lieten een portemonnee bedrukken met ‘De liefste opa’ bij de webshop Creative Use of Technology.  Omdat ze toch altijd met een portemonnee op zak lopen dachten we dat dit een fijn extraatje was. Je kan er dan nog iets insteken als je voor een extra verrassing wil gaan. Hebben ze er toch geen nood meer aan dan kan je ook gaan voor een lederen paspoorthoesje of een notebook die je kan laten bedrukken daar. Zelfs een lederen telefoonhoedje kan je laten bedrukken. Dat heb ik voor mijn gsm laten doen en ik ben er zeer tevreden van.

DIY kerstcadeau oma en opa - unicorns & fairytales

2. Letterboard met foto

In Action heb je nu heel leuke letterboards met foto’s. Die kan je natuurlijk ook personaliseren en een leuke tekst bijvoegen. Wij maakten alvast voor oma en opa én bomma een letterboard.

DIY kerstcadeau oma en opa - unicorns & fairytales

3. Koekjestrommel met échte baksels

Twee jaar geleden gingen we zelf koekjes bakken. Die koekjes staken we dan in een koekendoos die we lieten bedrukken met leuke foto’s. Die koekjestrommel kan natuurlijk ook dienen als opbergdoos voor andere zaken. Om leuke foto’s in te bewaren bijvoorbeeld. Of de nieuwjaarsbrieven van de kinderen. We maakten er ook nog een klein fotoboekje bij met allemaal foto’s van Vince en Lex. Je vindt deze bij Smartphoto.

lees ook: leuke alternatieven voor een nieuwjaarsbrief

en ook: DIY schuddebol

DIY kerstcadeau - unicorns & fairytales

4. Leuke mokken en lekkers

We lieten ook twee mokken bedrukken. Oma en opa drinken graag koffie bij de koekjes dus we zorgen ervoor dat ze een gezellig momentje kunnen hebben. De koekjestrommel steken we binnenkort vol met versgebakken koekjes. Want wij kunnen ondertussen al heel goed koekjes bakken. We hebben tenslotte al goed kunnen oefenen. Zo maakten we al samen lekkere cakejes en koekjes.

lees ook: koekjes met icing

DIY kerstcadeau - unicorns & fairytales

5. Nog wat meer foto’s ook natuurlijk

Uiteraard mogen er geen foto’s ontbreken. Je kan die mee bestellen of zelf afdrukken zoals wij vaak doen. Wij hebben een leuke printer (De HP Envy photo 7830) waarmee je hele mooie foto’s kan afdrukken. Ook kleine snapshots. Daar maakte ik al leuke dingen mee: een DIY cadeau met foto, een wandrek vol met foto’s en meer.

lees ook: 12 fotogeschenken met (zelf) afgedrukte foto’s 

DIY kerstcadeau - unicorns & fairytales

 

6. Een invulboek om te bewaren

Misschien kan je oma (of opa) wel een invulboek geven waar ze hun belevenissen en herinneringen in kunnen schrijven (en plakken). Dat boek kunnen ze dan na enkele jaren aan hun kleinkinderen geven. Die zijn toch altijd superbenieuwd naar het verleden van hun ouders en grootouders. Deze Memory Journals zijn supermooi!! Je kan deze en andere leuke Memory journals
(klik link) cadeau doen.

kerstcadeau oma en opa - unicorns & fairytales

 

Heb jij ook een leuk DIY kerstcadeau voor je grootouders ? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

44 Comments

 • Reply
  Anna
  7 december 2017 at 06:40

  Zo een mok ziet er wel heel leuk uit..!

  Facebook: An Na

 • Reply
  Kristel
  7 december 2017 at 06:45

  Wat een super leuk idee. Wij gaan dan ook voor de koekjes trommel of wordt het dan de snoep trommel. Bij oma en opa worden ze vaak lekker verwend met heerlijke snoepjes en hoe gaaf is dit als je deze uit een trommel kan eten met je eigen foto’s er op. Erg leuk idee.

 • Reply
  Kizzy Van Velthoven
  7 december 2017 at 06:46

  Een kalender is altijd leuk om te geven, of ook zo’n koekjestrommel.

 • Reply
  Elisabeth Desmet
  7 december 2017 at 07:09

  Vorig jaar gaf ik een kalender aan mijn grootouders met foto’s van mijn zoontje. Wat zijn ze fier op hun achterkleinzoon! Voor vaderdag gaf ik een mok met foto van mijn man en zoontje aan mijn man. Daar waren mijn grootouders erg enthousiast over. Ik zou ze dit jaar dan ook willen verrassen met elk een gepersonaliseerde mok. 🍀

 • Reply
  elisabeth maria martina
  7 december 2017 at 07:25

  kussentjes zijn top

 • Reply
  Willeke
  7 december 2017 at 07:47

  Wat leuk! Ik zou ook voor de gezellige koektrommel gaan! Een cadeau voor altijd! De kalender als ik nog een cadeautje zou mogen geven! Zo fijn om te geven en te ontvangen!

 • Reply
  Vanempten Kris
  7 december 2017 at 07:49

  Voor vaderdag had mijn vrouw mij aangenaam verrast met een gepersonaliseerde mok. Met foto’s van onze zoon in het truitje van mijn favoriete voetbalploeg 😀 Die koekjes trommel vind ik een geweldig idee voor bij de grootouders.

 • Reply
  Jennifer
  7 december 2017 at 08:15

  Ik zou een trommeltje maken en vullen met zelfgemaakte pralines. Onderaan als verrassing een mooie envelop met foto’s van de kleinzoontjes. Mijn mama is met niets blijer te maken dan met foto’s.

 • Reply
  Michelle Beauprez
  7 december 2017 at 08:38

  Ik zou de koffiemokken bestellen want mijn oma en opa zijn verzot op een koffietje drinken (met hun kleindochter 🙊☕).

 • Reply
  Michelle Beauprez
  7 december 2017 at 08:39

  Ik zou de koffiemokken bestellen want mijn oma en opa zijn verzot op een koffietje drinken (met hun kleindochter 🙊☕💕).

 • Reply
  Brenda
  7 december 2017 at 08:47

  Ik zou heeel graag de koekjestrommel bestellen voor mijn grootouders. Een kalender gaf ik twee jaar geleden al eens maar zou ik dit jaar ook nog wel eens willen maken, altijd leuk!!

 • Reply
  andrea
  7 december 2017 at 09:02

  Ik zou voor oma en opa de koekjestrommel maken. Mijn opa heeft suikerziekte en mag nooit snoepen. Ik heb pas een boek gekocht met suikervrije dessertjes als koekjes en wafels. Die zouden dus zeer goed inde doos passen en opa zou er doldolgelukkig mee zijn!

 • Reply
  Patricia
  7 december 2017 at 10:45

  Oh wat een geweldig leuk idee! Wij leren onze kinderen dat je met kerst iets aan een ander geeft.we vieren kerst met ons gezin en opa oma oom en tante. Ze zijn nu al volop kadotjes aan het knutselen voor onder de boom. Wij geven mijn ouders en broer en zus altijd een foto kado. Kerstballen met een foto van de kleinkinderen, een mooie canvas, een fotoboek met alle mooie momenten van dat jaar. Een kalender. Allemaal met liefde gemaakt en goed ontvangen. Voor dit jaar had ik nog niet echt een idee maar de koektrommel met daarin zelfgebakken koekjes vind ik echt heel erg leuk!

 • Reply
  Liesbet R
  7 december 2017 at 14:49

  Zo’n koekjestrommel met zelfgemaakte koekjes vind ik een heel tof idee. Wij maken hier elk jaar een fotokalender voor de grootouders.

 • Reply
  Sybile Giese
  7 december 2017 at 14:52

  Oh leuk!!! De koekendoos is mijn favoriet 😍
  Dit is een perfect geschenk voor de overgrootouders van onze zoon want ja zij mogen dit in levende lijve nog meemaken 🙏🏻
  Ik doe graag mee aan de giveaway!! X

 • Reply
  Jamey
  7 december 2017 at 15:24

  Wat super leuk verzonnen!

  • Reply
   Isis Bosch
   7 december 2017 at 15:43

   Wat een onwijs leuke ideetjes! Ik vind het ook altijd zo leuk om een persoonlijk cadeautje te geven aan opa en oma! Op zo’n geweldig leuk koekblik was ik nog niet gekomen.. Lijkt me erg leuk om te geven! Mijn ouders passen 3 dagen in de week op mijn kleine meid en als ik zie wat daar een liefde uit voortkomt.. geweldig! Als alleenstaande mama heb ik het niet heel breed, maar probeer ik mijn dankbaarheid toch wel te uiten in kleine leuke dingen! Mochten we kans maken, dan zou ik heel graag een persoonlijk koekblik aan ze geven. Fingers crossed! Lieve grt, Isis Bosch

 • Reply
  Nele Vdb
  7 december 2017 at 15:53

  Ik heb al verschillende jaren op rij een kalender gemaakt voor de grootouders. Maar nu ik die koekjestrommel heb gezien, zou ik dit jaar dat wel cadeau willen geven.

 • Reply
  Lynn Mahieu
  7 december 2017 at 18:19

  Goh een moeilijke! Dat doosje lijkt me wel fijn al zou het bij ons waarschijnlijk een theedoosje worden dan voor de thee-grootmoeders! 😀

 • Reply
  Astrid
  7 december 2017 at 18:36

  ik maak ieder jaar een kalender, maar ook de sleutelhangers vind ik top

 • Reply
  Niels
  7 december 2017 at 21:58

  Een koffiemok voor mijn vriendinnetje

 • Reply
  kim
  8 december 2017 at 09:51

  wij zijn getrouwd deze zomer en zou dan iets maken met een mooie foto van ons huwelijk
  een prachtige herinnering, ben zo gelukkig met mijn man

 • Reply
  Nathalie
  8 december 2017 at 10:09

  We zouden heel graag een koffiemok maken voor de meter!
  Meter en Ellis zijn 2 handen op 1 buik! Zo gaan we komende week een fotoshoot laten doen en met een van die foto’s zouden we graag een kerstcadeau maken.
  Zo kan de meter elke ochtend aan Ellis denken en gaat haar ochtendhumeur sneller voorbij 😉 en zorgen we voor voldoende cafeïne tijdens het studeren

 • Reply
  schiettecatte sandra
  8 december 2017 at 10:37

  ik zou graag een gezinsfotboek maken van het jaar 2017 doe dit al jaren en vind het leuk om dan eens samen met de kinderen te kijken hoe we in de loop der jaren veranderen en wat we zoals allemaal doen in een jaar

 • Reply
  Nicole
  8 december 2017 at 13:43

  Oh, ik vind dat koekblik echt geweldig! Dat zou ik dus doen van het shoptegoed 🙂

 • Reply
  Annemie
  8 december 2017 at 15:15

  Omdat koekjes altijd smaken, zouden we er ook graag een gepersonaliseerd koekblikje van maken 😀

 • Reply
  Stef Nagels
  8 december 2017 at 15:19

  Om een prachtig fotoalbum te maken met onze aankomen baby’tje! ^^

 • Reply
  Sylvia tol
  8 december 2017 at 23:10

  Ooh leuk zeg, ik zou zeker weten een koektrommel willen 😊🍀

 • Reply
  Marra
  9 december 2017 at 01:17

  Ik zou voor mooie mokken gaan mijn ouders wonen in Polen en ze verzamelen ale foto’s van mijn zoon dat zou ze dus heel blij maken omdat ze hem vreselijk missen.

 • Reply
  Lazaridis
  9 december 2017 at 22:57

  Ik zou een leuke kalender maken voor de grootouders met foto’s van de kleinkinderen. Leuk om baar te kijken iedere dag.

 • Reply
  Samantha
  10 december 2017 at 17:59

  Ik zou gaan voor een gepersonaliseerde mok voor mijn vriend, in de hoop dat hij van mijn lievelingsmok afblijft 😀

 • Reply
  bé vermeiren
  11 december 2017 at 09:58

  Superleuk voor de kleintjes: een memo-spel met de foto’s die je zelf gemaakt hebt en een dominospel. Al is zo’n koekblik natuurlijk ook geweldig…

 • Reply
  Steve Puype
  11 december 2017 at 21:11

  Ik zou graag als surprise voor de mama een koekendoos willen maken. Want de mama maak altijd lekkere koekjes voor mijn internationale vrienden die op bezoek komen via Couchsurfing. Ze komen dan bij de mama eten en de mama maakt dan hun naam in Koekjesvorm. Op de koekjes trommel zou ik dan foto’s plaatsen van alle mensen die bij haar zijn komen eten. Dat zou haar heel erg gelukkig maken.

 • Reply
  Evi Van Noten
  11 december 2017 at 21:14

  Wij willen de koekentrommels bestellen voor de grootouders. Lijkt me een top kadootje!

 • Reply
  Elke
  12 december 2017 at 08:52

  De koekjesdoos zou super zijn om aan bompa en bomma te geven,met onze zelfgemaakte koekjes erin 😍

 • Reply
  melissa
  12 december 2017 at 11:56

  Leuk. ik wil de koekjestrommel; staat meteen zo leuk als er visite is.

 • Reply
  Grete Karina
  12 december 2017 at 21:47

  Zo’n koekjestrommel vind ik heel erg leuk om aan mijn ouders te geven!
  Met foto’s van alle kleinkinderen erop.

 • Reply
  Goele H
  13 december 2017 at 12:23

  Ik denk dat ik er een kussen mee zou maken. Leuk om cadeau te doen aan de toekomstige meter van ons baby’tje.

 • Reply
  MErel
  13 december 2017 at 14:16

  Leuk! Ik heb nog een mooie vakantiefoto die ik heel graag wil laten afdrukken als verassing. Waarop weet ik nog niet, op hout lijkt me erg mooi! Kan het shoptegoed in ieder geval goed gebruiken haha. Ik doe zeker mee 🙂

 • Reply
  Ellen
  13 december 2017 at 20:30

  Hallo!

  Ik zou een familiefoto laten afdrukken op canvas, altijd een leuk cadeau en dan kijkt het binnen meteen een stuk gezelliger!

  Groetjes,
  Ellen

 • Reply
  eva
  14 december 2017 at 09:29

  Fotocadeaus vinden ze geweldig, maar beslissen vind ik moeilijk. Ik denk een klein fotoboekje met wat updates als aanvulling op hun koekjesdoos en vorige fotoboek:)

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  14 december 2017 at 12:13

  Ik kan niet kiezem, wat een leuke items hebben ze.
  Een kalender vind ik leuk maar ook een foto op een kledingstuk.

 • Reply
  renate
  14 december 2017 at 23:20

  de koekjestrommel is geweldig!

 • Reply
  Evi Van Noten
  8 januari 2018 at 06:47

  Ik heb mijn koekjestrommel aangekregen en hij is prachtig! Super hard bedankt!

Leave a Reply