Unicorns & Fairytales
Belgische kust met kinderen - unicornis & fairytales
Op stap op vakantie Staycation Travel uitstappen uitstappen in openlucht uitstappen in schoolvakanties

20+ Leuke activiteiten aan de Belgische kust met kinderen

Nou, wij hebben 1 lange kustlijn met 10 kustgemeenten. Overal is er wel iets te doen met kinderen. In samenwerking met Linda, die dit doet voor Nederland, maak ik heel de zomer blogs met leuke uitstapjes en plekjes die je kan bezoeken in België. We trappen af met de kust! Zoveel te beleven daar aan de kust met kinderen.

De kust met kinderen?

Natuurlijk is dat een goed idee. We hebben heel wat leuke activiteiten aan de Belgische kust met kinderen. Wist je trouwens dat je een kustpas kan aanvragen? Gratis dan nog! Daarmee krijg je op verschillende leuke plekken en voor verschillende activiteiten leuke kortingen. Dus ben je van plan om naar zee te gaan? Print de kustpas dan gewoon meteen af!

PPPSSSST: wil je op Instagram al onze belevenissen volgen? Check dan UNICORNS & FAIRYTALES en als je graag out of the box speel- en knutselideetjes wil vinden, dan kan je mijn creatieve feed OUT OF THE BOX PLAY volgen

zee - unicorns & fairytales

 

Leuke activiteiten aan de kust met kinderen!

Er zijn in elke badplaats, behalve op het strand vertoeven,  enorm veel dingen te doen (met en zonder kinderen) en elke zomer zijn er wel “speciallekes”. Het hangt natuurlijk ook af van de leeftijd van je kinderen wat er interessant is. Ik heb er enkele uitgezocht voor jullie die ik zelf ontzettend leuk vind of die er leuk uitzien maar wil je zelf een beetje uitspitten en gewoon alles zien dan raad ik je aan om naar de website van ‘De kust‘ te gaan kijken. Daar vind je alle info.

Handig: maak een favorietenlijst aan

Er handig: op de website van de kust (hier) kan je een lijst aanmaken die je zelf een naam geeft. De activiteiten kan je dan opslaan onder die naam en nadien afdrukken. Zo heb je een TO VISIT lijstje! Of een to do… of een to remember… Ik maakte een lijstje aan met allemaal leuke activiteiten aan de kust met kinderen. Ik deel hem graag met jou!

Reis ecologisch en ga met de trein!

Laat de auto eens thuis en kies voor de trein. Meestal zijn je kinderen er gek van!  Er zijn 6 stations aan de Kust (De Panne, Koksijde, Oostende, Blankenberge, Zeebrugg en Knokke-Heist). Ter plaatse kan je je heel eenvoudig verplaatsen met de Kusttram die de hele Kust aandoet.

Voordelig op ‘Happy Trip’ met de trein naar de Kust!

Dit ziet er leuk uit!

Ik heb uit allerlei activiteiten enkele dingen gekozen die me heel leuk lijken. klik op de titel om meer info te verkrijgen. Voor meer informatie kan je altijd de toeristische dienst aanspreken van de betreffende badplaats.

Leuke activiteiten met kinderen in De Haan + printables

20 activiteiten om te doen in Zeeland met kinderen

30+ leuke kinderactiviteiten in Koksijde en omstreken! #staycation

1. Knutselen

Op de website van De Kust staan er enkele leuke ideetjes die je ook op sociale media kunt delen. Regenachtig dagje? Haal die knutselspullen dan maar boven.

2. Stripavonturen aan zee

Lees je graag strips?  Middelkerke wordt wel eens dé stripgemeente van Vlaanderen genoemd. Zo kan je in de zomer bijvoorbeeld naar het grote Stripfestival. Maar ook de rest van het jaar laten de striphelden ons niet in de steek. Wandel over dijk van Middelkerke naar Westende en ontdek bronzen beelden van een hele reeks stripfiguren. Herkennen jouw kids ze allemaal?

Zin in nog meer stripavontuur? Ga dan eens langs in het huisje Nys-Vermoote. De geestelijke vader van Jommeke, Jef Nys, bracht er een deel van z’n jeugd door. De jongsten ontdekken er tal van tekeningen en kunnen in het doe-atelier zélf aan de slag.

Adres: Zeelaan 303, 8670 Koksijde-Oostduinkerke

3. Naar een kinderboerderij

Even ontsnappen aan de drukte? Breng dan met de (klein)kinderen een bezoekje aan een kinderboerderij. Succes gegarandeerd! Want welk kind gaat nu niet graag kijken naar de capriolen van rondscharrelend pluimvee, konijntjes,  eenden en andere boerderijdieren?

Waar kan je heen:

4. Zwemparadijs

Soms laten de weergoden het even afweten. Of misschien durf je het frisse zeewater nog niet in? Dan kan je toch heerlijk gaan zwemmen aan de Kust in één van de stedelijke zwembaden of … nog beter… in een zwemparadijs!

5. Beeldenpark Beaufort

Overal aan de Kust kan je proeven van indrukwekkende Hedendaagse Kunst. Sculpturen van de vorige Beaufort-edities staan overal langs de kust verspreid. De kinderen kijken gegarandeerd de ogen uit! En alles is perfect per fiets, te voet of met de kusttram bereikbaar.

Wat is er allemaal te zien? Bekijk de info over het beeldenpark hier.

6. Go-carts huren

Een rit met de billenkar is voor je kinderen een avontuur op vier wielen! En je hoeft niet ver te zoeken. In elke kustgemeente kan je go-carts huren in tientallen maten, kleuren en modellen.
Belgische kust met kinderen - unicornis & fairytales

7. Bezoek een coole beachclub

Naar de Kust kom je toch vooral om te proeven van het strand en de zee? Trek dus zeker eens met de kids naar een strandclub zoals Lakeside Paradise in Knokke-Heist of de Twins beach club in Bredene. In elke Kustgemeente heb je clubs waar allerlei water- en strandsporten de adrenaline de hoogte in duwen!

Hier vind je een overzicht van de beachclubs.

8. Pretparken

 • Plopsaland
  Adres: De Pannelaan 68, 8660 Adinkerke (De Panne)
 • Meer informatie over Plopsaland.
 • Familiepark De Sierk
  Adres: Vosseslag 42, 8420 Klemskerke (De Haan)
  Meer informatie over de Sierk.

9. Dierenparken

10. Geocachen

Zin in een wereldwijde schattenzoektocht waar digitaal en de real world elkaar tegenkomen? Waag je aan het geocachen! Bij deze schatzoektocht op basis van coördinaten kan je met de GPS of smartphone aan de slag. Naast de coördinaten is er niet bekend waar je op zoek naar bent. Eén ding is zeker, het is een schat. Spannend!

Geocachen aan de Westkust: zon, zee, strand én geocachen van De Pannen tot Middelkerke

Geocachen van Bredene tot Knokke-Heist, ondek ook enkele earthcaches

Geocachen in Oostende, stad aan zee

 

11. Voor echte wandelaars

Haal die stapschoenen uit de kast en ontsluier de mooiste plekjes van de Kust. De Kustwandelroute strekt zich uit over de hele Kust, en rijgt mooie wandelingen aaneen van De Panne tot Knokke-Heist. Met de Kustroute-app stel je zelf een wandeling samen en de kids verzamelen ondertussen punten terwijl ze leuke opdrachten doen.

12. Neem de amfibieboot

Koksijde en De Panne Met de amfibieboot in De Panne en Koksijde ben je het ene moment nog op het strand aan het rijden om meteen daarna de Noordzee op te varen.

Meer info.

13. Seafront bezoeken

Breng een bezoekje aan Seafront en ontdek de geheimen van de zee.

Meer info.

 

14. Spelen bij Potinière

La Potinière is de groene long van de Concessie in De Haan. Een park middenin die heerlijke historische wijk, uitgerust met een minigolf, speelplein en cafetaria.

Meer info.

15. Havenrondvaart met je kinderen

Scheep in voor een havenrondvaart, spannend, avontuurlijk en iets wat je met je kroost wil delen.

Meer info.

 

161. Lakeside paradise

Lakeside Paradise moet zowat de coolste kustplek voor kids zijn. Je kunt er windsurfen, zeilen, kajakken en over het wat vliegen met de waterski- en wakeboard kabelbaan.

Meer info.

17. Bezoek een kindvriendelijk restaurant

Het is niet altijd makkelijk om te gaan eten met je kinderen. Maar er zijn verschillende restaurant die erg kindvriendelijk zijn. Check ze hier.

18. Knutselen aan het strand

Heb jij echte knutselfanaten? Bekijk dat op voorhand even deze knutseltips aan het strand en neem het materiaal mee. Voor sommige knutselwerkjes moeten ze eerst nog op zoek gaan naar schelpen! Plezier verzekerd.

19. Speel samen minigolf

Op veel plekjes aan de Kust kan je gaan minigolven.  Het is een leuke familie activiteit waar de kinderen veel plezier zullen beleven. Ontdek de verschillende plekjes hier.

20. Chrystal ship

Oostende

In het kader van The Crystal Ship waren meer dan 40 (inter)nationale artiesten aan het werk in Oostende. Ze zorgden voor gigantische muurschilderingen en interventies in de stad. Al deze werken zijn permanent te bewonderen in de Stad aan Zee. Ook voor kinderen zijn de kunstwerken van The Crystal Ship een grote culturele ontdekkingstocht. Maar met ‘The Crystal Ship Kids Guide’ wordt dit nóg leuker!

Meer info over The Crystal Ship: Public Art Festival? Klik hier.

Meer meer meer!

Dit is echter maar een greep uit de activiteiten. Er is zoveel meer te doen. Voor leuke restaurantjes, avtiviteiten, slaapplaatsen en meer verwijs ik je graag door naar de toeristische diensten van de badplaatsen.

 

lees ook: het MAS bezoeken in de zomer

lees ook: cargo zomerbar

lees ook: 15 tips om een schoolvakantie te overleven!

Activiteiten uit mijn boek SPEEL!

Heb je mijn boek SPEEL! nog niet in huis? OMG, snel, ga hem halen of bestellen. Met mijn boek gaan jouw kinderen weer kunnen spelen. Met out of toebox speelideetjes die je zowel buiten als binnen kunt doen, gericht op zoveel mogelijk zintuigelijke prikkels en net dat tikkeltjes educatief… want spelen is leren! Met printables, voorbeelden, extra speeltips en meer.

Hier vind je mijn boek SPEEL!

SPEEL! Nathalie De Martelaere - unicorns & fairytales

 

Pin it

Wil je deze activiteiten en tips onthouden? Pin het dan op Pinterest.

Belgische kust met kinderen - unicornis & fairytales

 

Gaan jullie vaak naar de Belgische kust? Hebben jullie ook tips om te doen aan de kust met kinderen? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply