Unicorns & Fairytales
AHOY MAS - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops My life Op stap uitstappen binnen

Zomertip | Bezoek het MAS met je kinderen en kies een workshop

Weet je niet wat te doen in de vakantie? Breng dan eens een bezoekje aan het MAS (Museum Aan de Stroom) met je kinderen. Er zijn tal van workshops en activiteiten te doen tijdens de (zomer)vakantie. Kies en boek jouw activiteit. We deden een ontdekkingsparcours voor peuters met Vince en zijn beste vriend Robin. Het was een leuke namiddag.

MAS

Museum aan de stroom dus. Een groot indrukwekkend gebouw op het water. Een museum waar voor iedereen iets te beleven valt. Wanneer je op het dak staat kijk je over Antwerpen. De moeite!

AHOY! Ontdekkingsparcours voor peuters

Omdat Vince nog maar 2 jaar is hadden we niet veel keuze. Voor oudere kinderen en kleuters is er veel te doen maar voor peuters is er enkel een ontdekkingsparcours. Enkel in augustus zijn er nog twee dagen dat je dit kunt doen. 27 en 28 augustus. De workshop is voor peuters van 1,5 tot 3 jaar. In de voormiddag of namiddag. Wij vonden het alvast een geslaagde namiddag. Eerst mochten de kinderen samen met ons bootjes gaan zoeken. Daar hing telkens een opdracht aan vast.

FullSizeRender 1763

FullSizeRender 1785

FullSizeRender 1774

Nadien was er een ontdekkingsparcours waar ze zich konden uitleven: met touwen spelen, aan een roer draaien, in bootjes zitten, schilderen met sponsjes, in zand spelen, met water spelen enz… Ook waren er potjes en verschoningskussens aanwezig. Aan alles was er gedacht. Tenslotte was er een afsluitend verhaaltje. De kinderen mochten allemaal op kussentjes gaan zitten en genoten van een leuk verhaal. Vince vond het enorm leuk. We betaalden met onze lerarenkaart voor 4 personen 15 euro. Als je geen kaart hebt dan is het 20 euro.

FullSizeRender 1753

FullSizeRender 1780

FullSizeRender 1778

FullSizeRender 1755

 

Flessenpost van MASsimo

Tijdens een leuke interactieve speurtocht gebruikt u al uw zintuigen op de zevende en achtste verdieping. Het is de plek met de meest bijzondere voorwerpen en verhalen uit de hele wereld. Ideaal voor een spannende reis rond de wereld.

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar en (groot)ouders / gratis (behalve inkom MAS)

 

Speuren in het MAS

Kapitein MASsimiliaan heeft een kaart vol opdrachten en weetjes die uw kinderen helpt om echte piraten te worden. Kom de schat van het MAS bekijken, leer wat de reus ermee te maken heeft en ontdek verre horizonten van op het dak. Dit is een familiespel voor jong en oud!

Voor kinderen van 6 tot 10 jaar en (groot)ouders / gratis 

Verjaardagsfeestje in het MAS

Het feestvarken gaat samen met zijn vriendjes op feestelijke ontdekking in het MAS. Nadien maken ze een fonkelend kunstwerk in het atelier en smullen ze van taart en frisdrank. Dat neemt u zelf mee

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar en (groot)ouders / 130 euro (gids, atelier, kaartjes inbegrepen) 

 

Word kunstenaar

Moet kunst mooi zijn of mag kunst ook lelijk zijn? Word je als kunstenaar geboren of kun je kunst leren? Wat vind jij mooi, lelijk of gek? Waar haalt een kunstenaar zijn inspiratie? In het atelier kan je zoals een echte kunstenaar naar hartelust experimenteren: je gaat aan de slag met een fototoestel, potlood, penseel, klei… Je kunt het zo gek niet bedenken of je doet het wel!

Voor kinderen van het derde leerjaar tot zesde leerjaar / 80 euro (voor 4 namiddagen)

Toveren met kleuren

Wat kan een kunstenaar vertellen met kleuren? Welke kleuren zijn net als in het echt en welke niet? Welke kleuren maken je vrolijk en welke misschien een beetje bang? Tijdens de zomer kom je het allemaal te weten.

Voor kinderen van het derde kleuterklasje tot tweede leerjaar / 40 euro (voor 4 namiddagen) 

 

Voor meer info over de workshops en wat er allemaal te doen is in het MAS in Antwerpen klik je hier.

 

Wij hadden alvast een leuke namiddag. Ben jij al eens een bezoekje gaan brengen aan het MAS?

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply