Unicorns & Fairytales
kunstendag voor kinderen - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops Educatief educatieve activiteiten kunst museum Op stap

Kunstendag voor kinderen boordevol leuke opdrachten

Deze week is het kunstendag voor kinderen. Het gaat online door, want met de corona moeten we zoveel mogelijk in ons kot blijven. Gene probleem, er zijn genoeg inspiratiebronnen. Kijk je even mee?

Kunstendag voor kinderen gaat virtueel! 

Deze week is het de virtuele kunstendag voor kinderen. Kunst is meer dan schilderen en tekenen. Kunst is allesomvattend. Heel breed en heel leuk. Het kan heel simpel zijn en heel ingewikkeld. Kunst en creativiteit zijn echter heel belangrijk in ons leven. Zonder creativiteit kunnen mensen geen uitvindingen doen en oplossingen bedenken voor moeilijkheden. Kunst is dans, theater, media, schrift, muziek, schilderkunst, en zoveel, zoveel meer. 

musea, expo's en activiteiten rond kunst met kinderen - unicorns & fairytales

Ga virtueel op bezoek in musea 

Vele musea doen virtueel hun deuren open en komen af met een creatief gratis alternatief om kunst tot in de woonkamer te brengen. Zo heb je Villa Verbeelding, die een bosboekje hebben ontwikkeld en opdrachten. Je hebt MU.ZEE die dan weer inspiratie geeft om met een schilderezel aan de slag te gaan, het Industriemuseum biedt allerlei DIY projecten aan. Ga maar eens stempelen met aardappels en maak je eigen weefgetouw. Het Red Star Line museum organiseert een virtuele familiedag. ENZ…

halloween knutselen - unicorns & fairytales

Kunstendag voor kinderen met vele doe-tips

Je vindt op de website enorm veel doe-tips: knutselen, dansen, filmen, … Je hebt voor iedereen wat wils en je kunt filteren op leeftijd en regio. al is de Regio deze keer van minder belang aangezien we allemaal vanuit ons kot kunstig bezig kunnen zijn. Hier en daar zal je misschien wel eens moeten bekijken of je het materiaal in huis hebt, maar er zit ongetwijfeld iets voor jullie bij. 

tips tijdens schoolvakanties - unicorns & fairytales

Mijn kunstige tips

Zoals jullie ongetwijfeld weten, ben ik zelf een crea bea en hou ik van knutselen en DIY. Bij ons is het vaak kunstenaar voor kinderen hahaha.  Je vindt enorm veel ideetjes op mijn blog onder de categorie creatief als je in het menu gaat kijken, maar onderstaande artikels kunnen je ook zeker helpen:

Tijd voor kunst! Hoe vergoot je de creativiteit bij kinderen (en jezelf) ? 10 tips.

Tips om creatief aan de slag te gaan met (je) kinderen: do’s & dont’s

Waar haal ik mijn knutselgerief en hoe organiseer ik dat?

Upcycling is dikke fun: Originele & toffe ideetjes én boekentips!

/ Knutselen / Kunstige kapsels op verschillende manieren

Werken rond kunstenaars met kinderen: ideetjes, creatips en boekentips

 

Wat gaan jullie doen tijdens Kunstendag voor kinderen?

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply