Unicorns & Fairytales
oostende met kids - unicorns & fairytales
Duurzaam leven Duurzaamheid My life Op stap op vakantie Staycation TIPS om te reizen met kinderen Travel uitstappen

Voordelig op ‘Happy Trip’ met de trein naar de Kust!

Naar zee gaan wanneer het goed weer is, is op vakantie gaan in eigen land vind ik. Wie graag met kinderen naar zee gaat maar niet de hele tijd op het strand wil zitten en ook leuke activiteiten zoekt is Oostende dé ideale kustgemeente. Wij zijn grote fan. Omdat we toch wel duurzamer willen zijn testten we de Happy Trip formule uit die de Westtoer aanbiedt.

Goedkoop met de trein dankzij Happy Trip

Met Happy Trip reis je goedkoop met de trein, tram of bus naar West-Vlaanderen. Er zijn een aantal deelnemende toeristische bestemmingen en logiesuitbaters. Hoe werkt dat nu? Wel… Wanneer je een overnachting boekt bij één van die ondernemers, ontvang je (ten vroegste één maand voor je vertrek) kortingscodes waarmee je treintickets kan bestellen voor slechts 9,80 euro heen én terug vanuit elk Belgisch station. Kinderen onder de 12 jaar reizen sowieso gratis dus dat is ook al een besparing. Op de plek waar je logeert kan je dan ook  tickets voor tram of bus verkrijgen aan 1,60 euro. Als dat geen aanbieding is om duurzamer te zijn, dan weer ik het niet…

goedkoop met de trein reizen dankzij happy trip - unicorns & fairytales

Duurzaam naar Oostende

Wij gingen met de tram naar onze koekenstad (Antwerpen) en vertrokken daar vanuit Centraal Station naar Oostende, onze geliefde badplaats, dankzij Happy Trip. De kindjes waren super enthousiast en zelfs een beetje zenuwachtig want ze wilden al héél lang eens met de trein reizen. We hadden de keuze uit twee vertrektijden per uur en besloten die zonder overstap te nemen. Alles verliep vlotjes want met de metro en trein heb je geen last van files. Eenmaal op de trein konden ze niet wachten tot hij vertrok. Naar buiten kijken, vragen stellen, spelletjes spelen… Gewoon relaxen en na 1uur en 45 minuten waren we op onze bestemming, ten midden van Oostende. Geen parkeerleed (want met goed weer gaat iedereen graag naar het zeetje natuurlijk) en lekker duurzaam. Wij blij, kinders blij.

goedkoop met de trein naar zee happy trip - unicorns & fairytales

goedkoop met de trein naar zee - unicorns & fairytales

Familiekamer

Dankzij de Happy Trip hadden we een onbezorgde heenreis en waren we meteen ter plekke. Het station van Oostende is immers gelegen in het midden van alle toeristische plekjes én aan de haven. We besloten om te voet naar ons hotel te gaan. Dat was amper 10 minuutjes stappen. Ik nam strategisch de winkelstraat om leuke winkels te spotten. We konden onze spullen in het hotel opbergen. We verbleven in een familiekamer in hotel Ter Streep. Heel fijn dat het écht een familiekamer was met twee aparte kamers mét een deur. Ideaal als je met kleine kids ergens verblijft, dan kan jij in je eigen kamer nog wat lezen of televisie zien zonder de kinderen te storen. Het ontbijt was ook netjes verzorgd. Wij waren dus zeker blij met deze logeerplek.

goedkoop met de trein reizen dankzij happy trip - unicorns & fairytales

hotel ter streep oostende - unicorns & fairytales

hotel ter streep oostende - unicorns & fairytales

Kindvriendelijke restaurants & eten met de handen

Café Botteltje

We zijn meteen even gaan lunchen in Café Botteltje want na de treinreis hadden we honger gekregen. Papa een biertje, mama een wijntje, kindjes een watertje en appelsapje hahaha. Gezellig. Ze konden echter niet wachten tot we naar het strand gingen want onze kinderen willen maar één ding: zand. Zand overal. Putten graven, schelpjes zoeken, bergen maken en ons ingraven. Geweldig toch? Eigenlijk zijn we de hele namiddag op het strand gebleven. Het was zalig weer.

café botteltje - unicorns & fairytales

kindvriendelijk restaurant oostende - unicorns & fairytales

Jilles Beer & Burgers

Ons avondeten aten we bij Jilles Beer & Burgers. Een topper van formaat. Ze hebben daar een superleuke kids corner die écht uitdaagt tot spelen en ze zitten veilig achteraan in het restaurant. Er hangt een gezellige sfeer en er zijn burgers met dat tikkeltje meer. Ook vegan opties en hamburgers op kinderformaat. Ik besloot om eens een vegan optie te proberen en man… ik ben verkocht. Sorry, maar ik kom terug om hier opnieuw een vegan burger te eten. Wat is dat lekker.

kindvriendelijk restaurant oostende

kindvriendelijk restaurant oostende

kindvriendelijk restaurant oostende

Koekoek

De dag nadien aten we ‘s middags in de Koekoek. Je kan daar enkel halve kip met brood en appelmoes krijgen én je moet met je handen eten. Geweldig!! Dit wilden we niet missen. Dus als je liever niet met handen eet zou ik maar beter bestek meenemen.

kindvriendelijk restaurant oostende

kindvriendelijk restaurant oostende

 

 

Oostende, een stad met vele activiteiten

Persoonlijk houden wij van Oostende omdat er altijd wel iets te beleven valt. Ook al is het slecht weer. Zeker tijdens schoolvakanties zijn er nog vele extra’s. Dat maakt het zo leuk om met kinderen naar hier te komen.

Lees mijn artikel over de vele activiteiten die Oostende te bieden heeft maar eens.

Omdat het goed weer was besloten we dingen te doen die we in de buitenlucht konden doen en die we nog niet gedaan hadden vorige keren dat we er waren.

op het strand spelen - unicorns & fairytales

Leopoldpark met speeltuin en minigolf

Ons hotel was gelegen vlak naast het Leopoldpark. We besloten onze tweede dag daar te beginnen met een leuke wandeling naar de speeltuin. Die is gelegen naast de minigolf, wat ook leuk is natuurlijk. Maar onze kinderen zijn nog iets te klein om dit te kunnen volhouden. Ze werden meer aangetrokken door de speeltuin.

minigolf oostende - unicorns & fairytales

speeltuin oostende - unicorns & fairytales

Graffiti

Doorheen de stad zijn er permanent mooie grote muurschilderingen te bewonderen. Ook voor kinderen zijn de kunstwerken van The Crystal Ship een leuke ontdekkingstocht. Je kan de ‘The Crystal Ship Kids Guide’ downloaden, printen en dan heeft je kind toffe opdrachten en die zorgen ervoor dat ze anders naar kunst gaan kijken. Als leerkracht ben ik hier fan van.

Noordzeeaquarium

Onze kinderen vonden dit erg leuk. Er zijn 60 vissoorten te bewonderen in 13 aquaria alsook vondsten uit de zee en schelpen. Laat mijn zonen nu nét daarin erg geïnteresseerd zijn. Een fijne activiteit om de dag even te breken. Dit duurt zolang ze zelf willen, is goedkoop en leerrijk. Check.

noordzeeaquarium oostende- unicorns & fairytales oostende met kids - unicorns & fairytales

Wandelen over het staketsel

Vroeger was het een houten staketsel en nu is het meer een kunstwerk. Ik ging wandelen met Lex in de buggy omdat hij ‘s middags nog een middegdutje doet. De zeelucht deed hem goed want hij sliep zeker 2 uur lang terwijl zijn broer ingegraven werd door papa in het zand. Ik kreeg leuke berichtjes gestuurd terwijl ik lekker lang kon gaan wandelen en me op een bank zette aan het strand.

oostende met kids - unicorns & fairytales

Ijsjes eten

Wie komt er naar zee en eet géén ijsje? Wij zeker wél. Keuze genoeg hier.

oostende met kids - unicorns & fairytales

 

Lees ook: 30 leuke activiteiten aan de Belgische kust met kinderen tijdens de Paasvakantie

Terug naar huis

We besloten om op tijd terug naar huis te gaan omdat onze kindjes toch nog wel wat structuur nodig hebben en honger krijgen (en dan niet te genieten zijn). Door de Happy Trip hadden we onze tickets terug op zak en hadden we deze keer een iets modernere trein waardoor we aan een tafeltje konden zitten. Kei leuk, we zaten een beetje afgezonderd en dat vonden de kinderen ook heerlijk. Ze werden wel wat moe en we konden ze wat afleiden met onze kindertablet van Vtech. Handig! Wij hebben zorgeloos genoten van onze trip en de kinderen ook. Ze willen volgende keer opnieuw met de trein! Diezelfde avondspits stonden auto’s bijna 3 uur in de file door de drukte op de autostrade. Die hebben we toch maar lekker vermeden.

oostende met kids happy trip - unicorns & fairytales

happy trip oostende met kids - unicorns & fairytales

 

Kennen jullie Happy Trip al? Zouden jullie dit ook overwegen? Waarom wel/niet? 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply