Unicorns & Fairytales
Spelen op het strand van oostende - unicorns & fairytales
Op stap Travel uitstappen uitstappen in openlucht

Een dagje Oostende in de Paasvakantie? We LOVE it!

We gingen afgelopen weekend naar Oostende. Naar de zee gaan is toch ook een beetje vakantie. Oostende is een bruisende stad waar zoveel te beleven valt in de vakantie. Veel workshops, musea en natuurlijk het strand. Er is heel veel te doen voor kinderen. 

Oostende met kinderen

Oostende met kinderen was heerlijk! Onze zee. Eerlijk? Ik kwam er alleen maar graag met goed weer. Ik dacht altijd: wat is daar nu in godsnaam te doen als het regent? Niets toch? Maar eigenlijk best veel. Dankzij het bloggen heb ik dat een beetje leren kennen. Nu hadden we een héél leuk weekend én het weer was mooi. Stralende zon. Yes! In Oostende is er veel te doen. Geloof me. De afgelopen jaren zijn oma en opa steeds met de jongens naar VayaMundo geweest, in de zomervakantie. Een hotelcomplex waar je all-in formules hebt, een binnenspeeltuin, een zwembad, fitnesszaal en al wat je wil. Aan de dijk met de zee voor je neus. Erg leuk! Wil je graag weten wat er allemaal te doen is? Ga dan naar Visit Oostende en ontdek…

oostende - unicorns & fairytales

oostende - unicorns & fairytales

Activiteiten met kinderen in Oostende

Springtij

Oostende met kinderen is echt een aanrader. Zo heb je elk jaar Springtij. Dat is een cultuurfestival tijdens de Paasvakantie voor kinderen. Theater, workshops, leuke shows en veel meer. Je kan elke dag genieten van leuke opdrachten, doe-activiteiten, speurtochten enz… Ga naar de website van Springtij en ontdek een activiteit op maat. De geschikte leeftijden staan erbij. Twee jaar geleden gingen we ook. Dit jaar ging Lex alleen naar Woelgevoel. Vince vond het heerlijk toen hij ook die leeftijd had. Nu spitsten we op en ging ik met Vince en bomma naar de Mecator boot.

lees ook: Activiteiten in de Paasvakantie met kinderen

oostende - unicorns & fairytales oostende - unicorns & fairytales

Workshop: muziek op schoot

Eigenlijk was Vince iets te oud (het was van 1 tot 2 jaar) maar dat deerde hem niet. Hij houdt immers van muziek. Aandachtig deed hij mee. De kinderen kregen muziekinstrumentjes waarmee ze vinden experimenteren, de begeleidster speelde viool en piano en ze kregen schudeitjes en blaasinstrumentjes. Alle kinderen waren zo enthousiast en aandachtig. Het prikkelt de allerkleinsten. Muziek is echt iets fantastisch. Na deze leuke workshop gingen we iets drinken beneden in het gebouw (van de Grote Post)

oostende - unicorns & fairytales oostende - unicorns & fairytales oostende - unicorns & fairytales oostende - unicorns & fairytales

Workshop Woelgevoel

Deze workshop was SUPERleuk. Het waren allemaal sensopatische activiteiten. Er stonden badjes met allemaal verschillende materialen: pasta (nog droog hé), watten, doekjes, … sensory bottles, gekleurd rijst waarmee ze konden experimenteren, voelzakjes en ze konden ook schilderen. Zonder liegen: Vince heeft zich hier bijna 2 uur bezig gehouden en toen we het toch welletjes vonden weigerde hij mee te gaan. Een krijsend kind dat we met alle trucjes moesten meekrijgen. Moest Lex er niet bij geweest zijn hadden we dit kunnen doen maar zijn broer was een beetje ziek en had veel krampen. Toch wilde we nog van deze dag genieten.

oostende - unicorns & fairytales oostende - unicorns & fairytales oostende - unicorns & fairytales oostende - unicorns & fairytales oostende - unicorns & fairytales oostende - unicorns & fairytales oostende - unicorns & fairytales

Spelen in het zand

Wat alle kinderen leuk vinden: spelen in het zand natuurlijk! Vince bracht een zandbak vol mee naar huis. Hij speelt graag graafmachine. Manlief met Lex op de dijk en ik met Vince op het strand. Ik moest ook een paar keer verhinderen dat Vince het water inliep. Maar daarvoor was het nog te koud. Hopelijk is het weer in augustus even top als vorige zomer. Dan konden we in zee zwemmen!

spelen in het zand oostende - unicorns & fairytales

Zeilschip Mercator

Wij hadden een persoonlijke gids bij. Bomma kan heel goed vertellen en Vince luistert graag naar verhalen dus dat is een goede match. Hij vond het zeilschip indrukwekkend. We zijn er toch een uurtje op geweest denk ik. Je ziet in het zeilschip de verschillende ruimtes waar de matrozen enz hebben geslapen en geleefd en hier en daar kan je een filmpje zien met oude beelden en foto’s bekijken van vroeger. Dit is een ideale uitstap voor kinderen die geïnteresseerd zijn in boten of die gewoon graag veel willen weten. Een match met Vince!

zeilschip mercator Oostende - unicorns & fairytales

zeilschip mercator Oostende - unicorns & fairytales

zeilschip mercator Oostende - unicorns & fairytales

Hangtime

Wanneer je naar Oostende komt met kinderen en je wil even iets anders doen dan op het strand zitten dan is dit trampolinepark kei leuk. Er zijn verschillende zones waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Best op voorhand reserveren. Je kan voor 1 of 2 uur reserveren en je kan er ook bijvoorbeeld een kinderfeestje geven. Lex vond het PLAY gedeelte het leukst en Vince het JUMP gedeelte. Alles is hier ook zo mooi ingericht. We hebben er ontzettend van genoten. Een ideaal uitje om de dag even te breken en zeker wanneer de regenwolken even passeren.

lees ook: Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

hangtime oostende - unicorns & fairytales

hangtime oostende - unicorns & fairytales

Logeren in Oostende

Upstairs Hotel

Oostende met kinderen wil ook zeggen: heel dicht bij het strand logeren. Dit jaar verbleven we met zijn alleen in het Upstairs hotel. Man, wat was dat een pareltje! Niet te doen. Een supergraaf hotel helemaal in industriële stijl. Het ligt nog eens vlak aan de dijk ook! De inrichting was mega cool en aan alles was gedacht. Leuke quotes en light quotes aan de muur, kamers die geweldig knap ingericht waren en een buffet om u tegen te zeggen. No doubt dat dit mijn FAVO hotel is van Oostende… Nu al! Wij komen terug.

upstairs hotel oostende - unicorns & fairytales

upstairs hotel oostende - unicorns & fairytales

upstairs hotel oostende - unicorns & fairytales

upstairs hotel oostende - unicorns & fairytales

Eten in Oostende

Lunchen in Passe Vite

Wij gingen lunchen in Passe Vite. Ik was al fan van het moment dat ik er binnen stapte. Erg mooi en modern ingericht, vriendelijke bediening en lekkere, luchtige lunches. Ik nam een salade met lauwe geitenkaas en ham en vijgen. Oh heerlijk! De kinderen vonden het ook fijn. Vince kreeg een lekkere maar te hete soep en ze zijn voor hem een nieuwe kom soep gaan nemen omdat hij er niet van kon eten. Lief hé!

passe vite oostende - unicorns & fairytales

Lees ook: 30 leuke activiteiten aan de Belgische kust met kinderen tijdens de Paasvakantie

 

Oostende met kinderen? Een yes or no? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Nietzomaarsaar
    14 april 2017 at 00:20

    Lijkt me supertof om te doen. Ga ik zeker onthouden. Intussen alles ok ook met kleine broer?

Leave a Reply