Unicorns & Fairytales
Brieven aan Vince moederschap Personal

Brief aan Vince // 5 jaar

Lieve Vince,

Ik herinner mij jouw geboorte nog alsof het gisteren was. Een krijsend blond mannetje kwam ter wereld. Een mooi kindje met spierwit haar. Zelfs de dokters vonden het grappig. Niet veel kindjes hebben al blond haar als ze geboren worden. Jij wel. Maar jij bent dan ook speciaal. Het eerste jaar was niet altijd makkelijk. Als nieuwbakken mama was het zoeken hoe ik het allemaal moest bolwerken. Je was een gevoelige baby en huilde heel erg veel. Doorslapen stond ook niet in jouw woordenboek. Het was een intensief jaar maar het moederschap was al snel op mijn lijf geschreven.

Je groeide op als flinke peuter met een eigen willetje en een zeer uitgebreide woordenschat waarover we ons allen verbaasden. Jij kende alle kleuren nog voor je je intrede deed in de kleuterschool als instapper. Zingen en dansen, dat deed je graag. Maar je bleef ook altijd graag in onze buurt. Nu nog steeds. Hoe ‘ouder’ je werd, hoe gevoeliger. Nu weet ik dat jij gewoon zo bent. Een gevoelig mannetje dat zich de meest fascinerende dingen afvraagt. Jij wil alles weten en denkt heel erg na over allerlei dingen. De meest gecompliceerde dingen. Maar dat maakt jou wie jij bent en dat maakt jou mijn kind. Ik denk dat ik die genen doorgegeven heb.

Jij hebt geen middenstand. Maar alles wat jij doet is explosief. Jij bent héél blij, héél gevoelig, héél boos of héél verdrietig. Altijd heel intens. Mijn mannetje, mijn alles. Moest ik opnieuw kunnen beginnen ik zou je nog meer vasthouden en zeggen dat alles goed komt, dat je mag zijn wie dat je bent, dat je mag wenen, mag boos zijn … Maar dat weet je wel. Wees wie je bent. Maar doe dit met liefde voor alles om je heen.

Het is niet altijd gemakkelijk om met zo’n intense buien om te gaan, zeker niet voor mij, omdat ik zelf ook heel gevoelig ben. Maar ik denk dat wij heel veel laten zien dat jij mag zijn wie je bent en dat we van je houden. Ik kan alleen maar hopen dat jij ook van jezelf gaat houden, dat je ook van anderen gaat houden en dat je je altijd gaat blijven verwonderen in de wereld en alles om je heen.

praten rond gevoelens met kinderen - unicorns & fairytales

Mijn blonde prinsje, mama en papa zien jou zo ontzetten graag.  Al 5 jaar zijn wij door jou mama en papa geworden en ik verwonder me er nog elke dag over. Ik kan het niet genoeg zeggen maar wij zien jou graag.

XOXO mama en papa

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Lieke van Veen
    10 april 2019 at 07:42

    Gefeliciteerd met Vince en maak er nog een leuke dag van!

Leave a Reply