Unicorns & Fairytales
My life Personal

Worden we gekker en gekker?

Nou heb ik het niet over het positieve gekke… Ik heb het over het echte gekke! Als in:iemand die geestesziek is, zie: psychische aandoening of krankzinnigheid (zo zegt Wikipedia). Ik las vanmiddag in de krant dat een man in de Delhaize in Deurne (de gemeente naast mij!) een peuter in zijn oog heeft gestoken met een schroevendraaier… 

Eigenlijk lees je niets anders meer. Iemand die een gebouw binnenloopt en iedereen omver schiet, mensen die bommen laten afgaan, hun kinderen verdrinken, een ander mens zonder aanleiding iets aandoen… Je zou al voor minder bang worden om nog buiten te komen. 

Maar is dit erger aan het worden of is dit altijd al geweest maar viel dat minder op? Komt dit door het steeds drukkere leven waarin iedereen te kampen heeft met stress en burn-outs? Of zit dit in de genen? Is het altijd al zo erg geweest maar weten we nu gewoon meer door de social media? Hoe kan zo iemand vrij rondlopen? Het kan toch niet dat iemand zomaar een kind aanvalt ? Met een schroevendraaier nota bene en dan nog in het oog steekt om vervolgens doodkalm buiten te wandelen.

Wat gebeurt er eigenlijk met zulke mensen? Ze vormen een gevaar voor de maatschappij. Zijn zo’n mensen te helpen met therapie? Ik vraag me vaak af hoe het kan dat de mensen zoveel fouten vertonen. Volgens mij is het een defect aan de mens. Net zoals een defect aan een elektronisch apparaat. Maar hoe moet je het defect bij de mens dan oplossen? Ik heb geen idee…

Het verontrust me wel dat er zoiets kan gebeuren op elke hoek van de straat. Het gevoel van onveiligheid groeit met de dag vind ik. Voor ik Vince had dacht ik soms: wil ik wel een kindje in deze gekke wereld brengen?

Ik hou me vast aan de mensen die laten zien dat ze er zijn voor anderen en ik probeer er ook zelf voor anderen te zijn.

Wat is jouw mening over de gekheid van de mens?

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  m(i)e
  9 december 2014 at 17:47

  Awel, dat verhaal trok ook mijn aandacht. Omdat dat de delhaize is waar ik altijd ga winkelen, maar vooral door de degoutante reacties die ik op elke krantensite las op dit artikel.
  En ik deel je vraag . Ik was in eerste instantie heel bekommerd om dit kindje en zijn mama. uiteraard ben ik dat nog altijd. Maar ondertussen is mijn aandacht helaas verlegt naar de degoutante reacties.. Want mensen roepen op om deze dader op te hangen, te laten lynchen, zijn ogen uit te rukken, hem zelf te laten bewerken met een schroevendraaier …
  En dat word ik heel bang.
  Want blijkbaar lopen er heel erg veel mensen rond die het normaal vinden om als individu geweld te gebruiken tov een ander individu als zij dat als individu wenselijk achten. .. Dat verontrust mij zeer erg …

  • Reply
   Nathalie
   9 december 2014 at 17:50

   Dat is inderdaad zo… Al moet ik bekennen dat ik soms ook denk: hij zou hetzelfde eens moeten meemaken… Maar mensen zijn tegenwoordig zo verzuurd. Als ik op straat naar iemand lach dan duikt die al meteen weg…

 • Reply
  Marijke
  9 december 2014 at 23:06

  Ik denk dat het altijd al was dat er zulke gekken rondliepen. Alleen is de wereld inderdaad veel kleiner geworden, omdat al het nieuws direct over de wereld is verspreid met de huidige technologie. Maar ook omdat er veel meer mensen zijn en we veel dichter bij elkaar leven, en er dus ook meer van dat soort idioten zijn.
  Tevens zijn de gruwelijkheden denk ik ook erger door de huidige technologie

  • Reply
   Nathalie
   10 december 2014 at 15:12

   Jammer hé…

Leave a Reply