Unicorns & Fairytales
mug cake - unicorns & fairytales
dessert Food ontbijt Personal tussendoortjes en snacks

Mug Cake! Eenvoudig, lekker en snel!

Ik ben tegenwoordig op zoek naar gemakkelijke & gezonde receptjes. Zelf ben ik absoluut geen keukenprinses. Nou, het is te zeggen, ik doe het gewoon niet zo graag. Al die voorbereidingen die je moet treffen steken me een beetje tegen bij het koken…

Mug Cake

Ben je op zoek naar een makkelijk en snel receptje voor een lekkernij dan moet je eens een mug cake proberen. Meestal heb ik zo’n honger dat het bij mij snel moet gaan. Ik heb geluk dat manlief het koken op zich neemt. Wanneer hij gaat werken zorg ik voor gemakkelijke en lekkere receptjes voor mezelf. Het mag vooral niet te lang duren voor alles klaar is!

Helemaal in is de MUG CAKE! Eindeloos variëren en in no-time klaar… Ontbijt of dessert, allemaal mogelijk! Ik zie ze  meer er meer verschijnen op internet en in winkels! Toen ik in AVEVE kwam om speculaaskruiden te kopen was dit hét nieuwste en hipste product! Maar… in een pakje. Nu ben ik graag een beetje lui, maar nu zo lui ook weer niet. Het kost je echt geen moeite om dit zelf te maken. Toch een beetje voldoening hé 😉

Vanmorgen koos ik voor een hele makkelijke variant: mug cake met banaan!

 

lees ook: Lekkere muffins met ei en groentjes : kids -en lunchboxproof!

 

Dit heb je allemaal nodig:

– een kop
– een banaan
– 1 ei
– 3 of 4 el havermout
– honing
– eventueel rozijntjes

Zo maak je het klaar:

Prak een banaan plat in een mok. Doe daarna het ei, de havermout, de honing en de rozijntjes erbij en kluts alles tot je een glad mengsel krijgt. Zet daarna 2 minuutjes in de microgolfoven op 750 / 900 WATT. In 2 minuten tijd heb je een cakeje! Je kan het uit je mok eten of op een bordje leggen.

Het smaakte niet slecht maar ik denk dat er nog lekkerdere receptjes zijn! De geur in mijn keuken was wel heerlijk. Dit is wel eerder een zwaar ontbijt/dessert! Maar voor de eerste keer zeker geslaagd en … het smaakt naar meer!

Ik heb alvast enkele ideetjes verzameld op pinterest!

Smakelijk!

Heb jij wel eens een mug cake gemaakt? Welke varianten zijn lekker? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply