Unicorns & Fairytales
My life Personal

Vakantie, verlof, congé, …olé!

Ja, het is waar, we hebben wéér vakantie. Die leerkrachten toch hé… Van vakantie naar vakantie gaan ze. De gelukzakken!

 

Nou dat schrijf ik dus met een dikke vette knipoog hoor. Maar het klopt, sinds maandag is de kerstvakantie officieel begonnen. Gelukkig, want de kinderen waren er aan toe! Je voelt dit ongelooflijk in school. Ze beginnen hier en daar af te haken en druk te doen. Ook aan jezelf voel je het. Maar je kan geen baaldag hebben als juf of meester, je moet er staan! Lachen en gaan!

Dat komt deels ook door die enorm drukke opgefokte decembermaand. De Sint is nog niet goed en wel weg en daar staat de kerstboom al met alle knutsels, frutsels, kerstmarkten, nieuwjaarsbrieven, laatste toetsen, rapporten en feestjes! Ook voor de juffen en de meesters niet echt bevorderlijk voor hun levensverwachting. December geeft wel wat stressvolle momenten.

Ik heb dit jaar weinig kinderen (16) in mijn klas zitten. Het zijn echt schatjes maar toch ben ik blij (dit jaar nog blijer dan anders) dat het vakantie is. (Misschien heeft dat te maken met dat ik mama ben nu?) Alhoewel…vakantie… de eerste dagen is sowieso om even bij te komen  en in de auto ligt nog (onaangeroerd tot hiertoe) schoolwerk en wat handleidingen om de volgende lessen eens onder de loep te nemen…

Zo was mijn vakantie tot hiertoe:  op vrijdag ging de laatste bel van de school(werk)dag… Na nog een oudergesprek ploften een aantal collega’s en ik tegen half 5 op de zetel in de leraarskamer. Vakantieeeeeeee! Een cava om het te vieren! Rrrrrriiiiing, mijn telefoon (alsof een telefoon nu nog ouderwets ring doet… ) Mijn moeder om te zeggen dat Vince koorts had. Ja, dat was een goed begin van de vakantie! Voor de rest van het weekend heeft Vince koorts gehad, weinig geslapen en veel aandacht gevraagd. Manlief gaan werken en gevolg: ik ben moe… ik zit de hele tijd binnen want buiten waai je gewoon weg en ik heb nog nooit zo weinig vakantiegevoel gehad.

Vanmorgen was mijn kleine prins wakker om 5 uur. Maar als je dan die stralende glimlach op dat guitige gezichtje ziet dan maakt hij je hele dag goed! Ik ga dus genieten van die hele dagen samen met zoonlief, ook al gaat dat gepaard met weinig slaap!

 

vakantie - unicorns & fairytales

 

Genieten jullie van je vakantie?

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Sas
    24 december 2014 at 19:23

    Enjoy!

Leave a Reply