Unicorns & Fairytales
Sinterklaas knutselen met wc-rolletjes - unicorns & fairytales
creatief DIY Knutselen knutselen feestdagen knutselen rond een thema My life

Sinterklaas en de Pieten maken met kosteloos materiaal

Wij knutselen heel vaak thuis en nu is het een ideaal moment om iets te knutselen rond Sinterklaas met wc-rolletjes of kartonnen buizen. Eigenlijk is dit een vervolg op het maken van een stoomboot van een melkpak. We hadden nog buizen over en zo begonnen we aan onze Sint en Piet. Vaak is het een last minute ingeving waaruit dan iets creatiefs vloeit. Het was superleuk om samen met mijn zoontjes te doen en weer een quality time momentje want hier en daar heb ik ze wel geholpen met het lijmpistool. Dat vonden ze natuurlijk helemaal niet erg!

Sinterklaas en zijn Pieten knutselen met wc-rolletjes

Wij hebben altijd een doos staan met lege wc-rolletjes, kartonnen buizen, kosteloos materiaal enz… Want in alles zie ik wel iets om te knutselen. Je kan ook ontzettend veel doen met lege potjes, doosjes en buisjes. Deze keer maakten we dus Sinterklaas en de Pieten.

Sinterklaas knutselen wc-rolletjes - unicorns & fairytales

Benodigdheden

 • Kartonnen buizen of wc-rolletjes, lege keukenrol…
 • Gekleurd papier
 • Versiering: verschillende soorten papier, wol, pluimen, glitters en al wat je maar wil!
 • Pijpenragers / chenilledraad
 • Wiebeloogjes
 • Lijmpistool
 • Stiften
 • Opvulling voor knuffels (of watten als je dat niet hebt)
 • Crêpe-papier
 • washi tape

Zo maak je Sinterklaas

Sinterklaas knutselen met wc-rolletjes - unicorns & fairytales

Natuurlijk zijn er verschillende mogelijkheden om een Sinterklaas te maken. Ik leg je graag te stappen uit die wij deden. Heel fijn en simpel. We namen het buisje en begonnen met het haar van de Sint. Daarvoor gebruikten we opvulling van knuffels. Dat had ik nog liggen. Dat kleefden we bovenaan het rolletje. Nadien sneden we een hoed uit rood papier waarop we met het gele papier stroken kleefden. De hoed bevestigden we over het haar bovenaan het rolletje. We zijn dan zo naar onderen gegaan. Je kan natuurlijk ook met zijn kleed beginnen. Maar goed. Dan kleefden we de oogjes, tekenden de mond en kleefden een baard. Tenslotte een rood kleed uit papier en ik liet Vince wat versieren. Hij kleefde een gele strook. Op het einde maakten we nog een staf van chenilledraad voor hem. Klaar!

Zo maak je de Pieten

Pieten knutselen met wc-rolletjes - unicorns & fairytales

Pieten knutselen met wc-rolletjes - unicorns & fairytales

Voor de Pieten met WC-rolletjes beginnen we ook van boven naar onder. Met de hoed! Met wat crêpe-papier en washi tape bevestigden we de hoed en we kleefden er een pluim bij. Dan weer de oogjes en het mondje. Als kledij kies je een kleur van papier en versier je dat. Wij kozen voor glitterpapier maar je kan dus hier ver in gaan. Het tweede Pietje heeft andere kleuren.

Zo maak je de stoomboot

Stoomboot knutselen met wc-rolletjes - unicorns & fairytales

De stoomboot van de Sint en zijn Pieten maken doe je door een melkpak in de helft te snijden of aan 1 kant open te maken met een mesje. Zorg wel dat het goed uitgespoeld is en dat het gedroogd is. Je kan het melkpak spuiten in een kleur, verven, bekleven enz… Nadien kan je het nog versieren met allerlei zaken dat je zelf wil. Dit kan je doen met een lijmpistool. Wij wikkelden er papier rond en versierden met washi tape.

Met wc-rolletjes, buizen of keukenrol kan je de buizen maken die een stoomboot heeft. Ook die kan je naar wens versieren. Dat doen de kinderen erg graag. Je kan ze vastkleven met een lijmpistool.

 

Pin it

Vind je deze Sint en Pieten leuk? Pin ze op Pinterest 🙂 Ga ook Sinterklaas knutselen met wc-rolletjes! Yes!

Sinterklaas knutselen wc-rolletjes - unicorns & fairytales

 

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Evi
  18 november 2019 at 12:37

  Zo leuk! Eentje om te onthouden 🙂

Leave a Reply