Unicorns & Fairytales
fashion kids moederschap My life Webshoptips

Lilly and Ralph, nooit meer shoe-troubles!

Lilly and Ralph is een gloednieuw Belgisch merk, opgestart in 2014 door een kleuteronderwijzeres met als doel de begrippen voor, achter, links, rechts, … op een educatieve en speelse manier aan te brengen. Als juf wekte dit mijn interesse…

Herken je dit: zoon of dochterlief doet zelf de schoentjes aan, probeert recht te staan maar dan plots merk je dat ze de kanten verwisselt hebben. Opnieuw dan maar… Ook in school maken mijn collega-kleuterjuffen dit dagelijks mee. Er zijn zelfs kinderen die het keer op keer fout doen.

Deze onderneming bracht een leuke manier op de markt om kinderen hun schoenen juist te leren aandoen. Lilly vertegenwoordigt de linker kant en Ralph de rechterkant! Dit doen ze aan de hand van zooltjes en sokken. Benieuwd? Lees even met me mee!

Zelf juf zijnde vond ik het super dat ik dit innovatief idee mocht uittesten! Uiteraard is Vince nog lang geen 3 jaar (en de producten zijn voor kids van 3 tot 6 jaar) maar ik vroeg aan een collega om dit met twee kleutertjes uit te testen. We vroeger twee testouders om het pakket uit te proberen.

Het volledig pakketje bestaat uit 2 zooltjes in 2 kleuren. Eentje voor de linker kant en eentje voor de rechter kant, stickertjes van Ralph en Lilly en bijbehorende sokjes. De sokken zijn in 2 versies te verkrijgen, zowel voor jongens als voor meisjes.

IMG_5619 IMG_5618 IMG_5617 IMG_5615 lilly  an ralph

Dit verklaarde de opa van Finne:

Finne is mijn kleinkind van 3 jaar en komt geregeld van school met haar schoenen verkeerd aan. Dit gebeurde ook vandaag. 

lilly and ralph

We hebben de sokken eerst over haar handjes gedaan en geleerd dat ze een
roze en een blauwe kant heeft. Vervolgens zijn de sokken naar de voeten verhuist en hebben we de handjes met krijt roze en blauw gekleurd.

2015-03-12 17.02.02 2015-03-12 17.02.15-1 2015-03-12 17.06.18 2015-03-12 17.07.08
Vervolgens hebben we de zooltjes in de juiste schoenen gelegd. Doordat Finne
laarzen aanheeft zie je op de foto de zooltjes niet zitten. Finne doet nu
zonder moeite de juiste schoen aan de juiste voet (Foto 4)

2015-03-12 17.02.29
Finne poseert trots dat ze het allemaal zelf heeft gedaan. 
Dit ging verbazend snel. Vanaf nu heeft Finne een roze en een blauwe kant
(ook handig voor later dat rechts en roze met dezelfde letter beginnen).
Sinds de zooltjes in haar schoenen liggenheeft zij zich niet meer vergist.

2015-03-12 17.03.24

Enkele opmerkingen van de testouders:

☝Opgelet, wanneer je de zooltjes in de schoenen legt verkleinen ze een beetje. Zorg dus dat de schoentjes een beetje groter zijn en let erop dat ze niet knellen.

☝ Zeker de transparante folie over de stickertjes doen want anders kleven ze overal!

☝ Voor sommige kinderen in het begin een beetje verwarrend wanneer je hen hebt uitgelegd dat sokken dezelfde kleur moeten hebben.

☝ Zeker een hulpmiddel voor het aanleren van links en rechts!

☝ Zeer kindvriendelijk!

Deze sokken waren dus een succes. Wil je meer weten over Lilly and Ralph en het verhaal helemaal lezen over het schaapje en de wolf? Bezoek dan even hun website en ontdek het zelf!

IMG_5620

Wat vinden jullie van deze sokjes en van het idee?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply