Unicorns & Fairytales
moederschap

Nachtelijke conversaties

Ik was altijd blij dat mijn kleine man het ‘s nachts enorm goed deed. Ook toen hij pas geboren was werd hij netjes om de 3 uur wakker en huilde hij nooit. Luxe! Toen hij enkele weken oud was sliep hij zo goed dat hij nog maar 1 keer wakker werd. Het huiluurtje (soms uurtjes met een grote S) kregen we ‘s avonds voor het slapen. Sinds enkele dagen is mijn kleintje zo hongerig. Hij eet bijna zijn vuistje mee op! Maar wat nog erger is: hij wordt weer om de 2 uur wakker ‘s nachts! Hij valt dan aan alsof hij uren geleden pas gegeten heeft. Ik zocht even op forums op of er mensen waren die hetzelfde meemaakte en overal las ik hetzelfde: het is de sprong van 3 maanden. Nou, het lijkt wel alsof er constant sprongen zijn! Eigenlijk is dat ook wel: een baby leert elke dag wel iets bij en doet zoveel indrukken op… Je zou er haast zelf hongerig van worden.

Mijn goede vriendin (we noemen elkaar zus omdat ze ons soms wel eens durven verwarren en denken dat we zussen zijn) is ook recent bevallen en we houden al 8 weken lang nachtelijke conversaties waar we elkaar met raad bijstaan. Dat heeft mij alvast de eerste weken doen doorkomen want die eerste weken ‘s nachts opstaan was zo onwennig dat ik wel kon wenen! Ik was ook soms zo moe dat ik geen fut had. Maar je lichaam past zich snel aan andere situaties aan en nu lijkt het wel alsof ik het gewoon ben. Ik val vaak na een voeding weer terug in slaap. Gelukkig! Nu ben ik wel blij dat ik geen flesvoeding geef , ik zou echt niet elke keer een flesje willen klaarmaken! Nu neem ik hem gewoon naast mij en voed ik liggend. Handig!

Ik ben de BV aan het afbouwen en geef 2 flesjes overdag maar als hij zo tekeer blijft gaan zal er van afbouwen niet veel in huis komen vrees ik… Nou, zo’n sprongetje duurt meestal maar een aantal dagen dus het zal wel beteren…(hoop ik toch…)  Hij is in ieder geval een vrolijk manneke dat supergraag lacht (net als ik!) en als hij die mooie glimlach op zijn gezicht tovert ben je die nachtelijke partijtjes helemaal vergeten!

IMG_1006

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Nicole
  9 juli 2014 at 18:52

  Ik geef wel flesvoeding (niet eigen keuze helaas) maar heb maar paar keer opgehoeven voor t flesje. Kostte niet veel tijd.. Maar ons meisje sliep al snel door en van sprongetjes merken we meestal alleen overdag iets!

  • Reply
   Nathalie
   9 juli 2014 at 19:21

   Misschien is het geen sprongetje en iets anders… Ik weet het ook niet… Ach alles gaat voorbij, dit zal ook wel beteren 🙂

Leave a Reply