Unicorns & Fairytales
My life

Project tuin post#1

Joepie het is zover! Morgen gaan we er aan beginnen, weer of geen weer! Bijna 4 jaar geleden verhuisden we naar ons huidige stekje en zeiden we tegen elkaar: we gaan binnenkort de tuin eens onder handen nemen. Het zit namelijk zo: de grond is zo onvruchtbaar als een steen, het weinige gras dat er doorkomt moet het afleggen tegen het veel onkruid en de appelboom vindt het leuk elk jaar groter te worden en neemt inmiddels de helft van de tuin weg. Manlief rijdt soms (écht soms dus) het onkruid eens af en ook mijn ouders hebben zich vorige zomer eens aan ons tuintje gewaagd. Laat het me zo zeggen: moesten ze onze tuin op google earth zien dan wonen we net naast een oerwoud. Enkel de wilde dieren ontbreken, mijn 2 panters (lees: zwarte katten) uitgezonderd. Die houden ervan om in de mierenhoopjes te ploeteren en muizen te vangen. De weinige keren dat ik in de hof lag (tussen het onkruid, ik kon evengoed naakt liggen, niemand had me gezien) was het wel fijn: ik nam een glaasje cava, zette een muziekje op en keek naar de helderblauwe lucht en deed alsof ik ergens in een warm land aan een zwembad lag…

Maar nu er een kleintje is MOET er echt iets aan die tuin gebeuren! Ik schakelde de hulplijn in en mijn nonkel Erik en Nathalie kwamen meteen langs met de I-pad, pen en papier en iets om op te meten. Ik kreeg zelfs al een offerte binnen zonder dat ik er iets heb voor moeten doen! Nou dat noem ik nu eens aan iets beginnen! Gelukkig want wij zijn uitstellers, je weet wel van dat soort dat zegt: ja ik doe dat straks wel en 2 jaar later zeggen we net hetzelfde. Jammer maar helaas! Ik ben niet zo op andere gebieden maar zulke dingen (iets opknappen, vuil werk,…) blijft altijd uitgesteld. En manlief….is nog erger….oeps…Goei koppel wij. Wat er dan meestal gebeurt is het volgende: mijn ouders komen het te weten en dan gaat alles in sneltreinvaart want die doen alles nog liever gisteren dan vandaag. Eigenlijk ben ik er best jaloers op dat die dat kunnen…

Maar kom, even terug bij de zaak, het gaat dus gebeuren: vrijdag en in het weekend gaat alles, maar dan ook alles uit de tuin! Ook die vervelende boom! Omdat wij echt geen groene vingers hebben zal er gewerkt worden met kunstgras. Mijn nonkel heeft een 3D voorstelling gemaakt van de tuin (superknap!). Wat er gaat gebeuren lees je in de volgende blogposts !

Vandaag kwamen nonkel Erik en Nathalie al eens even bespreken wat de kosten gingen zijn en ze hadden ook al een staal bij van het gras, een berekening van de kosten en al enkele spullen. Als een jong veulen begon nonkel Erik al even aan de boom, samen met manlief, en binnen de kortste keren waren ze vertrokken. Zie hier enkele sfeerbeelden!  Ik kijk al uit naar het resultaat!


tuin1     tuin2


You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Nicole
  10 juli 2014 at 19:44

  Goed bezig!

 • Reply
  nandasdaily
  11 juli 2014 at 07:20

  Haha! Dat is nog een heel project. 😉

 • Reply
  mamadammeke
  12 juli 2014 at 03:08

  ‘t amusement!

Leave a Reply