Unicorns & Fairytales
kinderboeken vakantie - unicorns & fairytales
Boeken Doeboeken My life

5 Leuke boeken met activiteiten voor kinderen in de (zomer)vakantie

Hier ben ik weer met enkele leuke boekentips. Deze keer kinderboeken met activiteiten die heel goed passen bij de (zomer)vakantie. Omdat ze over vakantie gaan, het seizoen of gewoon, omdat ze handig zijn om mee te nemen op vakantie. Laten we even een kijkje nemen naar deze leuke doeboeken? Het zijn weer topper, vind ik zelf.

1. Mijn eerste memory boek ‘dieren’

kinderboeken vakantie - unicorns & fairytaleskinderboeken vakantie - unicorns & fairytales

Dit is geweldig. Heel erg handig om mee op vakantie te nemen, zelfs in de auto. Het is een boek en spel in één. Kinderen kunnen memory spelen zonder dat alles op de grond valt. Ze kunnen dezelfde dieren zoeken als ze de plaatjes verschuiven. Zo handig. Bovendien leren ze in dit doeboek meer over dieren en hun woonplaatsen. Zo heb je dieren die in de oceaan leven, in de savanne, het bos en meer. Elke bladzijde bestaat uit een kijkplaat om dieren aan te wijzen en te benoemen en aan de andere kant speelplaatjes met luikjes. Onderaan de kijkplaat staan steeds tips met leuke activiteiten zoals memo, zoek en vind, verstoppertje en aanwijzen. Een fijn boek voor kinderen vanaf 2 jaar. (uitgeverij Klavertje Vier) Er zijn ook memoboeken met andere onderwerpen.

2. Mijn Unicorn doeboek

kinderboeken vakantie - unicorns & fairytales

unicorn doeboek - unicorns & fairytales

In dit leuke doeboek (Karakter Uitgevers) voor iedereen die van Unicorns houdt staan allerlei raadsels, spelletjes, kleurplaten en knutselideetjes in alle kleuren van de regenboog. Maak een leuke boekenlegger, een domini, feestslinger, zoek verschillen, kleur de mooiste kunstwerken en meer. Dit boek met activiteiten gaat niet vervelen en is de ideale afleider in de vakantie.

psssst:  ik geef 3 exemplaren van dit activiteitenboek weg en je kan nog tot 31 juli 2018 meedoen! 

 

3. Het leukste rekenboek ter wereld

boekentip vakantie - unicorns & fairytales

boekentip vakantie - unicorns & fairytales

boekentip vakantie - unicorns & fairytales

boekentip vakantie - unicorns & fairytales

Dit dik doeboek (Standaard Uitgeverij) bevat dobbelstenen en pionnen en dikke kartonnen speelvelden. Je hebt dus meerdere spelletjes in 1 boek. Die spelletjes kan je met meerdere personen doen. Het is dus een compact spelbord voor leuke momentjes samen. Ideaal om mee op vakantie te nemen denk ik zo. Of om in de kas te hebben staan want spelletjes kan je elke moment van de dag doen, niet waar? Zo heb je spelletjes om het optellen en aftrekken te oefenen, vormen en kleuren, breuken, delen en de tafels van vermenigvuldiging. Dit boek biedt de eerste rekenbegrippen aan en is geschikt vanaf dat ze getallen kunnen herkennen en kunnen tellen. Vince zou bepaalde spelletjes al zeker kunnen doen. Maar kinderen van de eerste graad basisonderwijs zijn hier wel zoet mee.

 

4. Haren vol banaan

Erik van Os. Uit: Haren vol banaan. Vieze liedjes & stoute versjes. Met cd. Tekeningen Noëlle Smit. Rubinstein, 2018.

Dit boek bevat een CD vol met vieze liedjes en stoute versjes. De liedjes gaan allemaal over het moederschap en hoe kinderen sommige dingen beleven. Zowel voor groot als klein erg hilarisch. De liedjes zijn herkenbaar en wij hebben de CD opgezet in de auto. Vince vond het grappig, Lex was geluidjes aan het nadoen en wij…wij keken af en toe met een blik van herkenning naar elkaar. We hebben hem al grijsgedraaid en hij blijft gewoon goed. In het boek zelf staan leuke tekeningen met de liedjes en de versjes en van het grote Nonsenslied is er bladmuziek!

Erik van Os. Uit: Haren vol banaan. Vieze liedjes & stoute versjes. Met cd. Tekeningen Noëlle Smit. Rubinstein, 2018.

 

5. Mijn eerste pianoboek

Erik van Os. Uit: Haren vol banaan. Vieze liedjes & stoute versjes. Met cd. Tekeningen Noëlle Smit. Rubinstein, 2018.

Dit leuke boekje van Usborne (Rachel Stubbs) heeft toetsen zoals een piano. In het boekje zelf staan leuke liedjes die je zelf kan spelen door de kleuren te volgen. Erg fijn voor kleine kinderen en de liedjes zijn herkenbaar. Liedjes zoals ‘twinkel twinkel kleine ster’ gaan onze grote sterren kunnen spelen zonder moeite. Bovendien leren ze nog de kleuren, volgorde en moeten ze zich heel erg concentreren.

 

Hebben!

 

Nog meer leuke kinderboeken?

3 doeboeken om tijdens de vakantie uit te proberen

leuke boeken die jouw kind zullen bezighouden tijdens de vakantie

2 boeken die kinderen van hun verveling afhelpen

en meer in de categorie boeken natuurlijk…

 

Lezen jullie graag? 

XOXO Nathalie

pinit fg en rect red 28 - 5 Leuke boeken met activiteiten voor kinderen in de (zomer)vakantie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Lees vorig bericht:
    Brief aan Lex | 19 maanden

    Hey baby, Wat ben jij een lief schattig draakje. En ja, ik bedoel echt een draakje. Jij kan echt een...

    Sluiten