Unicorns & Fairytales
het wilde dierenorkest - unicorns & fairytales
Boeken Doeboeken Educatief educatieve activiteiten Educatieve tips Luisterboeken & muziekboeken

Boekentip waar muziek en ontdekking centraal staan: Het wilde dierenorkest – Dan Brown

Dan Brown, bekend van de Da Vince Code, heeft nu ook een ander soort boek geschreven. Het Wilde Dierenorkest. Een kinderboek, met muziek en raadsels. Ideaal om kinderen in contact te brengen met muziek en het gevoel dat daarbij kan horen. Dit boek is niet alleen enternainment, het is ook leerrijk en kan prima in de klas gebruikt worden. Kijk je mee?

Het Wilde Dierenorkest

Dit boek, Het Wilde Dierenorkest, is een plaatje. Niet alleen zijn de prenten in het boek mooi, de muziek is dat ook. Als je de muziek APP download die erbij hoort kan je over de bladzijden scannen en dan krijg je de muziek te horen die bij de tekst en afbeelding staat. Elk muziekstuk is gelinkt aan een dier. Herkennen de kinderen de dieren erin? Wat voelen ze? Ze reizen samen met Maestro Muis door het boek. Ze hebben allemaal een speciale en mooie boodschap dat ze willen vertellen. Daar kan je even langer bij stilstaan samen met de kinderen.

het wilde dierenorkest - unicorns & fairytales

Met de APP

Je kan Het Wilde Dierenorkest gebruiken met een APP. Die laat toe om via AR de bladzijden te scannen en zo de muziek tot leven te brengen. Dit kunnen de kinderen zelf doen. Je kan ook je telefoon aansluiten op Bluetooth luidsprekers waardoor de muziek door je woonkamer schalmt. Zalig. Deze klassieke muziek is niet alleen mooi, je herkent er de dieren in. Kunnen kinderen dit spotten?

Los de raadsels op

Maestro Muis maakt zich in Het Wilde Dierenorkest op voor een muzikale verrassing. Tijdens zijn reis over land en over zee laat hij overal sporen achter. Vind de verstopte letters en maak er een woord van, zoek het verborgen bijtje en kraak de geheime code! Twijfel je nog over een oplossing of kom je er echt niet uit? Dan kan je ze hier vinden…

  1. Vind de verstopte letters en maak er een woord van. Klik hier.
  2. Zoek het verborgen bijtje. Klik hier.
  3. Kraak de geheime code. Klik hier.

het wilde dierenorkest - unicorns & fairytales

Lestips met Het Wilde Dierenorkest

Het Wilde Dierenorkest is ideaal voor een lesidee rond muziek in de lagere school. Kinderen worden op een laagdrempelige manier in contact gebracht met klassieke muziek. Achteraan het boek staan verschillende muziekinstrumenten die ook te horen en vinden zijn in het boek. Als je die afdrukt via prenten en woordkaarten en lamineert kan je ze aan de kinderen geven. Ook kan je echte muziekinstrumenten in de klas leggen. Vinden zij de verborgen muziekinstrumenten per bladzijde? Die kunnen ze vinden door goed te luisteren én door de letters die verborgen zijn op elke bladzijde in de juiste volgorde te laten leggen.

Je Kan ook zonder de app werken en zonder de prenten in het begin. Laat ze de klassieke muziek beluisteren en linken aan de dieren. Waarom linken ze die dieren aan dat stukje muziek? Wat voelen ze erbij?

Kunnen de kinderen na het beluisteren en lezen van het boek in groepjes de code kraken? Of de bijtjes zoeken? Dit zou een leuk hoekenwerk opdracht zijn.

Laat de kinderen nadien zo veel mogelijk échte muziekinstrumenten ontdekken en laat ze experimenteren. Welk muziekinstrument is hun favoriet en waarom? Nadien kan je je focussen op een muziekinstrument waarmee je samen met de kinderen aan de slag wil gaan. Of ga je zelf muziekinstrumenten maken van kosteloos materiaal bijvoorbeeld?

 

Wat vind je van het idee van Het Wilde Dierenorkest? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply