Unicorns & Fairytales
doodles tekenen - unicorns & fairytales
Boeken creatief Doeboeken jeugdboekenmaand knutselboeken kunst My life

/kunst/ Maak je eigen doodles, cartoons en tekeningen met deze toffe boeken! & WIN

Cartoons en doodles zijn hip en hot en helemaal kunstzinnig. Ja hoor! Echt wel. Tekenen is ook ontspannend. En hoe leuk is het wanneer je je eigen personages kunt tekenen? Met deze 3 leuke doeboeken van Heegyum Kim (uitgeverij Van Halewyck) en het leuke voorleesboek Graaf-itti van Eef Rombaut en Leon Bullens, raak je zeker geïnspireerd en kan je zelf doodles maken. Bovendien kan je ze winnen. Oh jaaaa…..

Zelf doodles maken met deze leuke doeboeken

  zelf doodles maken - unicorns & fairytales zelf doodles maken - unicorns & fairytales zelf doodles maken - unicorns & fairytales

Met de nieuwe boeken van Heegyum Kim leer je in no time in enkele stappen toffe personages te maken die je ook nog eens cute kunt maken. Ideaal voor tekenaars en voor wie graag in makkelijke stappen zelf doodles maken wil. Want zoals Kim het uitlegt, is het wel erg makkelijk.

Volg de stappen op de linkerpagina en ontdek hoe simpele vormen veranderen in bijzondere personages wanneer je kenmerkende details toevoegt. Op de rechterpagina vind je tal van unieke ideeën om je personages te blijven heruitvinden. Zo kun je het perspectief, hun houding, hun activiteit of hun gezichtsuitdrukking veranderen. Sommige personages zijn eerder menselijk, andere hebben meer dierlijke trekken. Vele hebben een carrière, een passie, en een aantal hebben slechte gewoontes. Pak je pen en gebruik de lege ruimtes in het boek om je eigen versies en variaties van elk wezen te maken.

Heegyum Kim is een bekende illustrator die via Instagram veel volgers trekt en al enkele boeken heeft gemaakt. Met deze 3 tekenboeken heeft ze zeker weer toppers gemaakt

 • Teken 62 dieren en maak ze cute
 • Teken 62 personages en maak ze cute
 • Teken 62 magische wezens en maak ze cute

lees ook: Een kijkje in mijn Bullet Journal

Graaf Itti

zelf doodles maken - unicorns & fairytales

Dit superleuke voorleesboek van Eef Rombaut en Leon Bullens is eigenlijk een sprookje. Leon is 10 jaar en heel getalenteerd. Eef Rombaut en Leon ontmoetten elkaar ergens in 2016 en Leon is geïnspireerd. Hij stuurt geregeld zijn tekeningen naar Eef. Die zag wel iets in zijn kunsten. Eef toont met ‘Graaf Itti’ dat je niet alleen over kindertalenten moet schrijven, maar deze talenten ook een podium moet geven. Leon mocht volledig zijn ding doen en ging meteen aan de slag, net zoals het een echte illustrator beaamt.

Leon is de jongste illustrator in ons land. Door ‘Graaf Itti’ leren kinderen op verschillende manieren naar kunst en talenten kijken. En waar beter dan in de wereld van kunst kunnen jong en oud samen in gesprek gaan en elkaar verwonderen en inspireren, net zoals Leon en Eef dat doen? 

De jonge talenten van vandaag zijn de auteurs van morgen en zoals de boodschap van het boek ook mooi weergeeft, kunnen kinderen de wereld veranderen, dankzij hun frisse kijk.

Over Graaf Itti: Er was eens, in een land hier ver vandaan, een koning. Maar in tegenstelling tot koningen in andere sprookjes, is dit geen oppermachtige, superrijke koning. Deze koning zit in zak en as: zijn schatkist is volledig leeg. Ten einde raad besluit de koning om een wedstrijd te organiseren onder zijn onderdanen. Hij hoopt ideeën te sprokkelen om zijn land nieuw leven in te blazen. Maar wanneer het zoveelste inspiratieloze idee wordt onderbroken door een klein jongetje, leert de koning dat nieuwe wind vaak uit heel onverwachte hoek komt.

TIP: GRAAF ITTI KLEURBLAD : Download de tekening, druk af op groot papier, of druk meermaals af en maak er een reuzegrote kleurplaat van. Samen met verschillende kinderen kan je deze prent inkleuren. Of alleen natuurlijk, dat kan ook.

TIP2: Laat leerlingen nu zelf eens in deze stijl aan de slag gaan. Of met de bovenstaande boeken. Leg een boek aan van al hun illustraties, print ze zoveel keer af dan dat er kinderen zijn (in de klas of thuis of waar dan ook) en laat ze hun eigen kleurboek maken.

TIP3: Ga eens als een echte kunstenaar aan de slag en doe echte graffiti, of met spraypaint kan je ook leuke dingen maken. Je kan ook zelf chalk paint maken of foam verf.

Hier vind je ze

[bol_product_links block_id=”bol_5e7228e046bf6_selected-products” products=”9200000126129439,9200000122137029,9200000122663541,9200000122664516″ name=”doodles tekenen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

WIN WIN WIN WIN 

zelf doodles maken - unicorns & fairytales

Willen je kinderen of jij ook graag doodles tekenen of leuke tekeningen maken? Ik mag de 3 boeken van Kim Heegyum wegschenken van uitgeverij Van Halewyck. 

 1. Laat weten dat je mee doet voor dit leuke pakketje boeken! 
 2. Deel als je wil (niet verplicht) deze blogpost op je eigen sociale media of tag een vriend via Facebook

Schrijf je in op de kei toffe nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven van leuke acties en artikels

* indicates required

 

 

Pin it

doodles tekenen - unicorns & fairytales

You Might Also Like...

64 Comments

 • Reply
  Lore
  22 maart 2020 at 07:12

  Zou superleuk zijn voor in mijn klasje 😍 ik doe mee! 💛

 • Reply
  Annelies
  22 maart 2020 at 07:12

  Hallo. Ik doe graag mee! Drie boeken en 3 kids, dat is ideaal 😉 . Lentegroetjes van Annelies

  • Reply
   Lene
   22 maart 2020 at 07:33

   Wat leuk! Onze jongens missen de tekenacademie. Dit zou super leuk zijn voor de komende weken.

  • Reply
   Ine
   22 maart 2020 at 08:01

   Dat zou wel iets leuks zijn voor mijn’ creatieve dochter! Ik denk dat ik stiekem zelf zou mee tekenen

  • Reply
   Wendy Van De Reyd
   22 maart 2020 at 10:01

   Waar graag kansje voor mijn 2 creatieve tieners, ze zouden dit wel leuk vinden moest mama kans maken

  • Reply
   Patricia Lubbertje
   23 maart 2020 at 01:22

   Wow, ik maak ontzettend graag kans. Onze 3 oudste kinderen zijn dol op tekenen. We kunnen wel wat inspiratie gebruiken voor de komende weken. Deze zijn echt te cute!

 • Reply
  Kathleen Vierbergen
  22 maart 2020 at 07:17

  Hoi hoi! Ik doe heel graag mee! Dit geeft me nog meer mogelijkheden om leuke opdrachten te geven aan de kinderen van mijn klas, nu op afstand en straks kunnen ze het zelf ontdekken zodra we weer kunnen starten!
  Alvast bedankt voor de vele leuke tips!

 • Reply
  Isabel schockaert
  22 maart 2020 at 07:21

  Wij doen heel graag mee. Mijn zoontje volgt tekenles. Een van zijn passies, naast Lego. Deze week is er al heel wat papier getekend. Maar inspiratienis welkom.

 • Reply
  Anneleen De Visscher
  22 maart 2020 at 07:21

  Wat een leuke actie!
  Doe ik heel graag voor mee!

 • Reply
  Anna wienen
  22 maart 2020 at 07:35

  Super gaaf ik doe heel graag mee 😁😁

 • Reply
  Sara
  22 maart 2020 at 07:41

  Wat een toffe actie! Ik doe ook mee. Mijn dochters missen hun tekenacademie nu zo erg, dit zou echt van pas komen hier!

 • Reply
  Kelly Robbens
  22 maart 2020 at 07:47

  Ook wij doen graag mee met deze winactie! 🍀🍀🍀

  • Reply
   Karen
   22 maart 2020 at 08:00

   Heel graag voor de kinderen in mijn klas. En stiekem ook een beetje voor mezelf…Mijn parallelcollega lacht mij al jaaaaaaren uit omdat ik niet kan tekenen….Kan ik hem eindelijk eens ongelijk geven😂 moaahaha!

  • Reply
   Tiemke Gauderis
   22 maart 2020 at 09:08

   Weeral een fantastische winactie!
   Wij doen graag mee! 🤞😘

 • Reply
  Ingrid De Hertogh
  22 maart 2020 at 07:52

  Opnieuw een heel toffe actie waar de kleinkinderen plezier aan zullen beleven ♥️👍duim omhoog om kansen te verhogen!

 • Reply
  Sarah
  22 maart 2020 at 07:53

  Ik waag graag mijn kans… ideaal als tussendoortje voor de kinderen in de klas!

 • Reply
  Hanne
  22 maart 2020 at 08:08

  Ik zou graag meedoen voor mijn nichtje Keila. Een super creatieve ziel !

 • Reply
  Annemie
  22 maart 2020 at 08:17

  We brengen nu helaas veel tijd binnen door (geen tuin) dus dit zou super leuk zijn als inspiratie bij ons dagelijkse tekenuurtje !

 • Reply
  Kathy
  22 maart 2020 at 08:26

  Oh dit zou geweldig zijn. Ik ben een echte créa mama en mijn zoontje kleurt super graag. Vooral deze periode kunnen we extra inspiratie gebruiken.

 • Reply
  Pelicaen Sylvia
  22 maart 2020 at 08:29

  Zoontje lucas tekent heel graag tegenwoordig. Hij kan er uren mee bezig zijn! Ik doe graag mee, zodat lucas zijn talent nig meer kan ontplooien met deze boekjes! 🍀🍀🍀👍👍👍

 • Reply
  Iemke
  22 maart 2020 at 08:33

  Dit klinkt echt SUPERleuk! Ideaal om in deze tijden een nieuwe hobby te creëren :-). Ook de kindjes uit mijn ondersteuningsklassen/revalidatiecentrum zouden dit de max vinden! 💙🤞☀️

 • Reply
  Helena
  22 maart 2020 at 08:48

  ik doe mee, wat extra inspiratie is welkom

 • Reply
  Caroline
  22 maart 2020 at 08:53

  Wat leuk om dit bericht te zien verschijnen in tijden van onzekerheid. Het doet me denken aan de teken- en knutselmomenten met mijn klas. Ik droom ervan om spoedig terug aan de slag te kunnen met de kinderen. Het liefst ook met dit knap boekenset. Momenteel lenen we extra tekenboeken uit de bibliotheek maar een eigen set zou heel fijn zijn! Ik deel dit bericht zeker met mijn collega’s! Veel succes ook aan jullie in tijden van Corona. Groetjes, Caroline

 • Reply
  Stefanie De Dobbelaere
  22 maart 2020 at 09:05

  Wat een prachtige boeken! Dit zouden de kinderen van mijn klas, maar ook de 3 kindjes thuis GEWELDIG vinden. Extra inspiratie dat er ook nog eens geweldig CUTE uitziet.

 • Reply
  Tiemke
  22 maart 2020 at 09:10

  Weeral een fantastische winactie!
  We doen graag mee!! 🤞😘

 • Reply
  Liesbeth
  22 maart 2020 at 09:16

  Jjjaaa!!!! Superleuk voor de kids in mijn klas! Deze week ook tekenvlog opgenomen!

 • Reply
  Liesl Janssens
  22 maart 2020 at 09:19

  Wat een prachtige tekenboeken 😍! De kids van de klas zullen dit geweldig vinden! Ze doen niet liever dan tekenen en liefst nog met voorbeeldjes uit tekenboeken! Ook de andere kids van ons 3de leerjaar en mijn lieve collega’s zouden dit geweldig vinden! We kunnen elkaar nu helaas een tijdje niet meer zien, maar we kijken al uit naar het moment dat we opnieuw kunnen tekenen met onze kids 😍🍀!!!

 • Reply
  Jorina
  22 maart 2020 at 09:19

  Het boek Magische wezens, voor kleuterzoon die wel kan tekenen maar vaak niet weet wat !

 • Reply
  Kim padberg
  22 maart 2020 at 10:01

  Ik doe super graag mee! Kunnen de kinderen in deze tijd, mooi creatief bezig zijn.

 • Reply
  Wendy Van De Reyd
  22 maart 2020 at 10:02

  Waar graag kansje voor mijn 2 creatieve tieners, ze zouden dit wel leuk vinden moest mama kans maken

 • Reply
  Karolien S.
  22 maart 2020 at 10:12

  Wij doen mee! Hiermee kunnen we ons de komende weken zeker nuttig bezighouden. We duimen alvast dat we hier een pakket in de wacht kunnen slepen!

 • Reply
  marleen prinsen
  22 maart 2020 at 10:29

  Fantastische leuke actie om ons creatief bezig te houden goed voor mama en dochter

 • Reply
  Marian B
  22 maart 2020 at 10:47

  Hier kunnen we thuis en op school wel wat mee. Leuk om creatief bezig te zijn. Krijg al zin om te beginnen!

 • Reply
  Rita Jansens
  22 maart 2020 at 11:19

  Ik doe graag mee. Een leuk cadeautje in deze moeilijke tijden!

 • Reply
  Kim
  22 maart 2020 at 12:18

  wat een fijn pakket! komt nu extra goed van pas dus waag graag kansje!

 • Reply
  Christine Claeys
  22 maart 2020 at 13:43

  Heel graag een kansje voor de kleinkinderen die nu noodgedwongen moeten thuis zitten

 • Reply
  Katrien
  22 maart 2020 at 14:50

  het kleinste sprot is soms gefrustreerd dat hij niet goed kan tekenen, dus dit boek zou wel eens goed van pas kunnen komen. Ik doe mee!

 • Reply
  Be Vermeiren
  22 maart 2020 at 15:51

  Leuke inspiratie om creatief bezig te zijn voor de kids. Ik doe graag mee.

 • Reply
  Oma Will
  22 maart 2020 at 16:31

  Ik heb drie kleinkinderen die heel blij zouden zijn met deze boekjes.
  Ze houden alle drie van tekenen en hebben daar nu veel tijd voor.
  Deze leuke tekenboeken zullen ook de verveling, die op de loer ligt, verdrijven.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.
  Sterkte allemaal in deze sombere tijden.

 • Reply
  Geesje R
  22 maart 2020 at 17:31

  Wauw, dat is leuk. Ik doe heel graag mee. Ben dol op kleuren en tekenen. Als mijn neefje van 4 jaar komt en ik vraag wat gaan we dien is het altijd tekenen en kleuren.

 • Reply
  Katrien Menten
  22 maart 2020 at 18:59

  Ooh, zo leuk die boeken! Ik doe graag mee 🤞

 • Reply
  Erika van Koert
  22 maart 2020 at 19:18

  Heel leuk ! Mijn zoon houd van tekenen en dit past helemaal in zijn straatje

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  22 maart 2020 at 19:30

  O leuk, helemaal nu in Corona tijd.
  Ik doe graag mee.

 • Reply
  Kdr
  23 maart 2020 at 07:10

  Ik teken graag samen met mijn kinderen. Deze boeken lijken mij daar ideaal voor. Wij doen dus graag mee!

 • Reply
  kathy
  23 maart 2020 at 08:58

  Creatief talent stimuleren, zeker in deze tijden! Ik doe heel graag mee

 • Reply
  Misty Dg
  23 maart 2020 at 11:04

  Dit zou fantastisch zijn voor mijn dochtertje Lena, toch alweer iets leuks om zich mee te amuseren in deze thuisblijf periode

 • Reply
  An Ceulemans
  23 maart 2020 at 14:34

  Ik zag de link naar deze blog op de pagina van zinvol tekenen. Deze boekjes zijn ideaal om te gebruiken tijdens mijn werk om kinderen te begeleiden in hun creatieve ontwikkeling😊

 • Reply
  De Couck Stef
  23 maart 2020 at 16:59

  Super! Ik waag mijn kans voor de kindjes in de familie. Liked & shared. Fingers crossed. 🤞🤞🤞

 • Reply
  Ann Van Eenaeme
  23 maart 2020 at 17:07

  Mooi! Ik waag mijn kans voor mijn petekindje Tuur. Liked en openbaar gedeeld op facebook
  met veel plezier! ❤️

 • Reply
  De Vleeschauwer Ellemieke
  23 maart 2020 at 18:58

  Wat een leuke actie! Mijn zoontjes zouden deze boeken met open armen ontvangen en ik ook. Als leerkracht kan ik deze boeken in mijn klas gebruiken en bovendien kan ik er zelf wat inspiratie uithalen om de werkboeken van mijn leerlingen te pimpen. Duimen maar!

 • Reply
  Jolien Dubois
  23 maart 2020 at 19:25

  Super leuk voor mijn nichtjes en neefjes wanneer ze weer bij oma op bezoek kunnen 🙂

 • Reply
  Emmy
  23 maart 2020 at 20:47

  Omg! Zoooo leuk!!! Ik wil graag meedoen (en winnen 🙈)

 • Reply
  Jan Vanhoof
  23 maart 2020 at 21:30

  Leuk!! Dit wil ik wel winnen!

 • Reply
  Mertens Patrick
  24 maart 2020 at 01:49

  Dit ziet er heel leuk uit!!!

 • Reply
  Cornelis Annemie
  24 maart 2020 at 01:50

  doe heel graag mee!!!

 • Reply
  Fien
  24 maart 2020 at 09:41

  Ik doe graag mee, om ze aan mijn twee nichtjes te geven, die zich stilletjes aan zouden beginnen vervelen door de lock down in België… Ze kunnen fantastisch tekenen en doen het zo graag.

 • Reply
  Davina Van Belle
  24 maart 2020 at 10:00

  super leuk om mijn vriend zijn dochtertje Axelle mee te entertainen 🙂

 • Reply
  therese bouckaert
  24 maart 2020 at 10:20

  leuke actie, doe heel graag mee voor mijn kleindochter 🙂

 • Reply
  Esmeralda Groenland
  24 maart 2020 at 15:12

  Wat ontzettend leuk zeg. Ik maak graag kans!

 • Reply
  kempenaers anita
  24 maart 2020 at 18:54

  doe zeer graag mee voor mijn kleinzoontjes

 • Reply
  Stef Nagels
  24 maart 2020 at 19:21

  Wij doen niets liever als tekenen .. nu we moeten binnenblijven,
  lijken wij wel teken-verslaafden hier in huis haha!
  ons zoontje van 2 jaar, tekent zelfs al héél mooie en herkenbare zaken!
  dit boek zou dus ook enorm leuk zijn om aan hem te geven!

 • Reply
  Jessie Peeters
  24 maart 2020 at 21:25

  Onze negenjarige creatieve tekenheld staat te popelen om deze uitdaging aan te gaan!

 • Reply
  Veronique Pauwels
  25 maart 2020 at 06:08

  Superleuke winactie! Zowel voor thuis als in de klas. Ik doe graag mee!

 • Reply
  A deschamps
  26 maart 2020 at 09:59

  Leuk voor de kinderen in coronatijd

Leave a Reply