Unicorns & Fairytales
bullet journal - unicorns & fairytales
My life Personal Winactie & Give away

Een kijkje in mijn Bullet Journal + WIN

Enkele maanden geleden volgde ik een workshop Bullet Journaling. Voor wie niet weet wat dat is raad ik aan om deze blog nog eens te lezen. Ik startte in mijn eigen Bullet Journal en ondertussen ben ik er goed mee bezig. Op mijn manier weliswaar. Maar het is echt een hele fijne manier van lijstjes maken én hobby. Ben je benieuwd hoe ik mijn Bullet journal onderhoud en wat ik er allemaal inzet? Kijk dan even mee.

Bullet Journal

Ten eerste heb je een goed boekje nodig. Je kan natuurlijk allerlei soorten notitieboekjes nemen maar de ‘echte’ Bujo’s hebben stipjes. Erg handig om blokjes en lijnen te tekenen. Ik mocht trouwens de Bujo van ‘Mijn Bullet Journal’ van BBNC uitgevers testen. Heel leuke Bujo trouwens met stevig papier, enkele leuke voorgedrukte pagina’s waar index staat en ook een voorgedrukt (leeg) jaaroverzicht. Er is ook een key. Meer kan je in de VLOG op het einde van dit blogbericht zien, dat is duidelijker.

bullet journal - unicorns & fairytales

 

Wat heb je nodig om een Bujo te beginnen?

Daar kan je dus zo ver in gaan als je zelf wil. Eigenijk is het heel makkelijk: een notitieboek, als dan niet een ‘echte’ Bujo en een balpen of stiftje…

Maar wil je er tekeningen en handettering in doen dan heb je meer nodig. Het kan een echte hobby worden waar mensen veel geld aan spenderen. Gelukkig zijn er winkels zoals HEMA, Action en Boekenvoordeel waar je ook goedkope spulletjes kan vinden zoals washi tape, kleurtjes, …

 

Waar kan ik inspiratie opdoen?

Wel, je kan op mijn Pinterest bord ‘Bullet Journal’ enkele voorbeelden vinden, maar ook op Facebook zijn er allerlei groepjes waar je in kunt gaan. Zoek maar eens naar Bullet Journal of Bujo…

Niet enkel online kan je inspiratie vinden hoor. Er zijn enkele boeken die ik zelf gebruik. Die deel ik natuurlijk graag met je. Wie weet heb je er wat aan. Deze drie zijn boeken gaan over het geschrift en de versiering. Heel handig om inspiratie op te doen en te leren hoe je mooie letters maakt.

bullet journal - unicorns & fairytales

1. Letters! (uitgeverij SNOR) 2. Creatief met stempels (uitgeverij Liberto) 3. Meer met letters (Kosmos uitgevers)

 

5 redenen om te beginnen

 1. Een bullet journal biedt je de kans om lijstjes te maken op 1 plek. Weg met 100 losse blaadjes en post-its
 2. Je hebt er een heerlijke hobby bij (die zelfs onder de categorie mindfulness hoort)
 3. Je hebt een reden om naar winkels zoals de action, hema en flying tiger te gaan. Nog wat washi tape nodig…
 4. Een motivatie om die vooropgestelde doelen effectief te behalen. Je WIL die bolletjes vol maken
 5. Een mooi overzicht van dingen die je moet doen, nog wil bereiken of niet mag vergeten!

 

Heel belangrijk: alles is juist, niets is fout

Bestaat er 1 mogelijkheid? Neen… Het leuke aan deze werkwijze is dat ALLES kan. De handleidingen zijn er enkel om je op weg te helpen. Je kan het helemaal naar jouw hand zetten want het is JOUW boekje. Enkel van jou. Wat voor jou belangrijk is of wat jij graag wil oplijsten komt erin. Je opmerkingen, tekeningen, lijstjes, kalender, afspraken… Dat maakt het net zo leuk.

En denk je nu: hier heb ik geen tijd voor? Wrong. Iedereen kan een Bujo maken en onderhouden. Indien je maar weinig tijd hebt kan je hem gewoon heel eenvoudig houden. Maar de werkwijze is écht voor iedereen handig.

 

Vlog

WIN!

Wil jij ook het boek ‘Bullet Journal, de handleiding’ van Kellie deriemaeker (uitgeverij Horizon) (met bijbehorende Bullet Journal om al te starten) winnen? Doe dan snel mee en vertel mij waarom jij met Bullet Journaling wil beginnen. Dit blogbericht delen zou leuk zijn maar is niet noodzakelijk en iemand raggen die het wel kan gebruiken mag natuurlijk ook!

 

 

WINNAAR IS SHARON V DERWERFT

 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

44 Comments

 • Reply
  Nietzomaarsaar
  8 augustus 2017 at 07:38

  Ik wil graag wat meer rust in mijn hoofd. Ik plan zodanig veel in dat mijn agenda altijd overvol zit. Ik hoop dat dit mij hierbij kan helpen.

 • Reply
  delphine
  8 augustus 2017 at 07:39

  Ik begon er zelf aan nadat ik kelly haar boek als e book kocht, het echte exemplaar en dan vooral het bijhorende bullet journal zou toch heel welkom zijn want ik ben echt nog zoekend naar mijn juiste combinatie om het voor mezelf te doen werken

 • Reply
  Anna
  8 augustus 2017 at 07:49

  Ik hou er van dingen op te schrijven en wilde er altijd al mee beginnen…

  Facebook: An Na

 • Reply
  Emmeline
  8 augustus 2017 at 07:59

  Ik wil er al een tijdje mee beginnen, maar ik raak er niet aan toe… Een doel stellen en halen, dus. In dit geval: niet halen. Rust in mijn hoofd is welkom, zeker nu ik een zoontje heb. Dus heel graag wil ik dit winnen!

 • Reply
  isabelle
  8 augustus 2017 at 08:01

  Als juf werkte ik jaren met losse blaadjes, die ik dan kwijt speelde ;)…sinds een tweetal jaren gebruik ik een nota boekje…SAAAAAIIIIIII!!!! Dacht dus om er volgend schooljaar een kunstwerkje van te maken….Een echte bullet journal zou dus de max zijn!

 • Reply
  Agnetha
  8 augustus 2017 at 08:02

  Ik wordt er erg enthousiast van als ik je bericht lees. 🙂 nu met de juiste materialen en dan kunnen we goed aan de slag.

 • Reply
  Nicole Tanke-Welberg
  8 augustus 2017 at 08:18

  Zou heel graag het boek willen winnen. Net ontdekt dat handletteren mij heel veel rust geeft en na de vakantie start ik mijn 25e jaar in het onderwijs voor het eerst als invaljuf….naast mijn bedrijfje TheArtParty@home….daarvoor moet ik veel plannen en lijstjes maken, creatieve ideetjes uitwerken en wordt elke dag anders….kortom zou perfect zijn dit boek

 • Reply
  Lissy Steegmans
  8 augustus 2017 at 08:43

  Hihi, net als in de bovenstaande berichten wil ik zeggen: rust in mn hoofd. Met een nieuwbouw, peuter, nieuwe job en een te klein wordend appartement is het hier vanboven echte chaos. Komt erbij dat ik geen zittend gat heb en constant met nieuwe dingen bezig ben. Zoals leren schrijven voor een toekomstige blog en een bullet journal. Ging er 1 aug mee beginnen, maar je raadt het al: nog geen tijd gehad… 😉

 • Reply
  Sarah
  8 augustus 2017 at 09:01

  Ook ik neem heel graag deel om zo een bullet journal te winnen. Lijkt mij ook een mooie invulling van me-time… eventjes alles op een rijtje zetten… ik ben iemand die heel graag dingen opschrijft,liefst met kleurtjes,lijntjes,….

 • Reply
  Erica
  8 augustus 2017 at 09:04

  Wat leuk dat je je verhaal zo deelt!!

  Waarom ik een bullet journal zou gaan starten, is omdat ik na een lange periode nu aan het werken ben aan een nieuwe Erica : Erica 2.0
  Om alles wat ik maar wil opschrijven en bijhouden wil ik een bullet journal gaan beginnen.

 • Reply
  Tessa
  8 augustus 2017 at 09:05

  Mijn halve huis en werkplek liggen vol met de welbekende gele notitieblaadjes, waar weer allerlei lijstjes op staan geklad. Hoe fijn om dit allemaal bij elkaar te hebben. En een goede reden om mijn creatieve kant te laten zien.

 • Reply
  Sharon
  8 augustus 2017 at 09:41

  Wat een onwijs leuke winactie! Ik zag het boek van Kellie al in de winkel liggen, maar helaas red ik het financieel gezien nu niet om het boekje aan te schaffen. Ik ben begonnen met een Bullet Journal in een goedkoop notitieboekje, en vind het fantastisch. Ik heb alleen het systeem nog niet helemaal door. Daarom zou ik het boek van Kellie ontzettend goed kunnen gebruiken om precies te snappen wat die BuJo inhoudt. En daarnaast kan ik al mijn creativiteit er in kwijt, wat wil een mens nog meer?!

 • Reply
  Anna
  8 augustus 2017 at 09:44

  Ik ben begonnen met een bullet journal. Maar veel verder dan het bijhouden van een vakantiedagboekje kom ik niet.. Help.. Inspiratie?

 • Reply
  Karin Snel
  8 augustus 2017 at 10:02

  Ik wil graag beginnen om wat meer stil te staan bij alledag en alle mooie momenten. De tijd gaat zo snel en hoop zo wat meer te genieten!

 • Reply
  Emma
  8 augustus 2017 at 10:24

  Ik wil meedoen! Ik heb nu vakantie en verveel me zo ontzettend, dat ik vrijdag een bullet journal-boekje op de kop getikt heb.
  Ik ben eigenlijk iemand die normaal de zaakjes wel op orde heeft, maar inderdaad graag dingen opschrijft en het fijn vindt om een leuk boekje te hebben en op ieder moment (pfoeh, na lange schooldagen, in de trein) te kunnen gaan schrijven of ontwerpen. Nu ben ik sinds vorige week alleen nog maar ideeën aan het verzamelen, filmpjes aan het kijken en heel Pinterest aan het afstruinen. Ik denk dat bovenstaand boekje me heel erg kan helpen!
  Groetjes!!

 • Reply
  sop.hie.s
  8 augustus 2017 at 10:45

  Momenteel wordt hier thuis alles wat enigszins past in een bujo (of dat denk ik toch met wat ik de laatste tijd lees over een bujo) op aparte papiertjes geschreven (lees gekribbeld ?). Maar regelmatig wordt er toch eens iets vergeten op te schrijven of verdwijnt er 1 van de papiertjes.
  Dit boek zou me dus hopelijk helpen met al die info te centraliseren want ik zou niet weten hoe eraan te beginnen.

 • Reply
  Liesbet R
  8 augustus 2017 at 10:50

  Ik doe graag mee omdat ik van een papieren agenda volledig overgestapt ben op mijn gsm als agenda en om notities bij te houden, maar toch denk dat een bujo mij nog beter zou kunnen helpen om alles bij te houden.

 • Reply
  Marian B
  8 augustus 2017 at 11:03

  Ik wil ook meer gaan bijhouden en dan vooral alles bij elkaar. Zo kan het allemaal en kun je ook nog creatief zijn, ik doe graag mee.

 • Reply
  Jeroen
  8 augustus 2017 at 11:04

  De tientallen plannen en dergelijke voor mijn blogs eindelijk eens op een deftige manier bijhouden ipv in -tig verschillende boekjes. En net zoals in jouw bulletjournal ook een overzichtje bewaren van het aantal bezoekers die langs komen. Misschien net zoals de kindjes hun eerste schooldag, hier ook eens mee starten vanaf 1 september 🙂

 • Reply
  Nicole Orriëns
  8 augustus 2017 at 11:45

  dat lijkt me wel wat! Ik ben dol op planners en dergelijke, dus ik ga doe graag mee.

 • Reply
  Caroline Minderhoud - Peeten
  8 augustus 2017 at 13:59

  Lijkt mij leuk om in te handletteren en ondertussen ook nog eens overzicht te creëren.

 • Reply
  Anita H.
  8 augustus 2017 at 16:14

  Ik heb veel te weinig overzicht en mis regelmatig afspraken en dergelijke, ondanks gebruik van agenda en kalender. Ik wil wel graag ervaren of dit beter werkt.

 • Reply
  joke
  8 augustus 2017 at 17:30

  aha! iets voor mij 🙂 ! op een schone manier dingen organiseren en plannen! ik heb al zooooo mooie dingen op pinterest gezien! het kriebelt om er zelf mee te starten!

 • Reply
  Linda Raaijmakers
  8 augustus 2017 at 18:40

  Als moeder van een tweeling en als blogger zijnde heb ik genoeg lijstjes en afspraken om bij te houden. daarnaast ben ik graag creatief bezig dus waag ik een kansje 😀

 • Reply
  Katrina86
  8 augustus 2017 at 20:21

  Ik waag ook mijn kans. Ik volg de blog van Kelly ook en ben al een tijdje nieuwsgierig naar het concept van de Bullet Journal. Hopelijk een hulpmiddel om de chaos in mijn hoofd op een iets gestructureerdere manier op papier te zetten!

 • Reply
  lisanne bons
  8 augustus 2017 at 20:30

  Ik heb overal post its, briefjes etc liggen. Lijkt me heerlijk om dit overzichtelijk te maken. En dit is helemaal fijn als dit er ook nog leuk uit ziet .

 • Reply
  eva
  8 augustus 2017 at 20:36

  Tweede kindje is er bijna, ik maak ondertussen dagelijks dezelfde lijstjes om mezelf rust te geven en omdat de andere onvindbaar zijn, een iets meer gestructureerde manier lijkt me dus aangewezen en zeker als nr 2 er dan ook effectief is.

 • Reply
  Lyn
  8 augustus 2017 at 21:03

  Ik zou graag willen winnen omdat het me heel leuk lijkt maar ik niet weet waar ik moet beginnen!

 • Reply
  Manon
  8 augustus 2017 at 21:58

  O wauw. Dat zou super zijn. Ik heb Altijd zoveel
  Verschillende Lijstjes, als juf, mama, vriendin en ga zo maar door… doen, kopen, ideetjes… lijstjes genoeg. Maar wat zou het geweldig zijn om ze allemaal bij elkaar op zin mooie plaats te kunnen bewaren!?

 • Reply
  Nathalie
  8 augustus 2017 at 22:04

  Ben er al een tijdje mee bezig en heb Pinterest plat gezocht! Heerlijk om ook eens je agenda mooi in stijl te brengen. Maar ik wist niet dat er ook handleidingen van bestonden… erg handig om mijn bullet journal to the next level te brengen ?

 • Reply
  Jana
  9 augustus 2017 at 14:02

  Ik ben vorige week gestart met mijn eerste job, en het is een hele aanpassing: zoveel nieuwe informatie, zoveel afspraken, zoveel dingen waar je aan moet denken… Een bullet journal zou de ideale manier zijn om weer wat meer orde en structuur in mijn leven te brengen.

 • Reply
  Barbara
  10 augustus 2017 at 07:39

  O’ wat leuk! Ik ben net begonnen en ben nu begonnen met een bullet journal die vooral gericht is op de belevenissen van mijn kinderen. Meer in de zin van een dagboek. Ik zou heel graag een voor mezelf hebben en als agenda en privé spinsels willen hebben. Lijkt me super leuk. Ik ben momenteel erg druk en hectisch en dat half uurtje (vaak langer hihi) even rustig zitten en schrijven,tekenen en plakken geeft echt een rust momentje.

 • Reply
  Jolanda
  10 augustus 2017 at 08:14

  Ontzettend leuk! Graag zou ik er een maken voor mijn dochter die ze later mee kan nemen. Een journal met allemaal dingetjes van haar in, belevenissen, uitspraken etc. ?

 • Reply
  Jo-Lynn
  11 augustus 2017 at 19:29

  Ik wil al heel lang zo’n dot grid schrift als bujo, dus ik ga mijn kans hier volop wagen! ?

 • Reply
  Sofie
  12 augustus 2017 at 12:02

  Ik kwam net voor het eerst op je blog via de post van wasbare luiers. Leuk sfeertje hier, en ook van Antwerpen, ik ben je meteen gaan volgen 🙂 over een bullet journal twijfel ik al heel lang. Ik heb nu een desk planner in gebruik en dat is al een verbetering, maar na het kijken van je filmpje denk ik dat een bullet journal me toch nog meer vrijheid geeft… ik ben een lijstjesmens! Ik doe dus graag mee, en ga hier nog wat verder rondneuzen. Groetjes, Sofie

 • Reply
  Liesbeth
  12 augustus 2017 at 22:58

  Ik doe graag mee omdat ik veel te weinig opschrijf. En mijn geheugen wordt er niet beter op! Dus zeer welkom hier om beter overzicht te houden, plannen en doelen stellen en mooie momenten vastleggen

 • Reply
  Evy
  13 augustus 2017 at 09:55

  Wow ik wil dat ook!
  Is veel mooier dan mijn standaard schoolagenda vol extra krabbels en briefjes. Misschien zou mijn handtas dan ook wat meer op orde zijn. Want die puilt uit. Met briefjes, kaartjes, … alles gewoon door elkaar!

 • Reply
  karen
  13 augustus 2017 at 19:30

  Ik wil er al een tijdje mee beginnen, weet alleen niet goed hoe. Ik heb overal postids hangen en het zou fijn zijn om alles te bundelen. Heb nog zoveel te doen en zoveel dat ik nog wil bereiken en ik hoop op deze wijze een beeld te krijgen in deze puinhoop.
  Niet zoals nu alles te gelijk, maar stap voor stap.

 • Reply
  Tania
  15 augustus 2017 at 08:39

  Ik schrijf altijd alles op in verschillende boekjes en heb ook verschillende agenda’s dus het zou leuk zijn om dat allemaal in 1 boekje te zetten. Ik zie altijd die leuke boekjes die iedereen maakt maar weet niet goed hoe er aan te beginnen. En washi tape heb ik al met hopen hahaha

 • Reply
  Kirsten
  15 augustus 2017 at 09:09

  Hi,
  Dit is de eerste keer dat ik hoor van ‘Bullet journal’.
  Het lijkt mij de perfecte manier om mijn bezigheden wat te structureren want ik ben steeds overal en nergens bezig.
  Zo ben ik momenteel ‘mijn huis’ aan het opruimen… Begonnen in de wasplaats, maar ondertussen ook al aan de badkamer en zelfs ons bureau begonnen. Nog nergens klaar en eigenlijk momenteel nog meer rommel. Door lijstjes te maken hoop ik gestructureerder te gaan werken en één ding per keer :p
  Bedankt alvast voor de kennismaking met Bullet Journal!!!

 • Reply
  Leen
  15 augustus 2017 at 16:53

  Ik doe graag mee! Ik ben al wel eens op mezelf gestart, maar merk dat ik toch nog wat extra tips en inspiratie kan gebruiken..

 • Reply
  Stefanie
  15 augustus 2017 at 20:59

  God wat zou ik dit graag willen! Deze zomervakantie begonnen met mijn eerste bujo. Ik dacht, koop een schriftje, wat stofjes, oefen het handletteren wat en aan de slag… bleek dat mijn stiftje dwars door de pagina’s heen schreef. Nu wil ik dolgraag opnieuw beginnen want een Schrift met doorgeprintte tekst lijkt me niks…

 • Reply
  Nicole
  17 augustus 2017 at 14:36

  Zit er al een tijdje over na te denken of het iets voor mij is. Ik ben uitermate slecht in plannen, hoewel ik zelf vind dat ik al beter ben geworden. Moet ook wel als ik mijn blog een beetje vooruit wil helpen. Dat gaat niet helemaal meer zonder planning en lijstjes meer (met nog een baan, twee kids, huisdieren, een huishouden etc erbij). Ik heb ook al allerlei leuke pennen en stiften, tape, stickers om er ook wat van te maken. Ook al een boek over handlettering. Maar dus nog geen bujo en/of handleiding daarvoor. Zou dit dan het begin kunnen zijn 😉

 • Reply
  karen
  20 augustus 2017 at 18:30

  wie is de gelukkige van de bullet journal ?

Leave a Reply