Unicorns & Fairytales
essentiële olie voor kinderen - unicorns & fairytales
My life

Essentiële oliën voor kinderen + WIN een kids diffuser!

Essentiële oliën kunnen kinderen op zowel fysiek als mentaal gebied een goede ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld bij slaap en rust, spijsvertering, snotneuzen, doorkomende tandjes, weerstand, angst en spanningen, focus, prikkels en zelfvertrouwen. Dit allemaal op een natuurlijke basis van 100% essentiële oliën. Benieuwd naar essentiële olie voor kinderen? 

Essentiële olie voor kinderen 

Wij hebben thuis een diffuser en gebruiken essentiële olie voor kinderen en voor onszelf. Om allerlei redenen. Voor de kinderen hebben we een leuke uitjes diffuser. Ik vroeg aan Anoeshka van LittleMonkeyBlends om ons meer informatie te geven. 

Hoe te gebruiken?

Essentiële olie voor kinderen kunnen op 2 manieren worden gebruikt. 

Met een diffuser kun je door middel van verstuiving zorgen dat de oliën in de lucht worden verneveld. Je vult de diffuser met koud water en olie. Waarna de diffuser de oliën verspreidt in de ruimte,  door middel van een trilplaatje met koude nevel. Op deze manier worden ze niet opgewarmd en blijven waardevolle eigenschappen van de essentiële oliën behouden. 

Op de huid is ook een effectieve manier om ze te gebruiken. Ze dringen makkelijk door in de huid en blijven geabsorbeerd in het toegepaste gebied met een lokaal voordeel. Om de kans op huidgevoeligheid te verminderen is het raadzaam om de oliën te gebruiken met een draagolie (zoals druivenpitolie, amandelolie). Het is hierbij raadzaam een verdunningstabel naar leeftijd te gebruiken. 

essentiële olie voor kinderen - unicorns & fairytales

Bij Zwangerschap

Essentiele oliën kunnen ondersteunend werken tijdens de zwangerschap. Denk maar eens aan (ochtend)misselijkheid of rusteloze benen. Het is daarbij wel belangrijk om essentiële oliën van hoge kwaliteit te gebruiken, dus 100% puur.

Er zijn ook een aantal oliën waar je voorzichtig mee moet zijn tijdens de zwangerschap. De volgende olien worden afgeraden; Juniper, Fennel, Wintergreen, Clary sage, Hyssop, Basil, Cinnamon Bark, Idaho tansy, Rosemary en Sage. Peppermint wordt het laatste trimester afgeraden om dat dit ervoor kan zorgen dat je kindje gaat draaien.

Het is belangrijk om zelf goed alle informatie op te zoeken als je zwanger bent en advies te vragen aan je verloskundige over het gebruik van essentiële oliën. 

essentiële olie voor kinderen - unicorns & fairytales

Essentiële olie voor baby’s

Het is belangrijk om essentiële oliën langzaam te introduceren bij baby’s. Hiervoor zijn een aantal oliën zoals bijv. lavendel, mandarijn, seedlings calm en gentle baby uitermate geschikt. Dit zijn fijne zachte oliën om mee te beginnen.

Bouw het diffusen langzaam op en verdun de oliën altijd met een draagolie. Young Living heeft ook een speciale babylijn: de Seedlings collectie. Deze producten zijn allen puur natuur en bevatten geen schadelijke stoffen. 

Essentiële olie voor kinderen

Essentiele oliën zijn geweldig om baby’s en kinderen op een natuurlijke manier te ondersteunen. Ze kunnen helpen bij de ondersteuning en het versterken van de ontwikkeling. Belangrijk is wel om te weten dat essentiële oliën zeer krachtig en geconcentreerde natuurproducten zijn. Wees dus altijd voorzichtig in gebruik. Maar bij veilig gebruik zijn ze hele fijne natuurlijke producten om je kindje te ondersteunen bij allerlei ongemakken.

Young Living heeft ook een uitgebreide Kidscents lijn, dit zijn natuurlijke producten en essentiële oliën voor kinderen  van 2 tot 6 jaar. De oliën zijn al verdund en daardoor direct te gebruiken op de huid. Maar de Kidscents heeft ook bijv. tandpasta, shampoo en supplementen. Allemaal 100% natuurlijk! Omdat de kidscents oliën al verdund zijn, zijn deze ideaal voor mama’s die nog niet zo bekend zijn met essentiële oliën.

essentiële olie voor kinderen - unicorns & fairytales

Welke olie bij welke ongemakken? 

Slaap & rust: lavendel, seedlings calm, orange, gentle baby, cedarwood, Stress away, Kidscents dreamease

Snotneusje en vrijer ademhalen: lemon, lavendel, frankincense, eucalyptus radiata, Kidscents Refresh

Angst/spanning en verdriet: lavendel, white angelica, stress away, peace and calming

Prikkelverwerking: white angelica

Vervelende buikjes: lavendel, Kidscents Tummygize

Focus: Kidscents Geneyus

Vallen en stoten: Kidscents Kidcare

Doorkomende tandjes: Lavendel, Copaiba, gebruik uitwendig door verdunning en masseer in op de kaaklijn.

Leuke Kids diffuser

Ben je op zoek naar een leuke diffuser voor kinderen? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen naar  “Feather the Owl” . Feather is de leukste diffuser voor kinderen. Het is een luchtbevochtiger, verstuiver, nachtlampje in één en het heeft ook geluidopties en White noise. Je kan met een simpele aanraking op de pootjes de kracht van verstuiving regelen en ook de kleur van het uiltje veranderen. 

Wil je meer weten over essentiële oliën of producten:

Instagram: littlemonkeyblends

Website: www.praktijkvivalavida.nl/shop

essentiële olie voor kinderen - unicorns & fairytales

WIN WIN WIN 

Ik mag van Anoeshka een exemplaar van Feather The Owl weggeven! Zo kan jij ook experimenteren met essentiële olie voor kinderen. Ga snel een kijkje nemen op mijn Instagram feed. 

Meedoen kan tot en met 13 juli 2021

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Rebecca
  7 juli 2021 at 09:23

  Oooh dit is een leuke gadget! Ik zou deze graag bij mijn zoon op kamer zetten. Hij heeft vaak last van verkoudheden en de lavendelolie zou hier blijkbaar goed voor zijn.

 • Reply
  Saskia
  7 juli 2021 at 10:11

  Tof! Ik doe mee voor ons zoontje. Zo kan ik mijn eigen weer terug zetten in onze kamer 😉 En meneer is helemaal fan van uilen dus denk dat dit echt wel een toffe aanwinst zal zijn. (ook ivm zijn pseudokroep aanvallen en luchtwegen) Ik duim!

 • Reply
  KIm P
  8 juli 2021 at 13:01

  Niet alleen decoratief maar ook nog nuttig. Leuk voor onze zoon Max van 2 en onze baby Scout van 3 maanden. Experimenteren waar ze het meeste deugd van hebben.

 • Reply
  Marian B
  8 juli 2021 at 18:56

  Hier ben ik wel nieuwsgierig naar. Ik ga er graag mee aan de slag om te expirimenteren!

 • Reply
  de Breuker g
  11 juli 2021 at 13:46

  Top! Ik doe mee voor ons Kimmeke. Haar neusje zit altijd dicht. Misschien is dit de oplossing en slaapt ze beter.

 • Reply
  Nicky P
  13 juli 2021 at 17:48

  Wat een wonderlijk toestel. Leuk om hier mee op ontdekking te gaan.
  Ons Bertje heeft sinds het overlijden van ons Olly wat moeilijk om in te slapen.
  Misschien kan lavendel wat verlichting brengen…

Leave a Reply