Unicorns & Fairytales
huidskleur potloden en printables rond diversiteit - unicorns & fairytales
Educatief educatieve activiteiten moederschap My life Onderwijs Winactie & Give away

Werken rond diversiteit met gratis leuke printables, huidskleurpotloden en meer!

Werken rond diversiteit is belangrijk. De wasco’s met verschillende tinten huidskleur werden meteen razend populair. Terecht! Toen ik het met Vince testte was ik eigenlijk blij. Ik vertelde hem dat het “befaamde roze potlood vroeger huidskleur werd genoemd. Hij keek me maar raar aan en zei: “maar da’s roze…” Zo ziet een biggetje er misschien uit. En dan nog… Er zijn toch veel kleurtjes? OEF, dacht ik… Ik vond huidskleur potloden en stiften (en nog veel meer) bij Cargo Confetti. 

Huidskleur potloden en stiften in diverse tinten alstublieft!

Ik vraag me eigenlijk af hoe het komt dat dit niet eerder zo populair was, huidskleur potloden. Ik herinner me er wel, toen ik nog veel tekende, maar dan op professioneel gebied. Ik moest ze hier en daar dan nog mengen. Toen ik enkele filmpjes zag van kinderen in de kleuterschool die hun eigen huidskleur niet vonden, dan vond ik dat best confronterend. Niet in de zin van dat ik weet wat ze voelden, maar het feit dat er nooit eerder zoveel vragen bij gesteld werd. Hoezo vroegen wij naar het “huidskleur potlood” terwijl er in mijn eigen klas in de lagere school al kinderen met verschillende tinten huidskleur zaten. Maar goed. In de evoluerende maatschappij van vandaag komt dit meer en meer naar de voorgrond en ik heb dus een kei leuke webshop gevonden waar ze allerlei toffe spullen hebben.

Cargo Confetti

Ik vroeg aan Zarissa Windzak, eigenares van Cargo Confetti, om iet ste vertellen over haar shop:

“Cargo Confetti is een online kinderwinkel met voornamelijk speelgoed en kinderboeken, die een weerspiegeling zijn van de maatschappij waarin wij leven.

Het viel me al geruime tijd op dat er onvoldoende diversiteit te zien was in kinderboeken. Hoewel dit de laatste periode enorm is veranderd, miste ik toch verhalen geschreven door auteurs uit dezelfde  minderheidsgroepen waar de verhalen over gingen. Ik besloot zelf een kinderboek te schrijven, vrij van vooroordelen of verhaallijnen die zo gemakkelijk aan mensen van kleur worden gekoppeld. Het was tijdens het schrijven van dit boek, dat het verlangen ontstond om méér te doen. Ik wilde meer dan enkel diversiteit in kinderboeken. Ik wilde niet enkel voor mijn eigen kinderen, maar dat alle kinderen kunnen opgroeien met een positief zelfbeeld. Bij ons thuis begon het met een simpel set kleurpotloden en een gesprek over ‘huidskleur’. 

Maar na dit gesprek, stond mijn besluit vast om een webshop te starten. Een webshop met speelgoed en boeken waar  kinderen van kleur, met of zonder beperking, van verschillende culturen of familiesamenstellingen zichzelf in kunnen identificeren. En ik hoop oprecht dat  men niet alleen in de boekenkast thuis diversiteit en inclusie  nastreeft, maar ook in de klas, op de werkvloer, op hooggeplaatste functies.

Ah ja, en met dat kinderboek is het trouwens ook goed afgelopen. Dit wordt binnenkort uitgegeven door uitgeverij Wilde Haren en zal ook beschikbaar zijn via de shop: https://www.voordekunst.nl/projecten/11829-liever-niet-het-prentenboek-1#het-verhaal

Laat ons vleugels geven aan kinderen 

Als juf heb je een belangrijke taak. Niet alleen als juf, maar ook als ouder en opvoeder. Wij hebben vaak gesprekken over ‘de wereld’, ‘anderen’ enz… Kinderen zien wel kleur maar eigenlijk vinden ze het vrij normaal. Ze begrijpen echt wel dat iedereen er anders uit ziet en maar goed ook, anders zou het maar saai zijn. Waarom zou het dan ook niet normaal zijn om allerlei potloden te hebben waar de kinderen allerlei verschillende kinderen kunnen tekenen. Laat ze eens zelf hun huidskleur potloden zoeken. En nee, niet die roze die lijkt op een biggetje. Ik streef in ieder geval mee naar een maatschappij waar we elkaar niet anders bekijken, waar het normaal is dat er verschillende kleuren zijn en dat we elkaar appreciëren zoals we zijn. Boeken en speelgoed waar alle kinderen zich in kunnen herkennen, jongen of meisje, welke huidskleur dan ook. Laat ons kinderen grootbrengen die zich goed voelen in de maatschappij. `

huidskleur potloden en printables rond diversiteit - unicorns & fairytales

Voor jou: printables om te werken rond diversiteit 

Ik maakte enkele printables die ik gratis ter beschikking ga stellen voor jou. Enkele (klei)kaarten waar gezichten opstaan met verschillende huidstinten. Je kan ze lamineren en versieren. Ideaal om over gevoelens te leren. Kinderen kunnen zelf ogen en een mond tekenen of met speeldeeg versieren (kan je gemakkelijk zelf maken). Uiteraard kan je ook natuurlijke materialen gebruiken. 

Ook een printable om in de klas te gebruiken met enkele werkblaadjes over klasgenoten. Kinderen leren elkaar en zichzelf beter kennen en kunnen zo hun roots in de kijker zetten. 

DOWNLOAD: Diversiteit kaarten gevoelens

DOWNLOAD: De wereld in mijn klas bundel

huidskleur potloden en printables rond diversiteit - unicorns & fairytales

 printables rond diversiteit - unicorns & fairytales

Boeken, huidskleur potloden, tekenboeken, puzzels en meer

Bij Cargo confetti vinden we dus huidskleur potloden, huidskleur viltstiften, leuke kleurboeken met verschillende mensen van diverse afkomsten, een prachtige houten puzzel met organen (echt echt echt een pareltje) en veel boeken rond diversiteit. Waauw!  Ook de handgemaakte poppen zijn prachtig. Je hebt een dubbele pop die je in twee versies kunt gebruiken. Dit WIL je gewoon in de klas. 

TIP: Activiteiten uit mijn boek SPEEL!

Heb je mijn boek SPEEL! nog niet in huis? OMG, snel, ga hem halen of bestellen. Met mijn boek gaan jouw kinderen weer kunnen spelen. Met out of toebox speelideetjes die je zowel buiten als binnen kunt doen, gericht op zoveel mogelijk zintuigelijke prikkels en net dat tikkeltjes educatief… want spelen is leren! Met printables, voorbeelden, extra speeltips en meer.

Hier vind je mijn boek SPEEL!

SPEEL! Nathalie De Martelaere - unicorns & fairytales

Nog meer printables

In mijn shop vind je zowel gratis als betalende printables die je thuis en in de klas kunt inzetten. Er zijn thema’s gemaakt volgens de leerplandoelen dus helemaal inzetbaar! 

VIND ZE HIER

Pin it 

Deel dit bericht op sociale media of Pin op Pinterest.

huidskleur potloden en printables rond diversiteit - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Oma Will
  18 mei 2021 at 11:10

  Wat een ontzettend leuk pakket.
  Daar maak ik mijn kleindochter heel blij mee.
  Om privéredenen heb ik geen Social Media meer, maar volg op bloglovin en heb gelikes en geloved.
  Heel graag maak ik ondanks dat een kansje.

 • Reply
  marleen prinsen
  18 mei 2021 at 14:32

  Ideaal voor onze kleindochter van drie zo kan ze zich ontzetten mee amuseren en tuurlijk wel samen met oma hé

 • Reply
  Rita Jansens
  18 mei 2021 at 17:08

  Ik waag mijn kans voor ons kleinkind.

 • Reply
  Kaat dw
  19 mei 2021 at 00:11

  Ideaal pakket om in de klas en thuis te gebruiken 🧡

 • Reply
  Christine Claeys
  19 mei 2021 at 15:02

  Zou geweldig zijn voor mijn kleindochter Ella , heel leerzaam en toch op spelende wijze.

 • Reply
  Marian
  21 mei 2021 at 14:37

  Wat een leuk pakketje! Dit had mijn dochter vast geweldig gevonden. Helaas ben ik niet actief op social media. Ik volg wel op Bloglovin en ontvang de nieuwsbrieven hopelijk mag ik dan toch een kansje maken.

 • Reply
  Stef Nagels
  21 mei 2021 at 18:30

  Wij houden van educatieve spelletjes, en onze zoon ook! 😀 leren en spelen tegelijk, geweldig toch!

Leave a Reply