Unicorns & Fairytales
activiteiten in Zuid-Limburg - unicorns & fairytales
My life Op stap Travel uitstappen

Een romantisch, cultureel en relax weekend in Zuid-Limburg

Ik wou graag met mijn man tot rust komen. Hij was jarig en we waren net wettelijk gaan samenwonen dus ik gaf een relax weekend cadeau. Het werd een tripje door Zuid-Limburg met zowel culturele toetsen als wellness en lekker eten en drinken. Ik geef je graag onze beste tips, want wij waren erg fan van bepaalde zaken…

Een weekend in Zuid-Limburg

Wij trokken van vrijdag tot maandag naar Zuid-Limburg. Zowel een stukje in België als in Nederland. Het werd een rijkgevuld, gevarieerd en gezellig weekend. We hebben enkele toffe plekjes en activiteiten in Zuid-Limburg leren kennen die ik met jullie graag wil delen. De dingen die wij zélf top vonden en die aan te raden zijn.

Kuieren door de straatjes van Valkenburg

Valkenburg is een prachtige stad met een pittoresk dorpje. Ze noemen het ook wel het Mergelstadje, omdat er vele mergelgrotten in de buurt zijn. We kwamen aan met prachtig weer en gingen even langs bij de toeristische dienst. Daar kan je meer te weten komen over de geschiedenis van Valkenburg op een interactieve en interessante manier. Het lijkt (en is…) wel een stukje museum! We hadden onvoldoende tijd om hier langer te verblijven maar wij gaan zéker nog eens terug naar Valkenburg. Het is een erg mooie streek om te wandelen, winkelen, kuieren… Even een drankje doen in één van de vele restaurantjes en vervolgens trokken we naar ‘Het Mergelrijk’.

Het Mergelrijk

MergelRijk is een leuke activiteit die je kan doen in de grotten van Valkenburg. Je ontdekt er echt álles over grotten en mergel: van het ontstaan 65 miljoen jaar geleden tot de nieuwste 3D-grotschilderingen uit 2022. Daar kan je leuke foto’s maken. Vooral voor kinderen is dat fantastisch. Je krijgt mooie sculpturen te zien en voor kinderen (en volwassenen) is er ook een heel dino rijk. Wat fijn is, is dat je zelf een mergelblokje kan bewerken! Mits een vrije donatie! Supertof!!!! Het is groter dan je denkt dus trek voldoende tijd uit voor dit bezoekje! Stevige schoenen aandoen 🙂

Eten bij Bistro Bar De Michiel

We gingen avondeten bij Bistro Bar De Michiel. Je vindt deze bistro recht voor de toeristische dienst, op het plein. Er is een fijne bediening en erg lekker eten. Dat bracht ons al helemaal in de stemming. Ik nam een rijkelijk bord heerlijke maaltijdsalade en het lief nam vlees. De frietjes daar zijn vers en SUPER lekker. Een aanrader als je in Valkenburg aan de Geul bent! Je kan meer info vinden over ‘De Michiel’ en hun menu op de website.

Relaxen bij Thermae 2000

We sloten onze avond af in de thermen. Oh wat was dat heerlijk ontspannend. Wij gingen op een avond met gemixt publiek: in het ene deel moet je badkledij aandoen en in het andere gedeelte is het naakt. Themae2000 is een groot complex, erg netjes en de opgietingen zijn heerlijk. Je hebt hier verschillende sauna’s, zwembaden en plekjes om gezellig te vertoeven. Zeker bij mooi weer is het leuk om buiten te zijn. Dit is een aanrader wanneer je in Valkenburg bent. Dit moet je gewoon gedaan hebben. Je komt helemaal ‘zen’ terug buiten.

Overnachten in hotel Valkenburg by Mercure

Via Social Deal boekte ik een overnachting in het hotel Valkenburg by Mercure. Dat was verrassend aangenaam. Ik schreef bij mijn boeking dat mijn man verjaarde en er lagen allemaal ballonnen in de kamer. Attent! Het hele hotel heeft een industriële sfeer en de inrichting was helemaal ons ding. De kamers voelen ruim aan, zijn ook helemaal in dezelfde sfeer en … er was een heerlijk bed! Echt waar. Het hotel ligt op wandelafstand van het stadje dus je kan er perfect te voet heen. ‘s Avonds, na de thermen, speelden we nog een gezelschapsspel alvorens naar bed te gaan (je kan die daar gewoon vinden). Het weer was ondertussen helemaal omgeslagen en het regende. Het ontbijt was ook top!

Pure luxe bij La Butte Aux Bois

De verrassing die ik eerst boekte en waarrond ik ons weekend plande: we verbleven in pure luxe bij La Butte Aux Bois. Niet goedkoop, maar wel eens de moeite om te doen. Met een wellness ruimte, twee culinaire eetmogelijkheden en luxueuze kamers. In de buurt kan je ook heerlijk wandelen. Helaas was het weer niet zo fijn, toch kwam het zonnetje er in de late namiddag toch door… We namen het arrangement LE CIEL, waar een 4-gangendiner inzit. HEERLIJK eten. ECHT heerlijk! Het ontbijt was even luxueus als al de rest en de bediening en klantvriendelijkheid zijn TOP. Ideaal om een speciaal momentje te vieren…

Gezelligheid in Maastricht

De volgende dag gingen eerst even shoppen in Maasmechelen Village en daarna trokken we richting Maastricht. Wat een gezellige stad. We dronken iets aan het water en kuierden wat door de winkelstraten. We hadden namelijk gereserveerd in een hip restaurant NOON. Als ik iets kan aanraden om te eten dan is het wel daar! Wat een aangename verrassing. Het is er hip, de inrichting is top en het eten SUBLIEM!!

Fietsen door de subtropische zee

De volgende dag, tevens onze laatste, gingen we elektrische fietsen huren bij SCOOTERVERHUUR LIMBURG. Daar hebben ze niet enkel fietsen, maar ook elektrische scooters, e-choppers en meer. Een aanrader zijn ook de arrangementen die je hier kan boeken. Je hebt dan meteen inspiratie. Wij deden de ‘Fietsen over de zeebodem’ – Lus 4: Diep in de subtropische krijtzee. Je komt tijdens deze route op verschillende plekken. Het uitzicht is bij momenten adembenemend. Het was heerlijk om te fietsen door de mooie landschappen. Op maandag is er wel heel veel dicht, dus we moesten wachten op één van de laatste stops. Een gezellige bistro op een heuvel, waar je een erg mooi uitzicht hebt.

Helaas was dan ons weekend voorbij en gingen we de kinderen ophalen bij mijn ouders. We genoten wel met volle teugen en dit is zeker niet de laatste keer dat wij in Zuid-Limburg zijn geweest, want er is zoveel meer te doen! Binnenkort trekken we er eens heen met de kinderen!

lees ook: Leuke activiteiten in Limburg met kinderen die je moet gedaan hebben

lees ook: Wij gingen op weekend naar Limburg met de kinderen en dat was KEI leuk!

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply