Unicorns & Fairytales
picknicken Molenvijverpark Genk - unicorns & fairytales
My life Op stap pretparken uitstappen uitstappen binnen uitstappen in openlucht uitstappen in schoolvakanties

Leuke activiteiten in Limburg met kinderen die je moet gedaan hebben

Wij gingen op weekend in Limburg en ontdekten daar de vele mogelijkheden die je met kinderen kunt doen. Wij deden een fractie van die activiteiten maar gaan zeker nog eens terug om andere zaken te doen. Ben je zelf op zoek naar leuke activiteiten in Limburg voor kinderen? Wat denk je van onderstaande ideetjes? Ga zelf op zoek naar deze leuke dingen in de streek naar keuze via da gratis vakantiegids of website van Limburg.

Activiteiten met kinderen in Limburg

Ben je op zoek naar toffe activiteiten met kinderen in Limburg? Oh boy, good luck. Niet dat je er geen gaat vinden. INTEGENDEEL. Er is ontzettend veel te doen in Limburg! Wij gingen een weekendje weg. Lees wat wij allemaal deden in Limburg.  Ik ga zeker nog eens terug. Meerdere keren zelfs. Ik wist niet dat er zoveel te doen was.

1. Bezoek een tof museum!

activiteiten met kinderen in Limburg - unicorns & fairytales

Je kunt enorme leuke activiteiten met kinderen in Limburg gaan doen, naargelang waar je bent. Musea bijvoorbeeld vind je in alle streken die je met of zonder kinderen kunt gaan bezoeken. Je hebt bijvoorbeeld het Insectenmuseum Entomopolis, het bekende Openluchtmuseum Bokrijk, het Bruegelmuseum en het Gallo-Romeins Museum die fijn zijn voor kinderen. Sommige musea zijn zo uitgebreid dat je er een daguitstap van kunt maken.

Bekijk hier alle musea.

2. Fietsen tussen het water, door de bomen of onder de grond

Limburg met kinderen- unicorns & fairytales

Limburg is een echt fietsparadijs. Ook voor kinderen zijn er erg leuke fietstochten. Zo kan je fietsen door het water, of tussen de bomen enz…. Stippel een route uit die je kunt doen met je kinderen.

Bekijk hier de fietsroutes en planners

3. Leuke activiteiten met kids

cosmodrome - unicorns & fairytales

Activiteiten in Limburg met kinderen genoeg! You name it. Het is een erg bruisende provincie en in alle steden en gemeenten is er wel iets te doen. Een waar paradijs om met kinderen te zijn hoor. Enkele ideetjes die je zeker kunt overwegen om te doen:

 • Cosmodrome: voor de kinderen die gefascineerd zijn door de ruimte
 • Minigolf: op vele plekjes zijn leuke minigolf mogelijkheden
 • Indoorkarting
 • Cinema
 • QuadAdventurePark
 • Paardrijden
 • Be-mine
 • Blueberry fields
 • C-Mine
 • Plopsa indoor

 

4. Speurtochten & wandeltochten

activiteiten met kinderen in Limburg - unicorns & fairytales

Je kunt met je kinderen veel gaan wandelen in Limburg. Er zijn superveel speurtochten en wandeltochten die je kunt doen met je kroost zodat ook zij plezier beleven aan het wandelen. Enkele voorbeelden:

 • speuren in herkenrode
 • Het mysterie van domein Kiewit
 • Archeoloog voor een dag in park de Rieten
 • ‘t Plezant potenpad in domein Kiewit
 • Planetenpad
 • Pieter-Bruegelkinderspelen in peer
 • Het Complot (Bilzen Mysteries) 

 

Voor meer wandeltips kan je hier eens een kijkje nemen.

5. Picknicken

Limburg met kinderen- unicorns & fairytales

Er zijn talrijke plekjes waar je gezellig kunt picknicken met je gezin of vrienden. Ook zijn er vele mogelijkheden om een picknickmand te laten maken op voorhand die je dan op verschillende plekken kunt afhalen. Er zijn ook speciale picknickplekken ontworpen met leuke speeltafels of gezellige hangmatten.

Hier kan je ideetjes opdoen!

 

6. Natuurdomeinen/ speelbossen

activiteiten met kinderen in Limburg - unicorns & fairytales

Tussen de activiteiten in Limburg met kinderen mogen de mooie natuurdomeinen en speelbossen niet vergeten worden. In Limburg zijn er zoveel plekjes waar de natuur je beste vriend zijn. Enkele toffe ideetjes zijn:

 • Kattenvennen
 • Domein Kiewit
 • Geologische wand
 • Duinengordel
 • Thor park
 • Blotevoetenpad Lieteberg in Zutendaal

 

TIP:  Bezoek Bosland

Bosland is het grootste avonturenbos van Vlaanderen waar kinderen de baas zijn. Ouders mogen ook mee, maar alleen als ze braaf zijn. Deze gigantische natuurkern – gelegen in de gemeenten Hechtel-Eksel, Pelt en de steden Lommel en Peer – ligt in het hart van Noord-Limburg en bestaat uit een 12-tal deelgebieden. Het Project Bosland is een samenwerking van vier gemeentebesturen, het Agentschap voor Natuur en Bos, het Regionaal Landschap Lage Kempen en Toerisme Limburg.

7. Speeltuinen

activiteiten met kinderen in Limburg - unicorns & fairytales

Je hebt een overdaad aan leuke speeltuinen (zowel binnen- als buitenspeeltuinen) in Limburg! Dus als je nog leuke activiteiten in Limburg voor kinderen zoekt, dan kan je hier ook altijd terecht. Bij goed weer én slecht weer.

Bekijk alle speeltuinen

8. Waterpret

center parks - unicorns & fairytales

Meren, vijvers, zwembaden en waterparadijzen genoeg in Limburg. Je hebt ook Erperheide en Center Parcs De Vossemeren. Niet alleen deze bekende waterparadijzen zijn leuk, je hebt er écht nog op vele andere plekjes.

Bekijk hier de leukste plekjes!

 

 

9. Kinderboerderij

Limburg met kinderen - unicorns & fairytales

In Limburg zijn veel leuke hoeves en boerderijen waar je allerlei soorten dieren kunt spotten! Van knuffelen tot rijden op paarden en van brood bakken tot boerenspelletjes spelen. Leuke activiteiten in Limburg voor kinderen vind je op deze plekjes zeker!

Check hier leuke boerderijen

 

10. Overnachten

hotel Stiemerheide - unicorns & fairytales

Als je van plan bent veel activiteiten in Limburg met kinderen te gaan doen dan raad ik je alvast aan om ergens te overnachten of bijvoorbeeld eens een staycation te doen en er een weekje Limburg van te maken. Er zijn heel fijne kindvriendelijke plekjes waar je kunt overnachten. Op de website van Visit Limburg kan je kindvriendelijke logeerplekjes ontdekken.

En zo zo veel meer!

activiteiten met kinderen in Limburg - unicorns & fairytales

Wil je écht van alles op de hoogte zijn dan raad ik je aan om eens naar de website van Toerisme Limburg te gaan om nog meer leuke activiteiten in Limburg met kinderen te vinden of de mooie  interessante gratis brochure aan te vragen die je kan gaan afhalen met een code bij de Standaard Boekhandel. In die vakantiegids staan per regio de leukst luitjes voor groot en klein. Eigenlijk is het een schat die je in huis kunt halen. Doen, zou ik zeggen.

 

Pin it

Fan van deze ideetjes ‘activiteiten met kinderen in Limburg? ‘ Pin het dan!

activiteiten met kinderen in Limburg - Unicorns & Fairytales

Ben jij al met je kinderen leuke activiteiten in Limburg gaan doen? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply