Unicorns & Fairytales
staycation met kinderen - unicorns & fairytales
kindvriendelijke restaurants My life Op stap uitstappen uitstappen binnen uitstappen in openlucht uitstappen in schoolvakanties

Wij gingen op weekend naar Limburg met de kinderen en dat was KEI leuk!

Mijn bomma groeide op in Limburg en vertelt er vaak over. Zij, als Antwerpse, was daar toen een beetje het buitenbeentje. Maar ze is er vol lof over. Bokrijk stond dan ook nog eens op haar verlanglijstje. Toen we ons tripje planden om twee dagen naar Limburg te gaan vroeg ik dan ook aan mijn mama en bomma of ze zin hadden om een dagje mee te gaan. Wij bleven overnachten in Limburg en zij gingen weer naar huis. Zowel mijn vriend als ikzelf waren aangenaam verrast over deze mooie streek zo dicht bij huis.

Een weekend naar Limburg met kinderen

We gingen een weekend naar Limburg met kinderen en kozen enkele toffe activiteiten uit om te doen. Die waren allemaal geregeld en gepland dus vertrokken we in een beetje té warm weer naar daar. Het was écht warm maar we genoten er toch met volle teugen van. Wij verbleven in hotel Stiemerheide in Genk, dat vlakbij alle activiteiten lag die we gingen doen. Ideaal dus. Het hotel was supermooi en de mensen die er werkten heel lief voor onze kindjes. Wij gingen ook nog even zwemmen voor het slapen gaan om af te koelen! De ochtend nadien was er een heerlijk uitgebreid ontbijt. De omgeving van dit hotel is ook supermooi en is gelegen aan een golfterrein. Ideaal voor sporters en natuurliefhebbers.

hotel Stiemerheide - unicorns & fairytales

juiste boekentas kiezen - unicorns & fairytales

Wat een gastvrijheid

Ik heb het al vaak gezegd maar wat ik niet snel zal vergeten na ons weekend Limburg met kinderen: de kindvriendelijkheid en gastvrijheid. Man man man… Ik kan enkele voorbeelden geven: we zaten iets te drinken in Bistro Koetshuis, vlak aan het kasteel van Bokrijk en aan de ingang van het openluchtmuseum Bokrijk. Het was abnormaal warm en we wilden onze drinkbussen voor onderweg (in de auto) vullen. Ik vroeg aan één van de obers of het drinkbaar kraanwater was en hij zei om de bussen even te geven en ging ze in de keuken vullen met hun water. Zo lief! In Bokrijk zelf viel Lex op zijn neusje. Hij bloedde fel. Op slag kwamen er mensen van het openluchtmuseum zelf helpen en ze hebben zeker 100 keer gezegd om zeker terug te komen als we iets merkten aan Lex. Aan de speeltuin in de Kattevennen kregen we een extra koek bij ons drinken voor de kinderen en diezelfde meneer bood me zijn gsm aan toen ik zei dat de ontvangst hier niet zo goed was. Zo kan ik nog wel doorgaan. De vriendelijke blikken en de vele glimlachjes, zowel naar de kinderen als naar ons waren ontelbaar en deden deugd.

Bistro Koetshuis Bokrijk - unicorns & fairytales

 

Openluchtmuseum Bokrijk

We startten in ieder geval ons weekend Limburg met kinderen in het openluchtmuseum Bokrijk. Ik ken het omdat we met school daar wel eens geweest waren toen ik nog in het derde leerjaar stond. Voor mijn bomma pure nostalgie en voor de kinderen fascinerend. We deden daar de Bruegelgame die je daar kan doen tijdens “De wereld van Bruegel”, een tijdelijke expo. Je krijgt dan een armbandje aan dat je kan activeren. Je gaat op zoek naar verloren voorwerpen uit het schilderij van Bruegel. Ze zijn verstopt in Bokrijk. Je verzamelt ze op je virtuele hoed die je gekozen hebt. Het leuke aan deze game is dat de kinderen mee actief op zoek gaan naar de voorwerpen in de huisjes en op de verschillende plekken. Je hebt meteen een uitgestippeld parcours als je deze kiest.

juiste boekentas kiezen - unicorns & fairytales

Limburg met kinderen- unicorns & fairytales Limburg met kinderen- unicorns & fairytales

TIP: Win jij de prijs van de leukste hoed? Deel daarvoor op het einde van het parcours je met voorwerpen opgesmukte hoed op Instagram met de hashtags #bruegelgame #bokrijk.Elke maand kiest een jury de mooiste en meest gevatte hoed van de maand. De winnaar van de maand wint een Bokrijkabonnement voor het hele gezin.  Wanneer het museum op 20 oktober de deuren sluit, wordt er uit alle maandwinnaars dé mooiste en meest gevatte hoed gekozen. Hij of zij wint een citytrip naar Wenen en een bezoekje aan het echte schilderij ‘De strijd tussen Carnaval en Vasten’.

Lunchen in Bistro Koetshuis

Aan de inkom van het openluchtmuseum vind je deze leuke bistro. Kei mooi ingericht en met gezellige lange houten tafels, zithoekjes en kleine tafeltjes en een zeer gezellig terras, kan je hier genieten van lekkers. Bistro Koetshuis is de jongste telg van Lunch Garden. De gerechten op de kaart worden bereid of geserveerd met lokale producten zoals zuurdesembrood gemaakt door ‘Egt. The slow Bakery’ in het Openluchtmuseum, Limburgse wijnen, kazen, bier en jam. Je kan ook proeven van thee samengesteld door de herboristen van Bokrijk of honing uit de bijenkasten van de Bokrijkse imkers. Wij namen een Veggie plank en gewone plank om te delen en de kinderen lekkere balletjes in tomatensaus. Zalig en gezellig. Zeker de moeite waard. Mijn mama en bomma konden maar niet zwijgen over het lekkere brood…

Limburg met kinderen- unicorns & fairytales

Limburg met kinderen- unicorns & fairytales

Fietsen door het water

Wanneer je een weekend in Limburg met kinderen wil gaan fietsen kan je altijd de route ‘fietsen door het water‘ nemen. De fietsroute kan je starten vanaf het openluchtmuseum. Kei handig als je dit wil koppelen aan een bezoekje aan Bokrijk net zoals wij deden .Ook in het buitenland staan ze te kijken van dit project. Fietsen door het Water is volgens TIME Magazine (©2018 Time Inc. Used under license.) één van de 100 meest geweldige plekjes ter wereld! Het populaire fietspad won eerder al awards in Australië én Amerika. Je fietst 20 meter dwars door een vijver. Erg leuk om dit eens te doen. Omdat het die dag echt heel warm was fietsten we de korte route.

Fietsen door het water Limburg - unicorns & fairytales Limburg met kinderen- unicorns & fairytales

Limburg met kinderen- unicorns & fairytales

Italiaans dineren bij Giuliano

Sorry, maar jouw weekend in Limburg met kinderen is niet compleet als je geen lekkere pizza of pasta gaat eten in de populaire Italiaanse zaak Giuliano die reeds 3 vestigingen heeft. Prachtig is het daar!! De inrichting is mega knap. Ik nam een pasta met venkelroom, Lex uiteraard spaghetti (overal waar hij komt) en mijn 2 andere mannen een pizza die wordt bereid in een grote houtoven. De large pizza daar die je kunt delen is kei kei groot. Wij zagen er voorbij komen… In ieder geval een ware aanrader, al is het al voor de inrichting en het wondermooie terras te bewonderen. Ik zou daar zeker een feestje willen geven hoor! Kijk naar de gezichtjes van de kids…

Limburg met kinderen- unicorns & fairytales

Giuliano Italiaans restaurant Genk - unicorns & fairytales

Limburg met kinderen- unicorns & fairytales

Cosmodrome in de Kattevennen

Vince is heel geïnteresseerd in de ruimte, sterren en planeten. Maar op kinderniveau iets vinden is niet altijd makkelijk. Tot ik na een zoektocht op internet Cosmodrome in Genk vond. Dichtbij Bokrijk en ons hotel dus ideaal om in dat weekend in Limburg met kinderen te bezoeken. Je kan daar ook interessante workshops volgen (STEM gericht). Ik hou dit ook in mijn achterhoofd als uitstap met de klas. De expo is erg fijn en kinderen ontdekken hier meer over onze ruimte op hun niveau. Er zijn supertofoe 360 graden shows te bekijken naargelang de leeftijd. Wij zagen Seppe Supernova die in een ruimteschip langs de planeten reist. Deze vertoning was ideaal voor kinderen van 3 tot 6 jaar (en ik zelf vond het dus ook mega interessant) De expo is vrij te bezoeken en bevat veel informatie over onze ruimte. Kinderen kunnen met een doe-kaart de expo verkennen, leuke opdrachten doen en krijgen op het einde een klein cadeautje. Op bepaalde avonden kan je hier ook door de telescoop komen kijken naar de sterren en planeten. Maar er is veel meer te doen… een planetenpad volgen, interessante lezingen en workshops bijwonen enz… Een must do voor kinderen die gefascineerd zijn door de ruimte.

cosmodrome - unicorns & fairytales

planetarium Cosmodrome - unicorns & fairytales

Limburg met kinderen- unicorns & fairytales

Gezellig picknicken in het Molenvijverpark van Genk

Er zijn in Genk (en heel Limburg) veel plekjes waar je gezellig kunt picknicken. Wij gingen in het Molenvijverpark Picknicken en haalden onze mand op in M Hotel (er zijn per plek verschillende ophaalpunten). Je mand reserveren kan hier trouwens. Je krijgt een zeer uitgebreid assortiment naargelang je keuze, een grote mand met een dekentje en je betaalt een borg die je terug krijgt als je de mand weer terug inlevert. Dat kan van april tot september maar niemand houd je natuurlijk tegen om zelf een picknick samen te stellen en gezellig op een mooi plekje te gaan picknicken met familie of vrienden.

Limburg met kinderen- unicorns & fairytales

Limburg met kinderen- unicorns & fairytales

Limburg met kinderen- unicorns & fairytales

picknicken Molenvijverpark Genk - unicorns & fairytales

 

LABIOMISTA

Normaal gingen we ook nog een bezoek brengen aan LABIOMISTA, een evoluerend kunstwerk over de mix in het leven. Het is een samenwerking tussen de stad Genk en Koen Vanmechelen. Maar het was te warm die dag en de kinderen waren heel vermoeid. Dit doen we dan een andere keer. Het blijkt zeker de moeite te zijn om te bezoeken. Je maakt een leuke wandeling en onderweg kom je kunstwerken en echte dieren tegen. Heel fijn om hier door te lopen lijkt me! Je snuift meteen een beetje cultuur op.

 

Wij genoten van ons weekend naar Limburg met kinderen en de gastvrijheid waar de Limburgers bekend om staan en dat is zeker niet gelogen. Wij komen terug! 

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Moederschip
  5 augustus 2019 at 08:08

  Fijn dat jullie zo genoten hebben! Ik ben zelf zes jaar geleden naar hier “geëmigreerd” voor de liefde, en nog geen moment spijt van gehad. Het klopt ook echt dat Limburgers enorm gastvrij en kindvriendelijk zijn. Hier zijn elke vakantie keiveel leuke kinderactiviteiten te doen. Love it 🙂

 • Reply
  citytrips
  18 september 2021 at 15:36

  Limburg lijkt me leuk!

Leave a Reply