Unicorns & Fairytales
luxe campingvakantie Eurocamp
My life op vakantie TIPS om te reizen met kinderen Travel

10 redenen waarom ik nog een keer op vakantie zou gaan met Eurocamp

Wij zijn net op vakantie gegaan met Eurocamp Luxevakanties en ik kreeg erg veel berichtjes van mensen die mij volgen op Instagram. Het was inderdaad een heel leuke vakantie. Maar pas op, een vakantie met kinderen blijft vermoeiend vind ik zelf. Elke dag ruzies oplossen tussen onze twee kemphanen en met de kinderen bezig zijn is anders dan als koppel op vakantie gaan. Maar deze momentjes kunnen ze ons weeral niet meer afnemen. We hebben ervan genoten en een eigen plekje hebben waar je op je eigen tempo kunt ‘leven’ is zeker geen overbodige luxe. Daarom is een vakantie met Eurocamp aan te raden met kinderen. Er zijn nog wel wat redenen waarom ik opnieuw een vakantie zou boeken met hen. 

1. Ruime keuze uit bestemmingen 

uitzicht tarragona - unicorns & fairytales

Ten eerste kan je kiezen uit verschillende bestemmingen in Europa. Dat is niet al te ver als je met kinderen wil reizen. Wij zijn toen Vince 1,5 jaar was met de auto naar Frankrijk gereden en dat was goed te doen. Deze keer zijn we met het vliegtuig gegaan en hebben we ter plekke een huurauto genomen. Toen ik terug thuiskwam heb ik gestort voor mijn CO2 uitstoot. Je kan CO2 compensatie geven en een goed doel kiezen dat zich inzet voor het klimaat. Nog beter is natuurlijk het vliegtuig niet nemen… Als je je CO2 uitstoot wil berekenen en compenseren kan dat via verschillende websites dat je kan opzoeken op google.

lees ook: Tips om duurzaam te kiezen voor transport

 

2. Leuke kindvriendelijke campings 

water veiligheid tips - unicorns & fairytales

Je hebt niet alleen keuze uit verschillende bestemmingen maar ook uit campings. Voor ieder is er wat wils. Wij kozen voor een erg kindvriendelijke camping met verschillende zwembaden (we hebben speciaal ook gelet op een kleuterbad) en dicht bij een strand. We namen de luxecamping Play Montroig in Costa Dorada, Spanje. Ik moet eerlijk zeggen dat het een topbestemming was. Het lag centraal tussen verschillende leuke streken in Spanje, die erg goed bereikbaar waren met onder andere een auto. Op deze camping had je ook een miniclub, animatie en verschillende restaurants. 

lees ook: Wat neem jij mee op vakantie + handige free printable ‘Summer vacation family checklist’

3. Keuze uit verschillende accomodaties: van Basic tot Luxe 

eurocamp azure - unicorns & fairytales

Bij Eurocamp heb je keuze uit verschillende accomodaties. Wij verbleven in een stacaravan Azure. Met 3 slaapkamers. Die is vrij basic (wel netjes!) maar eigenlijk zit je toch niet veel binnen bij goed weer. Wil je echter een vaatwasser, koffiezet en TV dan moet je voor de ASPECT gaan. Daar is alles wat ruimer en heb je (op sommige bestemmeningen en als ze nieuw zijn) een lounge enz… Dat is meer luxe. Jij moet zelf een overweging maken wat belangrijk is voor jullie.

lees ook: Met deze tips overleef je een lange rit in de auto

4. Je leeft op je eigen tempo 

Een groot voordeel van zo’n luxe camping vakantie is dat je een eigen accommodatie hebt en dat je leeft op je eigen tempo. Of dan eigenlijk beter gezegd op het tempo van je kinderen. Ze kunnen een middagdutje doen, je kan eten wanneer je wil en gaan slapen wanneer je wil. Wanneer de kinderen gaan slapen kan je nog gezellig op het terras zitten. Als je samen met een ander koppel gaat en twee accommodaties naast elkaar kunt boeken is dat nog leuker. Dan kan je samen hokken. 

lees ook: Vakantie overleven? Vul een EHBV-koffer !

5. Glamping 

Ik ben dan wel opgegroeid op een camping, toch hou ik niet van kamperen op zich. Een tent is echt niets voor mij en al zeker niet gedeelde sanitaire blokken. Al leken deze blokken wel erg mooi op deze camping. Het lijkt me wel gezellig hoor, al die mooi ingerichte voortenten die we zagen. Maar toch… neen… Dus is dit dé ideale oplossing. Glamping mag er ook zijn! Hoera voor glamping zelfs! 

lees ook: Het ABC van leuke spelletjes die je kunt spelen onderweg + printable

6. Ideaal met kinderen 

eurocamp luxevakantie - unicorns & fairytales

Ik vind dit ideaal voor kinderen. Ze leven hier buiten, kunnen zich uitleven en toch heb je de vrijheid om zelf te kiezen wanneer je iets gaat doen. In een hotel moet je eigenlijk tussen bepaalde uren eten, vaak vrij laat en zit je vast in de hotelkamer wanneer ze moeten slapen. Nu kan je zoals thuis “leven” maar toch met alle luxe van zwembaden en animatie. 

lees ook: Zo hou je kinderen bezig tijdens een (lange) reis

7. Huurauto / auto

eurocamp luxevakantie - unicorns & fairytales

Je kan hier heel makkelijk je eigen auto of een huurauto zetten. Naast je stacaravan heb je een eigen plek. Leuk om boodschappen te gaan doen of op uitstap te gaan. Wij zijn steeds op uitstap geweest in de voormiddag en in de namiddag gingen we zwemmen. 

lees ook: Kei toffe zomervakantieboeken voor kinderen

8. Centraal tegenover topbestemmingen 

eurocamp luxevakantie - unicorns & fairytales

De meeste bestemmingen zijn geselecteerd op verschillende criteria en één daarvan is toch wel dat er in de buurt allerlei zaken te doen zijn. Deze camping, Playa Montroig, lag centraal tussen verschillende bekende stadjes (Cambrils, Valencia, Barcelona, Tarragona, Salou…) en dicht bij het bekendste pretpark ( Port Aventura) en waterpark (Aquatopolis). 

lees ook: 5 Leuke boeken met activiteiten voor kinderen in de (zomer)vakantie

9. Niet sleuren met handdoeken en beddengoed

eurocamp luxevakantie - unicorns & fairytales

Je kan kiezen voor een basic stacaravan en dan heb je opties zoals linnengoed en handdoeken of je kan kiezen voor de ASPECT waar dit allemaal mee inbegrepen zit. Zo hoef je geen handdoeken mee te zeulen en dat is weer minder plek in de koffer. Je kan ook kinderstoelen en bedjes huren. 

lees ook: Vliegen met kinderen: enkele tips

10. Goede service 

eurocamp luxevakantie - unicorns & fairytales

Ter plekke vind je een infopunt van Eurocamp en ze komen ook geregeld even langs om te vragen of alles oké is. Dus bij problemen of vragen kan je steeds bij hen terecht. 

lees ook: 30 travel essentials die het verschil maken

 

Wij willen zeker nog eens terug op vakantie met Eurocamp. Om hun verschillende bestemmingen en aanbiedingen te zien kan je naar hun website gaan: Luxe campingvakantie Eurocamp

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply