Unicorns & Fairytales
unicorns & fairytales - camping
moederschap My life Op stap op vakantie Travel

Op vakantie naar Frankrijk | camping

Op vakantie naar Frankrijk. We besloten met enkele koppels op vakantie te gaan naar het Zuiden. We trokken naar Dordogne naar een camping van Yelloh Village. Volledig nieuw voor ons.

Op vakantie naar Frankrijk

We gingen op vakantie naar Frankrijk en besloten een soort camping te nemen. Ik ben als kind in de zomermaanden opgegroeid op een camping en ik vond het reuze. Maar je beleeft alles wel anders als kind. Voor mij was het vroeger steeds uitkijken naar die 2 maanden op de camping. Ik verbleef daar met mijn tante en nonkel en ik ging op vakantie met mijn ouders , meestal naar een hotel, wat ook superleuk was. Ik spendeer graag mijn vakantie op een tropische bestemming in een (luxe)hotel met alles erop en eraan. Nee ik ben geen avonturierster, ik haat wandelen en fietsen en hou van luieren, niets doen en zonnen… I know…Ieder zo zijn opvulling van een vakantie waarschijnlijk.
Natuurlijk heb ik gekozen om mijn leventje op een ander spoor te zetten sinds ik aan kinderen begon dus doe je wat water bij de wijn. Yelloh Village leek een luxueuzere versie van een camping, er zou animatie zijn en er is een zwembad. Oké dan maar… (dit is trouwens geen recensie of gesponsorde blogpost)

unicorns & fairytales - camping

Bonjourkes

Het eerste dat mij opviel waren de mensen die supervriendelijk waren. Niet enkel de werknemers maar ook gewoon de campinggasten. Waar ze in België raar van staan te kijken doet iedereen hier: hier begroet men elkaar! Yay, helemaal mijn ding! Bonjourkes elke dag, daar wordt een mens toch instant vrolijk van? 10 op 10 voor de Franse gastvrijheid en vriendelijkheid. Elke morgen konden we bonjourkes terug doen wanneer we naar de bakker gingen…

unicorns & fairytales - camping

Campingvolk

Maar het is en blijft een camping dus die jurkjes, juweeltjes en curverdoos met verschillende soorten schoeisel zou toch onaangeroerd blijven. De eerste avond gingen de mannen eens een kijkje nemen in de “pub” van de camping en de tweede avond was het aan de dames. Helemaal opgetut liepen we naar onze bestemming. Ik had mijn fluo oranje kleedje en mooie sandaaltjes aangetrokken. Ik had maar niet overdreven met make-up (veel te warm). Daar aangekomen bleken we eerder de freaks van de avond te zijn want daar stond iedereen in camping tenue. Sloffen, shorts en nog net niet de bikini van overdag schetsten de outfits van het publiek. Damn…

unicorns & fairytales - camping

Strakke zwembroeken en pijnlijke voeten

Het zwembad oogde proper, was ook proper en er liep permanent een toezichter rond. Echt heel de tijd in rondjes. Respect! Iets minder leuk was dat je je teenslippers aan de inkom moest achterlaten in een zee van andere slippers en schoenen om vervolgens door een goor voetenbad te stappen en dan over een harde en veel te hete vloer te moeten stappen naar een plek. Wel een propere vloer.  Even mooi paraderen zat er hier niet in, eerder je tieten vasthouden en spurten naar een ligstoel zodat je voetzolen er niet afbrandden.Maar kom, de mannen moesten allemaal een strakke zwembroek aandoen, nog erger hihihi. De zwembaden op zich waren wel leuk: voor ieder wat wils: een groot stuk waar baby’s konden zitten, een stuk waar het iets dieper was en glijbanen. Yay.

unicorns & fairytales - camping

Marktjes

Op vakantie naar Frankrijk gaan is ook genieten van de plaatselijke dingen. In zulke oorden zijn er overal marktjes! We zijn er drie gaan doen waarvan eentje puur toeval. We wilden eigenlijk het stadje gaan bezichtigen. Er hangt dan een leuke sfeer maar een tip: bezoek maar één marktje want ze zijn allemaal hetzelfde. Behalve als je graag vers kookt want dan kan je er elke keer verse groenten, fruit, kaas en vis- en vleeswaren kopen.

unicorns & fairytales - camping

Gezelligheid & gemakkelijk met kleine kinderen

Wil je het zelf gezellig maken dan is dit wel ideaal. Je hebt een bungalow waar je samen kunt overnachten met een terras aan. Als je kinderen moeten slapen dan hoef jij niet op een kamertje te zitten maar kan je op je terras, aan je bungalow op een ligstoel vertoeven met een glaasje vino … heerlijk!

unicorns & fairytales - camping

Animatie

Op deze soort campings is er animatie voorzien zowel overdag als ‘s avonds. Heel erg leuk en zeker ook voor je kinderen. Vanaf 3 jaar kunnen ze naar de miniclub. Ik heb er kinderen gezien die een hele dag lang zich amuseerden met elkaar. Voetballen, volleyballen, dansen en noem maar op. Ook voor de volwassenen zijn er allerlei dingen te doen. Wij hebben er niet aan deelgenomen en onze kinderen ook niet omdat ze nog te jong waren. Van Yelloh Village heb je trouwens ook campings speciaal gericht op kleine kinderen en baby’s.

unicorns & fairytales - camping

Bungalow

Onze bungalow was er eentje met 3 bloemetjes (sterren) en je had er ook van 4. Alles was er wel gericht op het behoud van de natuur: boiler, geen airco, alles vrij primitief maar wel zeer proper! Meer had je ook niet nodig. Het werd wel warm overdag in de bungalow en de nachten waren vrij koel waardoor het voor Vince soms moeilijk was… we legden hem in een body te slapen maar ‘s nachts hadden wij zelf een deken nodig. Brrr… Kleine man sliep vredig tot 7 uur dus waarschijnlijk had hij er niet veel last van.

Wie kamperen toch een beetje te avontuurlijk vindt kan altijd eens een kijkje nemen om een vakantiehuisje te huren via www.interhome.be ! Ook altijd leuk met kleine kinderen en vrienden wanneer je op vakantie naar Frankrijk gaat.

unicorns & fairytales - camping

Een leuke reis

We hadden een fijne vakantie met drie koppels. Uiteraard is een vakantie met kinderen anders dan een vakantie zonder kinderen. Dit was de eerste keer voor mij. Ik moet toegeven dat ik minder het gevoel had dat ik op vakantie was. Tenslotte ben je een beetje slaaf van de routine van je kind. Vince sliep soms twee keer per dag en dan was het lootje trekken wie bij de bungalow bleef en ook ‘s avonds moest er steeds iemand blijven. Vince kan nog niet zelf stappen en dan is het vrij intens. Moest hij wel kunnen stappen zou het ook intens zijn met de vijver voor onze bungalow en de eendjes die zo aanlokkelijk waren. hahaha. Toch was het fijn om zo samen te zijn, naar de eendjes te kijken elke morgen, de speeltuin te bezoeken en je kind bezig te zien. Dat ik dit jaar minder bruin ben, minder heb kunnen ontspannen en meer heb moeten afwassen dan thuis (geen afwasmachine in de bungalow met drie bloemetjes) , nemen we er graag bij. We waren samen met vrienden en onze kids, de familie die we zelf gekozen hebben… en dat is meer dan genoeg!

unicorns & fairytales - camping

Zijn jullie al eens naar een camping gegaan? Hoe ervaarden jullie de eerste vakantie met kinderen? 

XOXO Nathalie

Benieuwd naar meer foto’s? Volg je me al op instagram? Zoek maar eens onder de hashtag #vinceinfrankrijk 

 

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Pauline
  29 juli 2015 at 13:18

  Wat een heerlijk geschreven stukje weer! En ik heb er een paar goede tips uitgehaald, ons staat binnenkort ook een Frankrijk avontuur te wachten 😉 Bedankt dus!
  Xx

  • Reply
   Nathalie
   29 juli 2015 at 16:02

   oh thanx Pauline! Leuk dat je er iets heb kunnen uithalen. Er komt meer, dus keep in touch hahahaha

 • Reply
  Nele
  30 juli 2015 at 06:26

  Heel herkenbaar – zeker t stuk ‘slaaf van je eigen kind’. Dat gevoel had ik vooral dat jaar toen we naar Italie gingen. Onze kleine man was toen nog te klein eigl.

  • Reply
   Nathalie
   30 juli 2015 at 09:29

   Dat is ook zo he… ach, dat nemen we er dan maar bij hé 😉

 • Reply
  Sanne
  30 juli 2015 at 08:34

  Wat een heerlijke vakantie met je mooie gezin. Wij zijn ook naar de camping geweest en dat beviel erg goed. De gezelligheid, het buitenleven.. Fijn dat jullie zo genoten hebben x

  • Reply
   Nathalie
   30 juli 2015 at 09:28

   Leuk, campings zijn hot onder (kersverse) ouders hé hihihi

Leave a Reply