Unicorns & Fairytales
heksenwinkeltje - unicorns & fairytales
Basisonderwijs Fantasie hoekverrijking Kleuters My life Onderwijs Spelen

Het heksenwinkeltje: rollenspel in Halloween thema & hoekverrijking in de klas

Superleuk om thuis of in de klas mee aan de slag te gaan: het heksenwinkeltje. Dit is een vorm van hoekverrijking en thematisch werken in de klas. Je kan het heksenwinkeltje samen met je kinderen opbouwen of je kan het klaarzetten en de kinderen laten ontdekken wat er allemaal te doen is. Ook thuis is dit natuurlijk superleuk om te doen! Misschien een leuke activiteit in de herfstvakantie? 

Het heksenwinkeltje klaarzetten 

Ik denk dat ik evenveel genoten heb van het maken en klaarzetten van het heksenwinkeltje als de kinderen zelf die er nadien mee speelden. Momenteel zorg ik mee voor hoekverrijking in de derde kleuterklas en het eerste leerjaar. Rond het thema Halloween gingen we onze hoeken weer opstellen en ik wou graag het winkeltje onder handen nemen. Vorige keer werd het een dierenartspraktijk, deze keer is het een heksenwinkeltje geworden. 

DIY heksenwinkeltje kinderen - unicorns & fairytales

Ingrediënten klaarzetten

Ik kocht bij winkels zoals Action, FUN en Zeeman allerlei spulletjes om in het heksenwinkeltje te plaatsen. Vaak zijn dat decoratiematerialen. Ik maakte zelf labels en kleefde ze op potten. Ik verzon er leuke namen voor. Al kan je deze dingen natuurlijk ook met de kinderen zelf doen. In de klas lagen ook nog allerlei spullen. Het is echt superleuk om dit te maken.  En al helemaal als je de reactie van de kinderen ziet. Zo dankbaar! 

DIY heksenwinkeltje kinderen - unicorns & fairytales

Spreuken maken voor het heksenwinkeltje

Ik maakte enkele gratis printables die in een spreukenboek werden geplakt en in het heksenwinkeltje werden gelegd. Zo konden kinderen hun eigen toverbrouwsel maken. Dit deden we met droge ingrediënten. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om FIZZY potions te maken maar daar moet wel wat toezicht bij zijn zodat het in een klas niet uit de hand loopt. Thuis kan je er ook heel veel plezier mee maken. 

Wil je de kinderen helemaal verbazen, dan kan je eens een pompoen doen overlopen. 

Halloween STEM activiteit: Pumpkin FIZZ

Pumkin Fizz play STEM- unicorns & fairytales

 

Nog meer out of the box activiteiten met educatieve tips? 

Die vind je, naast het ZELF maken van fizzy potions, in mijn boek SPEEL!  Naast uitleg over het belang van spelen met vele tips en tricks, krijg je ook meer dan 100 activiteiten met nog eens evenveel speltips & variaties erbij… 

Hier vind je mijn boek

SPEEL! Nathalie De Martelaere - unicorns & fairytales

 

Wat vind jij van het heksenwinkeltje? 

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply