Unicorns & Fairytales
halloween boekentips - unicorns & fairytales
Boeken kinderboekenseries Leesboeken Prentenboeken

Nog meer Halloween boekentips voor kinderen!

Yes, het is bijna Halloween! Doen jullie hieraan mee? Als juf organiseer ik altijd een themadag in de klas. Dan gaan we lekker griezelen. Knutselen, lezen, spelen, verkleden… Het hoort er allemaal bij. Ik heb enkele Halloween boekentips voor jullie. Voor ieder wat wils!

Halloween boekentips

Lezen is leuk en met deze Halloween boekentips blijft dit hopelijk leuk. Je kon eerder al een artikel over leuke prentenboeken en leesboeken rond Halloween lezen bij mij. Nu is er dit tweede deel. Lezen is en blijft een belangrijk iets in ons huis. Overal zie je boeken. Dat zal niet snel veranderen. Ook in de klas vind ik het belangrijk. Daarom nog enkele nieuwigheden: doeboeken, leesboeken en oefenboeken rond Halloween. Have fun! 

1. De serie Emilia Hoektand

halloween boekentips - unicorns & fairytales

Wat ik op het eerste zicht al leuk vind aan Emilia Hoektand zijn de tekeningen die je op de cover en in het boek terugvindt. Zelfs de grootte van het boek. Geen standaard afmeting maar wat kleiner, dikker, vierkantiger (is zelfs geen woord, maar hey, I love it) Zelfs de bladen voelen goed. Ik heb een erg rare tik die weinig mensen weten: ik voel altijd aan papier en stofjes… ik kan daar heel de tijd aan blijven voelen. Maar goed, back to the point. Jullie komen waarschijnlijk niet lezen om mijn rare trekjes te ontdekken. Op elke bladzijde staan leuke tekeningen, wat het lezen al veel leuker maakt. Hier en daar een ander lettertype, wat grotere letters, een receptje ertussen en BAM, het ideale leesboek voor kinderen dat NIET saai is. Ik schat zo vanaf 7 a 8 jaar… (de eindleeftijd laat ik over aan de kinderen zelf)

De Engelse uitgever, Egmont, heeft een lessenpakket opgesteld. Dit is gratis te downloaden via hun website. Een echte aanrader voor leerkrachten! Enkel in het Engels, maar je kan het altijd naar jouw wensen maken natuurlijk. Is het niet veel leuker om een boek te bespreken met je klas en er leuke opdrachten rond te doen dan van die saaie teksten van een oud lesboek. (gelukkig zijn de methodes aan het veranderen…)

Hier vind je de hele reeks

2. Kitty

halloween boekentips - unicorns & fairytales

Een heel leuk leesboekje voor kinderen vanaf 7 jaar die graag lezen. Kitty’s mama is een superheldin en Kitty weet dat ze op een dag ook haar speciale krachten zal gebruiken. Maar dan komt Figaro de kat haar hulp vragen en beleeft ze ‘s nachts een spannend avontuur. Samen gaan ze allemaal kleine katjes redden! Vanaf dan begint het avontuur voor Kitty. Er komen nog meer boekjes van deze heerlijke serie. Het boek leest ook vlotjes en de zwarte pagina’s afgewisseld met witte pagina’s en tekeningen zorgen ervoor dat kinderen dit graag gaan lezen.

Hier vind je de serie

3. Het spookt om nummer 113

halloween boekentips - unicorns & fairytales

Wanneer Elliot met zijn ouders verhuist naar de Jammerstraat 113, beseffen ze niet dat het eigenlijk een spookhuis is, waar iedereen in het dorp in een verre boog omheen loopt. Vooral voor Elliot gaan de poppen aan het dansen, omdat zijn altijd drukbezette ouders hem vaak alleen thuis achterlaten. Het klikt echter al snel met de geestige inwoners van huis nummer 113. Tot Elliots nieuwe oppas zich komt voorstellen. Ze besteedt geen aandacht aan hem, maar is duidelijk naar iets anders op zoek. Spoken, misschien…?
 
 

4. Gekke griezels kleurboek en stickerboek 

halloween boekentips - unicorns & fairytales

In deze fantastische stickerreeks verschijnen nieuwe delen rond Halloween, Sint en Kerst. Deze keer loop je een spookhuis binnen, waar vampiers, spoken, skeletten en ander best wel vrolijk gespuis huizen. De kleurrijke illustraties dompelen je helemaal onder in de juiste griezelsfeer, met de stickers en kleurplaten zijn kinderen uren zoet. Als kers op de taart hebben deze stickerboeken telkens een unieke vorm: in dit geval dat van een echt spookhuis. Dat maakt de beleving compleet!

5. Nachtwacht, begrijpend lezen 

halloween boekentips - unicorns & fairytales

In dit boekje kunnen de kinderen teksten van Nachtwacht op hun niveau lezen en daar bijbehorende begrijpend lezen vragen invullen. Dit boekje is ideaal voor beginnende lezers. Superleuk in de klas ook! 

Hier vind je de serie

 

6. Frank en Stijn

halloween boekentips - unicorns & fairytales

Een leuk leesboek voor kinderen vanaf 8 jaar, of om voor te lezen. Superleuk geschreven, met toffe prenten. Het leest erg vlot!!

Laat je onderdompelen in een wereld vol spannende plannetjes, kastelen en liefdesdrankjes.
De tweeling Frank en Stijn woont samen met mama Arlette Skelet en papa Victor Weemoed in een groot, oud en krakend kasteel. De mensen in het dorp vinden hen maar gek. Maar Frank vindt gek wel oké. Zelf is hij bezig met een liefdesdrank voor Fia. Alleen lukt het niet zo goed … Als het Halloweenfeest eraan komt, wil hij indruk maken op haar. Loopt zijn “monsterlijke ballon-plan’ wel goed af?

Je kan het boek hier vinden

 

7. Bethany en het Beest 

De 511-jarige Peregrinus Pincet heeft een verrukkelijk leven. Hij heeft geld als water, een prachtig huis vol mooie spullen en een drankje waardoor hij eeuwig jong en knap blijft. Het enige wat hij hiervoor zo nu en dan moet doen is het beest dat bij hem op zolder woont precies datgene te eten geven wat het wil.
Maar wanneer het monster besluit dat het een kind wil eten, beseft Peregrinus dat alles gruwelijk uit de hand loopt. Wanhopig gaat hij op zoek naar het verschrikkelijkste kind dat hij kan vinden. Bethany lijkt de ideale kandidaat, maar die geeft zich niet zomaar gewonnen!
Ideaal voor kinderen vanaf 10 jaar! 
 

Nog meer Halloween?

Halloween recepten - unicorns & fairytales

Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

Heel makkelijke Halloween suncatchers maken met je kinderen

Gezonde(re) Halloween traktaties

Leuke (mierzoete) Halloween traktaties

 

Pin it 

Vind je deze Halloween boekentips leuk? Pin ze dan aub.

halloween boekentips - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply