Unicorns & Fairytales
boeken van David Walliams - unicorns & fairytales
Boeken Boekentips van de maand Educatief Educatieve tips Leesboeken My life Prentenboeken

Ken jij de fantastische boeken en prentenboeken van David Walliams al?

En? Ken je de boeken van David Walliams? Hij wordt de nieuwe Roald Dahl genoemd. Er zijn zowel leesboeken als prentenboeken van hem en ze zijn beiden fantastisch. Je kent hem misschien van de jury van Britain’s tot talent. Hij bracht in 2008 zijn eerste boek uit en dat was meteen een schot in de roos. Kijk je even mee?

Boeken van David Walliams

Ben je op zoek naar boeken van David Walliams? Dan heb je de keuzen uit enkele toppers! Er staan maar liefst 14 leesboeken op zijn naam en enkele prentenboeken. Zijn debuut, Mr. Stink is een hilarisch verhaal. Echt een leesboek dat je samen met je kind kunt lezen, of een topper voor in de klas. Er zijn ook lesideetjes bij gemaakt, die je kunt vinden op Klascement, of je kan ook zijn eigen website WORLD OF DAVID WALLIAMS bezoeken. Dat is wel in het Engels, maar je vindt er hoe dan ook leuke tips.

boeken van David Walliams - unicorns & fairytales

Humoristisch en fijne vormgeving

Wat mij vooral aantrekt in de boeken van David Walliams, is de humor die erin verwerkt zit en de vormgeving. Het boek dat ik thuis heb, “De ergste juffen en meesters van de wereld”, is zo ontzettend leuk om te lezen. Dit vond ik als kind ook al fantastisch en toen waren zulke boeken zeldzaam. Veel aangename tekeningen, voetnootjes, andere lettertypes. Elke pagina is boeiend om te lezen en naar te kijken. Vooral kinderen die niet zo heel graag lezen zullen deze boeken toch op een of andere manier fijn vinden vermoed ik. Zijn eerste boek, MR. Stink, is eerder sober maar zit vol grappige anekdotes. Doet me inderdaad denken aan Roald Dahl en de tekeningen zijn bekend voor me. Ze zijn immers van de bekende illustrator Quentin Blake, die vroeger boeken zoals Griezelstate illustreerde, toen ik kind was.

boeken van David Walliams - unicorns & fairytales

Ook prentenboeken vol humor

Niet alleen de boeken van David William om uit te lezen zijn leuk om te lezen, zijn prentenboeken bevatten ook heel wat leuke gebeurtenissen. Zo heb je onder andere…

Help! Een slang in de klas

boeken van David Walliams - unicorns & fairytales

Over een meisje dat zich anders voelt op school. Wanneer het ‘Breng-je-huisdier-mee-naar-school-dag” is, brengt ze haar Python mee. Dat zorgt voor heel was verbazing maar ook heel was plezier. De kinderen ontdekken dat het erg fijn is om met de slang van Miranda te spelen. Maar dat was buiten juf Woest, de directrice, gerekend. Ze sluit de slang op in de voorraadkast. Penelope, de slang, is echter slimmer en neemt de plek in van juf Woest. Waar is die nu gebleven? Nou, dat weten we ondertussen wel, maar we zwijgen erover.

TIP: Een hilarisch prentenboek waarover je nadien een fijn klasgesprek kunt hebben. Waar zou juf Woest zijn? Welk huisdier zou jij meenemen? Zullen we ook eens dieren meenemen? Kunnen slangen echt zo spelen? 

Griezelbeer

boeken van David Walliams - unicorns & fairytales

Een mooi prentenboeken, met wederom die gekende humor zoals de boeken van David Walliams en tussen de regels door een supermooie boodschap. Door het smelten van een ijsblok komt een witte ijsbeer terecht op een eiland waar allemaal bruine beren zijn. Die hebben natuurlijk nog nooit een witte beer gezien en denken dat het een monster is. Hoe ze ook haar best doet, ze kan de bruine beren niet overtuigen van haar goede bedoelingen. Ze geloven niet dat ze ook een beer is. Tot ze op een hilarische manier in een modderpoel belandt en ook bruin ziet. Dan pas hebben de beren door dat ze eigenlijk ook gewoon een beer is, maar dan in een andere kleur. Ze wordt verliefd op een bruine beer en zo eindigt het verhaal zeemzoet met een hier en daar een kwinkslag.

TIP: ideaal boek om in gesprek te gaan met kinderen over ‘anders zijn’, andere culturen, andere huidskleuren.

Geronimo, de pinguïn die geloofde dat hij kon vliegen

boeken van David Walliams - unicorns & fairytales

Ik hou van de mooie verhalen die hij brengt want dit is weer zo’n pareltje. Kleine Geronimo heeft een droom: hij wil kunnen vliegen. Echter… pinguïns kunnen niet vliegen. Hij wil zijn droom niet opgeven, ook al zeggen veel pinguïns en zijn papa dat hij die droom maar beter kan opbergen. Ze droomden er allemaal van maar moesten helaas tot de conclusie komen dat het echt niet ging. Toen papa zag dat Geronimo triest was en huilde bedacht hij een plan. Samen met alle andere pinguïns gingen ze op hun hoofd staan. Ze maakten Geronimo wijs dat hij het was die op zijn hoofd stond en dat hij kon vliegen. Zo dook hij in het water en dacht dat hij in de lucht zweefde. Samen met zijn papa en de andere pinguïns zwommen (of beter gezegd: vlogen) ze door het water. Want soms kunnen de gekste dromen uitkomen.

TIP: je kan met je kinderen hun dromen bespreken. Waar dromen ze van? Wat zouden ze willen kunnen? Je kan ook filosoferen met kinderen.

 

Je vindt alle boeken en prentenboeken

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply