Unicorns & Fairytales
jeugdboekenmaand - unicorns & fairytales
Boeken jeugdboekenmaand My life

Te gekke activiteiten tijdens de jeugdboekenmaand 2023

Hoera! De jeugdboekenmaand 2023 gaat op 4 maart van start. Elk jaar is dit een topic waar ik graag over schrijf. Ik ben immers grote fan van boeken en lezen. Dit is nu de 7e editie op mijn blog en ook dit jaar liggen er weer pareltjes van boeken op jullie te wachten en heb ik de handen in elkaar geslagen met verschillende uitgeverijen waardoor jullie weer leuke boeken(pakketten) kunnen winnen. Maar daar stopt het niet. Wist je dat er ook heel veel activiteiten zijn deze maand? 

1. GELUK, het thema van de jeugdboekenmaand

Het thema van de jeugdboekenmaand 2023 is geluk. Dat is wel een heel uitgebreid thema. Er zijn heel leuke boekentips te vinden op de website van de jeugdboekenmaand en uiteraard ook op deze blog. Ik ga niet enkel boeken met als thema geluk in de kijker zetten maar ook gewoon kei toffe boeken die ik zelf zo leuk vind dat je ze MOET gelezen hebben. Vaak zet ik er ook nog doe-tips bij voor thuis of in de klas. Ga dus zeker eens kijken bij mijn categorie ‘boeken’ op deze blog om inspiratie op te doen.

2. Activiteiten jeugdboekenmaand in Antwerpen

Onze stad Antwerpen heeft enorm veel literaire activiteiten op de planning staan in samenwerking met de jeugdboekenmaand. Ik kan het alleen maar aanmoedigen. Plezier in lezen in zo belangrijk. 

Win een geluksbrenger 

3. Interessante artikels over lezen

Ik heb natuurlijk al heel wat leuks op mijn blog staan buiten dingen over de jeugdboekenmaand. Heb je deze dingen al gelezen..

130+ manieren om (begrijpend) lezen leuk te maken in de klas en thuis!

De app voor dove kindjes dat lezen mogelijk maakt

zo wordt lezen écht leuk!

digitaal lezen, de voordelen

artikels over lezen, voorlezen, dyslexie en meer

AVI-lezen, niveaulezen en aanvankelijk lezen, wat is dat?

10 tips voor een gezellige leeshoek

jeugdboekenmaand - unicorns & fairytales

4. Om in de klas te gebruiken

  1. Wel, ik ben ook leerkracht en ook dit jaar hebben ze weer een handleiding gemaakt met als thema geluk om mee aan de slag te gaan in de klas tijdens de jeugdboekenmaand (of nadien) . Je kan allerlei leuke en interessante activiteiten vinden voor zowel kleuters als lagere school en eerste graad secundair onderwijs. Dit allemaal om rond empathie en emoties te werken. Ik ga er alvast mee aan de slag!
  2. Ze hebben ook een heel erg interessante handleiding om te werken met boeken in de klas, een heel jaar door. Met toffe lesideetjes, tips en originele activiteiten.
  3. Kinderen die liever luisterverhalen hebben of kinderen die problemen hebben met lezen kunnen terecht bij luisterpunt.
  4. De lestips van de jaren die geweest zijn vind je in het archief
  5. Jeugdboekenmaand in Antwerpen heeft ook enkele activiteiten voor jou als leerkracht op met je klasgroep te doen. Die kan je hier vinden. 

jeugdboekenmaand - unicorns & fairytales

5. Activiteiten en workshops buitenshuis!

Tijdens de jeugdboekenmaand zijn er altijd bibliotheken en andere instanties die leuke activiteiten en workshops organiseren. Wil je graag weten of er iets in jouw buurt te doen is ? Kijk dan snel even hier en plan een leuke uitstap in de vakantie, een weekend of woensdagnamiddag. Vaak zijn ze gratis!

6. Wat kan je allemaal verwachten deze maand?

Wel, je kan echt veel leuke dingen verwachten op mijn blog tijdens de jeugdboekenmaand (en nadien ook nog uiteraard). Er zullen veel meer boekentips zijn dan anders, afgewisseld met nog steeds andere, persoonlijke artikels. Er zullen ook doe-tips zijn en ja hoor, veel leuke winacties ook. Omdat ik vind dat ieder kind recht heeft om te lezen, omdat lezen gewoon kei tof, ontspannend en leerrijk is en omdat je nooit genoeg boeken kunt hebben. Yes!

 

Zijn jullie ook klaar voor de jeugdboekenmaand? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply