Unicorns & Fairytales
e-reader - unicorn & fairytales
Boeken Personal

Digitaal lezen, de voordelen?

Sinds de opkomst van de iPad en tablet zijn er ook e-readers op de markt gekomen. Iets wat ik bewust niet in huis haal. Maar voor sommige mensen écht wel dé oplossing om meer in een boek te lezen. Dit zijn dan de e-books. Ook voor kinderen kan dit een stimulans zijn om meer te lezen. En het heeft ook zo zijn voordelen

 

E-books & e-reader

Digitale boeken dus. De voordelen van e-boeken zijn: licht in gewicht, de mogelijkheid om een bijna onbeperkt aantal boeken mee te kunnen nemen, zelf bepalen van de achtergrondkleur en het kunnen instellen van lettertype en/of -grootte. Ideaal om mee te nemen op vakantie, in de trein, op het vliegtuig enz…

Waarom ik het nog niet in huis heb? Heel simpel: niet omdat ik het niet wil, integendeel, ik ben een liefhebber van lezen. Maar… door mijn blog en onderhouden van sociale media zit ik al zoveel op een scherm te staren dat ik het lezen liever combineer met een papieren boek, in het bad, bed, op een ligstoel of waar ik ook wil. Ik hou teveel van boeken. De bladzijden omslaan, het boek op zich, de geur… Call me weird. Toch zou ik het wel eens willen proberen…

Om een e-book te lezen op een ideale manier kan je dus best een e-reader aanschaffen. Je hebt echt heel veel keuze bij bol.com. Ik kan je er geen aanraden want ik heb er zelf geen. Ik heb er dus een aantal voor je geselecteerd op populariteit.

[bol_product_links block_id=”bol_58d63ea80d4a0_selected-products” products=”9200000063311610,9200000032302934,9200000063311608,9200000019404915,9200000047763871,9200000042104679″ name=”e-reader” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”700″ cols=”3″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Onbeperkt lezen voor € 9,99 per maand.

Voor de liefhebbers van digitaal lezen heeft bol.com samen met Kobo iets nieuws op de markt gebracht: onbeperkt lezen met het Ebook-abonnent. Je betaalt een maandelijks bedrag en hebt via de app die je moet downloaden toegang tot meer dan 10 000 verschillende boeken. Een bibliotheek waar je dus vanuit je luie zetel (of ergens in een warm land op het strand) kan naartoe gaan.

 

Voordelen van een e-reader

❃ Het is heel licht en makkelijk mee te nemen.
❃ Je hebt heel veel boeken bij je zonder dat je tas zwaarder wordt.
❃ Sommige e-booken zijn interactief en dat kan kinderen wel enthousiast maken.
❃ Je kan een e-reader laten voorlezen, zeker bij boeken die ingedeeld zijn volgens AVI-niveau.De zinnen veranderen dan van kleur zodat de kinderen kunnen meelezen.
❃ Je kan er aantekeningen in bijhouden.
❃ Er is een bladwijzerfunctie.
❃ Het is goedkoper dan een gedrukt exemplaar.
❃ Sommige e-books zijn speciaal voor mensen met dyslexie en zijn met een speciaal lettertype. Deze boeken kan je vinden onder de naam PrismaDyslexie.
❃ Je kan op alle mogelijke plekken lezen en het meenemen naar het buitenland.
❃ Er is een abonnement beschikbaar zodat je boeken kan “uitlenen”.

Bescherm wél je ogen!

blueberry bril - unicorns & fairytales

Steeds zitten turen op een scherm heeft ook wel nadelen: het blauwe licht van het scherm is niet zo goed voor je ogen.Ik heb thuis een speciale bril die dit licht tegenhoudt. Je kan het vergelijken met een zonnebril maar dan voor je computer of andere schermen. Ze hebben dit ook in kinderversie. Het kan dus geen kwaad om zo’n bril in huis te halen. Ze bieden geen versterking indien niet nodig maar natuurlijk kan je altijd een bril mét sterkte laten maken én die ook het blauw licht van schermen tegenhoudt. Mijn bril komt van Blueberry Glasses. Ik ben er zeer tevreden mee. Je kan hem in verschillende winkels vinden.

 

Hebben jullie thuis een e-reader? Ben jij er tevreden van? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Christin@
  28 maart 2017 at 00:05

  Ik wil liever een echt boek in handen .

 • Reply
  Eline
  11 april 2017 at 22:34

  Ik begrijp jouw opmerkingen helemaal. Ik zou vroeger ook geen e-book in huis halen. De geur van boeken laat mijn hart altijd een sprongetje maken. Voor mijn verjaardag kreeg ik er vorig jaar eentje cadeau (KOBO Aura H20) van mijn familie en ik moet zeggen dat ik dit één van de beste cadeau’s vind die ik ooit al heb gekregen. Ik gebruik de reader dagelijks en vind het supergemakkelijk om overal mee naar toe te nemen. Als ik uit het huis ga, zit hij altijd in mijn handtas. Ik ga wel nog steeds naar de bib om af en toe een papieren boek te lezen. Meestal zijn dit minder bekende boeken die je in webwinkels niet terug vindt.

Leave a Reply