Unicorns & Fairytales
informatieve boeken voor kinderen - unicorns & fairytales
Boeken Educatief Educatieve tips Informatieve boeken My life

5 Toffe informatieve boeken voor kinderen die veel vragen hebben

Er zijn enorm veel weetjesboeken voor kinderen. De ene al wat leuker dan de andere. Deze informatieve boeken ondersteunen ouders, leerkrachten, begeleiders en kinderen zelf die met heel veel vragen zitten. Ik heb er weer enkele voor jullie die ik in de kijker wil zetten omdat ze zo fijn lezen én omdat ze ook supermooi zijn.

Informatieve boeken voor kinderen

Deze weetjesboeken of informatieve boeken voor kinderen zijn niet alleen interessant maar ook mooi vormgegeven. Het oog wil natuurlijk ook wat. En ook al zeggen we: don’t judge a book by it’s cover… we gaan dat dan toch maar eens ne keer doen eh ;- )

1. Maar hoe dan? (uitgeverij Snor)

Dit fijne weetjesboek over verliefd zijn, lichamelijke verschillen, diversiteit, vrijen, zwangerschap en verschillende familiesamenstellingen biedt een antwoord op de vele kindervragen over dit thema. Niet altijd even gemakkelijk voor mensen om hierover te praten met kinderen. Met dit boek kom je al een heel eindje. Het boek is geschreven door een gynaecoloog, Dr. Karin Middelburg en een coach bij ziekte, Philippine Van der Goes. Een eerlijk boek met humor, luchtig geschreven zonder er doekjes om te winden. Voor kinderen vanaf 5 jaar!

Je vindt het boek hier

lees ook: Maffe en leuke weetjesboeken voor kinderen die alles willen weten

 

2. Viruswereld. Over snot en superspreaders (Gottmer)

Een informatief boek over virussen, erg toepasselijk in de huidige toestand. Virussen kunnen miljoenen mensen ziek maken en zijn superklein. Hoe doen ze dat? Hoe weten we dat ze bestaan? Waar komen ze vandaan? Al deze vragen worden beantwoord in dit interessant boek. Aan de hand van corona en andere virussen krijgen kinderen uitleg. Zo begrijpen ze virussen beter. Het boek is voor kinderen die graag lezen. Veel tekst en tekeningen. Dit boek kan ook handig zijn in de klas!

Je vindt het boek hier

lees ook: 1000 Corona proof activiteiten met je kinderen

 

3. Het boek van het leven (Lannoo)

Dit wondermooie boek van Floortje Zwigtman met de prachtige tekeningen van Sassafras De bruyn gaat over bolle buiken, bogenbaby’s en kraamfeesten. Het is te zeggen… je komt allerlei zaken te weten over zwangerschap en geboorte (vroeger, nu, hier, elders…) , maar met de mysteries en tradities van verschillende culturen. Dit boek is een soort encyclopedie met wondermooie illustraties, met geschiedenis en cultuur, wetenschap en natuur en het zit boordevol weetjes.

Je vindt het boek hier

lees ook: 100 manieren om (begrijpend) lezen leuk te maken in de klas en thuis!

 

4. Het dikke boek van onze bijzondere natuur (Lannoo)

Een prachtig informatief boek met een bijzonder mooie cover. Dit weetjesboek over de natuur is een echte encyclopedie met ongelooflijke feiten en boeiende verhalen over de fascinerende natuur. Je ontdekt alles over edelstenen, mineralen, het microscopische leven, planten en dieren. Kinderen komen op een boeiende manier meer te weten over de levende wezens op onze planeet. Er zijn zoveel natuurwonderen… we ontdekken er steeds meer.

lees ook: Boeken die jou en je kinderen stimuleren om de natuur in te trekken & creatief aan de slag te gaan

lees ook: Natuurwetenschappen voor kinderen ? Leuke tips, boeken en ideetjes…

5. Het dikke boek van ons bijzondere heelal (Lannoo)

Net zoals zijn voorganger is ook dit boek van uitgeverij Lannoo, met een cover waar goud overheerst. Deze keer over de fascinerende ruimte en alles wat daarbij hoort. Kom meer te weten over de planeten, het heelal, sterren, kometen en nog veel, veel meer. Dit prachtexemplaar hoort zeker in de boekenkast. Het bevat een schat aan informatie en mooie foto’s.

lees ook: Superleuke activiteiten voor kinderen fan zijn van de ruimte, aarde en planeten!

Je kan hier de boeken vinden

 

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply