Unicorns & Fairytales
weddingplanner - unicorns & fairytales
My life Personal Uncategorized

Interview met een weddingplanner

Wie denkt dat weddingplanners enkel populair zijn in Amerika heeft het helemaal mis. Kim Van der Heyden jaagde haar droom na en is nu trotse eigenaar van haar eigen ‘bedrijf’  Absolutely Fabulous 

Ze is één van de schaarse maar beste weddingplanners van de Benelux en organiseert binnenkort de exclusieve opleiding tot weddingplanner dat goedgekeurd is door de KMO. The Wedding Academy!  Wie dacht dat weddingplanners geen succes zijn heeft het duidelijk mis. Het is hip, hot én zeker wél voor iedereen weggelegd. Ik interviewde Kim, één van mijn beste vriendinnen,  over haar droombaan als weddingplanner in België. Ze is een heel sterke persoon, een madam met ballen aan haar lijf en iemand die gaat voor wat ze wil. Maar bovenal is ze een trouwe vriendin waarbij je steeds terecht kan. Ik ben trots op haar en was zeer blij dat ze voor Unicorns&Fairytales op deze dag enkele vraagjes wou beantwoorden.  Here we go….

Wanneer ben je begonnen met Absolutely Fabulous (weddings)?
Voor ik startte met Absolutely Fabulous heb ik eerst een intensieve opleiding gevolgd in het buitenland. Wanneer ik mijn diploma als weddingplanner op zak had ben ik meteen begonnen aan het realiseren van mijn droom en zo ontstond ‘Absolutely Fabulous’ in 2011.

Hoe ben je weddingplanner geworden?
Ik werkte onder meer als account manager voor de Persgroep, Zone03 en ATV. Het verzorgen van vele projecten was leuk maar er zat voor mij geen echte meerwaarde in. Tijd dus om de droom die al jaren door mijn hoofd spookte waar te maken. Vraag me niet hoe ik aan die droom kom, dat weet ik echt niet…

Wordt een weddingplanner veel gevraagd?
Het begrip ‘weddingplanner’ staat (zeker in België) nog in zijn kinderschoenen. Maar ik ondervind dat meer en meer koppels er behoefte aan hebben. Vandaag de dag werken beiden meestal en er wordt veel van ons verwacht in de maatschappij. Daarom is het niet altijd mogelijk om het huwelijk te regelen die ze voor ogen hebben. Daar kan ik hen dan bij helpen.

Enkele redenen waarom mensen kiezen voor een weddingplanner:

♡ Tijdsgebrek
♡ Kennis van kwalitatieve leveranciers en professioneel advies
♡ Creatieve ideeën om een uniek huwelijk te bekomen
♡ Trouwen in het buitenland, waar begin je?
♡ Stress wegnemen

Bij jou kan je kiezen uit enkele formules, kan je die eens toelichten?
Je kan bij mij inderdaad kiezen uit 3 verschillende formules:

Advies: een bruidspaar wil bijvoorbeeld in een luchtballon trouwen. Ik geef dan advies hoe ze eraan kunnen beginnen en geef tips en tricks.

Styling & Design: ik ontwerp jouw bruiloft: ik zorg voor het drukwerk, de bloemen, decoratie. Het is een setting dat één geheel vormt.

Complete wedding planning: dit is de bruiloft plannen van A tot Z, met andere woorden tot in de puntjes, alles erop en eraan!

Welke formule kiezen de mensen vaak?
Dan moet ik zeggen dat de styling & design en het complete pakket (complete wedding planning) het meeste gekozen worden.

Kan je, met een beperkt budget, toch nog gebruik maken van een weddingplanner?
Uiteraard. Natuurlijk maak je een huwelijk zo duur als je zelf wilt. Je kan kiezen voor het advies of een weddingplanner inhuren nét omdat je  een huwelijk wil laten organiseren met een beperkt budget.

Wat is de meest memorabele bruiloft dat je hebt moeten plannen?
Ik mocht een huwelijk plannen in de Zoo van Antwerpen. Het was internationaal gezelschap met een Indische ceremonie en het was een prachtig feest! Ik ben er enorm trots op.

Hoe ziet zo’n dag er voor jou uit?
Ik maak steeds een draaiboek van het huwelijk. Ik begin redelijk vroeg mijn dag om alles nog een keer door te nemen. Ik controleer ook alles nog eens in het draaiboek. Vervolgens ga ik mijn team klaarstomen om er een fantastische dag van te maken. Ik coördineer de hele dag, vaak tot in de late (of vroege?) uurtjes. Wanneer de dag erop zit keer ik voldaan terug naar huis of naar het hotel waar ik verblijf.

Wat zijn jouw sterkste troeven?
Ik ben heel creatief, ik denk dat dit toch een zeer belangrijke factor is die je moet bezitten om huwelijken in elkaar te steken. Ik kan de leiding nemen en ben tegelijk ook een teamplayer, ik hou van een goede samenwerking. Waar ik ook naar streef is een spontane sfeer tijdens de samenwerking waar beide partijen zich goed bij voelen. Als ik nog een sterke troef zou moeten geven zal dat mijn uitgebreid netwerk zijn. Toch een groot voordeel!
Verder heb ik mij gespecialiseerd in tuinfeesten, kastelen en huwelijken in Toscane en Ibiza.

We hebben dit interview afgesloten met een lekker glaasje Gin Tonic for the Ladies! Met een bloemetje erin! Locatie: Meat & Seafood Bar in Schoten, België. Het moeten niet altijd bubbels zijn hé.

 

Wil je meer weten over Absolutely Fabulous weddings?
Website
Facebook
Twitter

 

 

Zou jij een weddingplanner inhuren om jouw droomhuwelijk te plannen? 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Kim
  16 februari 2015 at 13:51

  Wauw wat is de tafel mooi versierd. Heel natuurlijk maar ook stijlvol. Daar hou ik wel van. Leuk interview!

  • Reply
   Nathalie
   16 februari 2015 at 19:03

   Danku! En ons Kim is heel stijlvol, ze kan het als de beste 🙂

Leave a Reply