Unicorns & Fairytales
My life Personal

Brief aan de grote mensen…

Beste grote mensen,

Jullie zijn dan wel groter dan ons, maar wijzer (soms) allesbehalve… al denken jullie dat wel.  Wij, baby’s zijn puur, onbeschreven blaadjes, een leeg blad. Wij maken geen onderscheid tussen zwart of wit, groot of klein, mooi of lelijk, dik of dun, gelovig of ongelovig.

Voor ons is alles grappig of niet leuk en dat laten we merken met onze stembanden, iets wat altijd zo zou moeten zijn. Daarom krijgen we eens stem: om lieve dingen te kunnen zeggen tegen elkaar, om te communiceren en om te vertellen over alles wat mooi is. Ook als er iets niet leuk is kan je dat zeggen. Sommige mensen gebruiken hun mond verkeerd. Ze spuwen vieze woorden uit om elkaar te kwetsen. Als dat het doel is van het leven… Daar geloof ik niet in.

Jullie zorgen voor de basis van ons ‘zijn’, van ons ‘denken’. Omring ons met mooie, lieve, wijze woorden en niet met lelijke, kwetsende, domme woorden. Laat ons grote mensen worden die lief zijn voor elkaar, die waarden en normen hebben en die een doel hebben in het leven.

Laat ons zo lang mogelijk kind zijn, kleine mensjes die geen onderscheid maken tussen afkomst, geld, schoonheid en alles dat jullie, grote mensen, zo verdelen. Laat ons zo lang mogelijk samen spelen, samen ontdekken zodat we later hopelijk flarden van deze mooie momenten terug kunnen meemaken en ons niet druk moeten maken over presteren, druk, geld, veiligheid, ziektes…Laat ons verwonderd zijn over de dingen, de insecten buiten, de regen, de sneeuw, de zon, het water, de aarde en alles wat er te zien is.

Wanneer jullie naar ons lachen en plezier met ons maken, ongeacht wie jullie zijn, dan lachen we terug en vellen geen oordeel. Wij zijn pure wezentjes… het zijn jullie die ons kneden… De omgeving waarin we wonen en de woorden die onze oren binnendringen zullen ons vormen tot grote individuen die hopelijk nog steeds kunnen lachen, positief zijn en plezier beleven in de dingen die we doen.

Waarom is er in de wereld zoveel ruzie, als we allemaal zo puur geboren worden… Think about it…

xxxx baby

 

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Barbara
  12 februari 2015 at 12:38

  Helemaal eens, kleintje! Gebruik die stem, want je hebt wat te melden! 🙂

  • Reply
   Nathalie
   12 februari 2015 at 16:44

   Will do!

 • Reply
  Linda
  13 februari 2015 at 08:09

  Mooi, ik mis de liken button 😉

  • Reply
   Nathalie
   13 februari 2015 at 18:39

   Bedankt 🙂

 • Reply
  regina
  31 augustus 2015 at 12:20

  prachtig ,daar moeten we een voorbeeld aan nemen .

Leave a Reply