Unicorns & Fairytales
verjaardag op kerstdag - unicorns & fairytales
avondmaal Diary Food My life Personal

Zo combineerden wij Kerstdag en de verjaardag van Lex

Yup, wij hebben een kerstkindje. Geboren, ‘s morgens op 25 december 2016! Een verjaardag op Kerstdag dus… Minder leuk voor Lex zelf want hij verjaart op de dag dat iedereen al cadeautjes aan elkaar geeft en feest. De eerste jaren gaan we dit gewoon combineren en organiseren we een apart feestje voor Lex met vriendjes en familie. We gaan er proberen geen drama van te maken. Er zijn tenslotte ergere dingen in het leven. Het enige dat moeilijk is, is dat meter en peter en vriendjes vaak tussen de feestdagen naar hun eigen familie moeten. Maar och… zo combineerden wij Kerst en de verjaardag van Lex…

Gezellig tafelen

Een verjaardag op Kerstdag kan natuurlijk niet fijn zijn, zeker niet op latere leeftijd. Wij proberen het toch fijn te combineren. Ik voorzie altijd voor mijn dichte familieleden eten op Kerstdag. Vroeger gingen wij naar de bomma, maar nu Lex verjaart hebben wij dat stukje op ons genomen. Ik doe dat ook ontzettend graag dus dat is geen probleem. Ik probeer er altijd wel voor te zorgen dat iedereen gezellig aan tafel kan zitten en meestal geef ik een kaastafel of iets met veel keuze, zodat mensen kunnen kiezen wat ze eten. Een zeer uitgebreid en culinair diner is dat niet. Ik ga voor eenvoud en gezelligheid, dat ook lekker is. Wij deden dus een kaastafel. Wij lusten allemaal graag kaas. Diegenen die het niet zo graag lusten krijgen van mij alternatieven. Maar een kaastafel kan je zo leuk decoreren. Met nootjes en gedroogd fruit. En het is ontzettend makkelijk… Ik wil mijn kinderen meegeven dat het draait om samen zijn.

Je staat verteld van hoeveel er nog over is na zo’n kaastafel. Je hoeft dus helemaal niet te overdrijven. Wij hadden verschillende kaassoorten en nog alternatieven zoals vlees, groenten enz… Een lekker wijntje erbij, wat nootjes, vijgen, gedroogde abrikozen en verschillende broodjes en je hebt meer dan genoeg. Niemand moet van tafel en je kan allemaal bij elkaar zitten.

Een mooi gedekte tafel

Ik hou ervan om in thema te werken. Voor ik de kerstboom zet, ga ik na welke kleuren er gaan terugkomen in het huis. Dit jaar ging ik voor goud en blauw. Ik kocht ook gouden bestek. Maar omdat er onverwacht nog enkele gasten bijkwamen (iedereen is altijd welkom) moest ik het aanvullen met zilver bestek hahaha. Samen met Vince dekte en versierde ik de tafel. Heerlijk! Een glaasje cava bij binnenkomst, hapjes en nadien lekker eten.

tafel voor kerst

Dé taart

Natuurlijk mag een verjaardag op Kerstdag niet voorbij gaan zonder taart! Al twee jaar op rij bestellen we onze taarten en traktaties bij JE EIGEN TAART en deze keer koos ik voor een NAKED CAKE die ik zelf nog kon versieren. Ik wou graag een macaron taart maken en een taart die deze keer eens eenvoud uitstraalde. Met een spetterende 3 op werd deze eenvoudige maar mooie taart een pareltje (vond ik…) Er werd gezongen en gelachen en we hadden een heerlijke kerstdag.

Niet teveel cadeaus

Wij proberen ook te vermijden dat Lex teveel cadeaus krijgt. Vaak geven familieleden centjes en dat vind ik prima. Dan kunnen ze dit in hun spaarpotje steken en sparen voor iets leuks. Hij kreeg ook een bon voor kleertjes en enkele toffe truien van JBC. Wij proberen erg te stimuleren dat cadeautjes meer is dan alleen speelgoed. Natuurlijk krijgt hij wel iets, hij is tenslotte nog maar 3 jaar. Hij kreeg auto’s (uiteraard want hij is DOL op auto’s) en voor kerst kregen ze play dough.

lees ook: 40 cadeautips die géén speelgoed zijn

Voor Lex hielden we een heus astronautenfeestje 4 dagen later, met de nichtjes en meter en peter en hun kinderen. Hoe dat verliep kan je hier lezen!

Hoe vieren jullie Kerstdag?

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply