Unicorns & Fairytales
verjaardagstaart in kerstthema maken - unicorns & fairytales
My life

Zelf een verjaardagstaart in (kerst)thema maken: tips en ideetjes.

Elk jaar opnieuw zorgen we voor een verjaardagstaart in kerstthema. Lex verjaart immers op 25 december en laat dat nu net kerstdag zijn. Soms kiezen we ook resoluut voor iets helemaal anders hoor. Maar dit jaar gingen we weer voor een kerstsfeer. Ik laat ook graag de andere taarten die we al maakten zien. Zelf een verjaardagstaart maken is superleuk en met de volgende tips kan je zeker zelf aan de slag. Have fun! En geniet van de verwondering op de gezichtjes van je kinderen. 

Zelf een verjaardagstaart maken: enkele tips en ideetjes

Een verjaardagstaart maken kan best makkelijk zijn. Je hoeft daarvoor geen uren in de keuken te staan.  Ik bestel al jaren onze traktaties en taartenbij JE EIGEN TAART,  tenzij we ze zelf maken. Ik ben altijd MEGA tevreden van de smaak, kwaliteit en levering. Ze hebben verschillende taarten, zelfs al in een thema, vorm, met foto enz… De laatste tijd kies ik taarten die ik zelf verder kan pimpen. Dat is eens zo leuk, maar dan heb ik de ‘stress’ niet bij het maken van de taart. Tenzij het eenvoudige exemplaren zijn of als ik er echt zin in heb. Benieuwd naar onze verjaardagstaarten die hier al de revue zijn gepasseerd? 

1. Bestel alvast een naked cake (of andere taart die je verder kunt pimpen)

Ik maakte al verschillende verjaardagstaarten in het kerstthema omdat Lex verjaart op 25 december. Het moet natuurlijk niet gelinkt zijn aan Kerst maar momenteel is dat gewoon fijn om te doen. Voor Lex zijn 4e verjaardag bestelde ik een NAKED CAKE (net zoals vorig jaar) en maakte ik zelf toppings. De binnenkant is een lekkere biscuit met wat confituur en room. Je hebt er ook met andere smaken. Ik smolt wat chocolade au bain marie en deed het in een knijpbus. Zo kon ik er een drip cake van maken. Helemaal bovenaan smeerde ik ook chocolade en ik strooide er wat discobolletjes op. Dat geeft een instant andere look. 

zelf verjaardagstaart maken - uncorns & fairytales

2. Zelf cake toppers maken

Een verjaardagstaart maken, daar horen toppers bij. Met een mikado stokje en de knijpbus maakte ik er zelf op bakpapier . Ik gebruikte voor de kerstbomen speciale stokjes waarmee ze cakepops maken, maar je kan die ook gerust met eetbare stokjes doen, zo kan alles van de taart opgegeten worden. Zorg dat het stokje bedekt wordt met een tweede laag chocolade zodat die stevig zit als ze hard worden. Je kan die dan met sprinkles versieren als je wil. Ik maakte ook namen van chocolade.  Zet ze voldoende lang in de koelkast. Zo stijven ze op en heb je eetbare decoratie voor je verjaardagstaart in kerstthema 😉 

TIP: ik heb veel van Funcakes

zelf verjaardagstaart maken - uncorns & fairytales

zelf verjaardagstaart maken - uncorns & fairytales zelf verjaardagstaart maken - uncorns & fairytales

3. Gebruik speelgoed als topping 

Bij onze dinotaarten, ruimtetaart en woodland cake gebruikten we speelgoeddiertjes, LEGO mannetjes en speelgoed planeten om de taart mee te pimpen. Dat geeft een heel leuk effect. Uiteraard zijn die dan niet eetbaar, maar het is leuk voor de kinderen om er nadien mee te mogen spelen. Voor je ze op de taart zet, was en ontsmet ze goed of wrap de onderkant even in met folie als je het niet fijn vindt dat het speelgoed je cake aanraakt. Zo krijg je een verjaardagstaart in thema. 

astronautenfeestje - unicorns & fairytales

4. Bak een eenvoudige cake als basis

Wil je het simpel houden? Wat ik ook al deed zijn heel makkelijke cakes bakken en die dan zo pimpen dat ze heel tof worden. Zo maakten we voor Vince zijn dino party een vanillecake en chocoladecake en versierden ze met lekkere favoriete toppings zoals oreo koekjes, geplette maltesers, gouden sprinkles enzovoort. 

dino taart - unicorns & fairytales

5. Werk met een thema

Met een thema werken is wel leuk en handig (vraag eens aan de kind welk thema hij leuk vindt) of kijk eens waarmee je kind vaak mee speelt… Zo hebben we hier al wel wat thema’s gehad. Dat hoeft natuurlijk niet. Een kind is al blij met eenvoudige dingen, het hoeft niet altijd groots te zijn. Zolang het met liefde en warmte gegeven is, gaat hij die warmte voelen. 

verjaardagstaart maken - unicorns & fairytales

Indien je graag met thema’s werkt, kan je deze artikels eens bekijken: 

  • Voor de tweede verjaardag van Vince hadden we panda’s als thema (zwart-wit)
  • voor de derde verjaardag van Vince hielden we een soort KERMIS thema met spelletjes buiten.
  • Voor Vince zijn 4e verjaardag gingen we naar Landal Hof van Saksen en versierden we daar het huisje
  • Voor Vince zijn 5e verjaardag hielden we een DINO PARTY
  • Voor Lex zijn eerste verjaardag hadden we het thema WOODLAND
  • Voor Lex zijn tweede verjaardag gingen we mee in het KERST thema
  • Voor Lex zijn derde verjaardag gingen we voor een ASTRONAUTENFEESTJE
  • Voor Vince zijn zesde verjaardag deden we een RIDDERFEESTJE 

verjaardagstaart maken tips - unicorns & fairytales

Meer inspiratie kan je vinden bij BDAY PARTY

 

6. Vergeet de kaarsjes niet

Kinderen vinden het heerlijk om een kaarsje uit te blazen. Wij zetten dus op elke verjaardagstaart wel een kaarsje. Soms zelfs maar eentje. Maar de traditie is dat de verjaardagstaart gebracht wordt naar de jarige onder luid gezang. Hahaha. Tradities zijn er om in ere te houden, dus deze doen we mee. 

verjaardagstaart maken - unicorns & fairytales

7. Verjaardagstaart met verrassingseffect 

Voor Lex zijn tweede verjaardag kwamen er veel kindjes. Daarom besloten we toen om een verjaardagstaart met een verrassingseffect te maken/bestellen. Wanneer je deze taart aansneed kwamen er allemaal M&M’s tevoorschijn en was de binnenkant een regenboogtaart. Die kan je zelf maken of bestellen bij JE EIGEN TAART. 

verjaardagstaart maken - unicorns & fairytales

 

Tips bij het plannen van een verjaardagsfeest 

Eigenlijk komt het erop neer: wat wil je…. Een kind is snel tevreden met aandacht en liefde. Dus het hoeft niet altijd groots te zijn. Ik geef eerlijk toe dat het voor mezelf erg leuk is om dingen te organiseren. Ik doe dat graag. Wij hebben soms enorm out of the box verjaardagsfeesten waarin we ons allemaal verkleden, soms houden we het klein. We zorgen er alleen wel voor dat iedereen tevreden is en dat er geen kind achteruit gestoken wordt. Wat ze allemaal echter wel leuk vinden is een verjaardagstaart… 

Een verjaardagsfeest voor kinderen organiseren: tips en ideetjes

 

Pin it 

verjaardagstaart maken - unicorns & fairytales

 

Ga jij zelf een verjaardagstaart maken? 

XOXO 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply