Unicorns & Fairytales
kindvriendelijke tuin - unicorns & fairytales
moederschap My life Op stap op vakantie Personal Travel uitstappen

Een heerlijke week Landal Hof Van Saksen

Enkele maanden geleden besloten we met onze vrienden en mijn ouders om een midweek Landal te boeken. We hadden goede ervaringen met Landal en mijn ouders wilden graag terug. Ik hoorde van vrienden dat ‘t Hof Van Saksen heel leuk was, dus zo gezegd zo gedaan, we boekten een 12-persoonshuisje en trokken richting Nederland.

Hof Van Saksen

Wat een prachtig park is het Hof Van Saksen! In het dorpje Nooitgedacht ligt dit prachtig Landal Park en ik moet zeggen dat dit tot hiertoe het mooiste, leukste en properste park is dat ik al gedaan heb. Al was het in Zeeland ook wel heel mooi. Enkele maanden geleden gingen we ook naar Landal Hoog Vaals en daar was het ook reuzeleuk. Eigenlijk ben ik gewoon stiekem fan van de parken. Maar er zijn toch wel wat verschillen hoor. Zo was Bollo wel de afwezige en die is er in de andere parken wel.

Een lange autorit

Landal Hof Van Saksen ligt in Drente en is toch zo’n 2,5 uur rijden. Gelukkig hebben we zo’n draagbare DVD speler die we ook gebruikten om naar Frankrijk te gaan en hadden we net een nieuwe DVD ontvangen: Paddington 2. Yes! Het leuke beertje die zowel het hart doet smelten van kinderen als volwassenen. Onze nichtjes zijn helemaal fan van Paddington dus die kunnen nadien deze DVD ook lenen.

paddington 2 - unicorns & fairytales

Paddington is het ondertussen helemaal gewoon geworden bij de familie Brown en een graag gezien figuur in de wijk. Op zijn eigen onhandige manier komt hij aan verschillende baantjes om geld te verdienen voor een mooi cadeau voor de honderdste verjaardag van tante Lucy. Hij heeft een mooi pop-up boek van Londen op het oog, maar dat wordt gestolen door Phoenix Buchanan; een charismatisch acteur en meester in vermommingen. Paddington krijgt de schuld en hij belandt in de gevangenis waar hij onder anderen de intimiderende kok Knuckles McGinty ontmoet. Terwijl de familie Brown er alles aan doet om Paddingtons onschuld te bewijzen en hem vrij te krijgen, moet Paddington samen met zijn medegevangenen een plan bedenken om Phoenix te ontmaskeren en het verjaardagscadeau voor tante Lucy terug te vinden.

lees ook: op vakantie met de auto

 

De 4e verjaardag van Vince

Onze eerste ochtend in Landal: Vince werd op 10 april vier jaar en dat mocht gevierd worden. We hadden wat versierd: vlaggetjes gehangen, ballonnen opgeblazen en leuke bordjes en bekers gekocht en zetten dit ‘s morgens klaar.

Hof Van Saksen - unicorns & fairytales

Ook hadden we leuke cadeautjes bij. Vince kreeg van tante Vicky, nonkel Sven en Robin een leuke opblaasbare haai voor in het zwembad en een cadeaubox om een leuke activiteit te gaan doen met het gezin. Van oma , opa en bomma had hij al een fiets gekregen en die had hij bij.  Van ons kreeg Vince het MagiBook van Vtech. Een leuke interactief doe-boek met een slimme pen. We gaven er ook meteen een uitbreiding bij: kleuren en vormen, getallen enz… Er ligt thuis nog een exemplaar klaar, maar dat is voor later.

‘s Avonds maakten we het gezellig en bestelden gourmet. We trakteerden voor de verjaardag van Vince en nadien kreeg hij nog een taart met kaarsjes. 4 kaarsjes!!

Hof Van Saksen - unicorns & fairytales Hof Van Saksen - unicorns & fairytales

 

Speelstrand

We zagen bij aankomst al maar vreesden toen dat we er niet konden gaan zitten. Het speelstrand. Een leuk strandje aan het meer waar ligstoelen staan (die je gratis mag gebruiken)  met leuke speeltoestellen voor de kinderen. Alsof de weergoden het wisten haalden ze de weerkaart overhoop en veranderden de slechte weersvoorspellingen van die dag in mooi zomerweer. Oh hello vitamine D! We schoten onze schoenen uit en trokken onze jongens sandalen aan, een short en namen wat handdoeken mee. We zetten ons neer op het strandje waar de kinderen heerlijk konden spelen en wij konden chillen. Zalig. Jammer genoeg waren de andere dagen net iets te koud.

Hof Van Saksen - unicorns & fairytales Hof Van Saksen - unicorns & fairytales Hof Van Saksen - unicorns & fairytales

Hof Van Saksen - unicorns & fairytales

 Tof zwembad

Hof Van Saksen is gewoon kei leuk. Vooral de glijbanen! Het zijn niet de gewone glijbanen (buizen) die je overal ziet maar hier kan je kiezen uit 3 verschillende: een hele snelle, eentje waar je met een band per twee moet ingaan en een grotere waar je met een grote band met 4 (of minstens 2) moet ingaan. Bij die laatste kom je in een grote trechter terecht. De max! Niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar maar wel dus voor de mama’s en papa’s. Jiehaaa.

Veel mogelijkheden

In dit park zijn ook superveel mogelijkheden en bijna alles is gratis. Dat zie je niet veel meer. Behalve natuurlijk het huren van spullen. Maar de kinderen konden gratis naar de knutselacademie, gratis hutten bouwen (en kregen dan nog een helm ook die ze mochten bijhouden), spooracademie en noem maar op. De binnenspeeltuin was ook een succes. Zowel voor grotere als kleine kinderen is hier veel voorzien, alles is MEGA proper (echt niet normaal proper) en ook voor de ouders is alles aangepast. Ook kan je er overal gezonde snacks krijgen, fruit in een zakje, verse sapjes enz… Goed voor de healthy people!

Lekker buffet

Je kan er ook gaan eten in buffetvorm. Zowel ontbijt als diner. Alles is zo lekker en verzorgd. We schrokken er echt van. Niet goedkoop, dat niet, maar voor wie veel eet zeker de moeite. Het ontbijt vond ik dan weer niet zo duur (15 euro) en je kon echt uit heel veel dingen kiezen.

 

Bij Bungalow.nl kan je de leukste acties terugvinden om ook naar een park te gaan.

 

De kinderen hadden een leuke tweede week, dat mocht wel na zo’n heftige eerste week. En jullie? 

 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Demi
  18 april 2018 at 07:51

  Wat leuk om te lezen! Ik ben vroeger ook ‘s naar ‘t Hof van Saksen geweest, vond het toen ook zo onwijs leuk daar 🙂

 • Reply
  Moederschip
  18 april 2018 at 08:29

  Hof van saksen staat op mijn lijstje van parken waar ik zeeeeeker naartoe wil! Alleen is deze wat prijziger dan andere Landal-parken dus het is er nog niet van gekomen. Maar deze post bevestigt mijn gevoel nog maar eens 🙂

 • Reply
  Nele Vdb
  18 april 2018 at 11:00

  Leuk om te lezen. Wij gaan binnenkort ook naar Landal, maar twijfelen nog wel park we zouden boeken. We zijn enkel nog maar naar Vennenbos geweest maar dat hebben we nu wel even gezien.

 • Reply
  Chantal
  19 april 2018 at 20:03

  Dat ziet er heerlijk uit, wij moeten er ook echt eens uit met ons gezin!

Leave a Reply