Unicorns & Fairytales
seizoensgroenten - unicorns & fairytales
Food Gezondheid / Health Koken met kinderen Personal

Wij doen mee aan de seizoensgroente-challenge!

Seizoensgroenten zijn ecologisch dus beter voor het milieu en gewoon lekker! Mag ik heel eerlijk zijn en zeggen dat ik er wel al van hoorde maar dat ik er nooit bij nadacht? Het is pas nu met deze seizoensgroente-challenge dat ik wat opzoekwerk doe en erbij stilsta. Het is zo gek nog niet… Daarom ga ik de challenge aan en vraag ik aan jou… doe jij ook mee?

Seizoensgroenten

Seizoensgroenten hoeven geen warm gestookte serres, maar genieten van natuurlijke warmte en zonlicht. Bijna alle groentesoorten zijn gebonden aan een bepaalde groeiperiode in het jaar. Tegenwoordig ben ik er wel bewuster mee bezig. Sinds ik kinderen heb en blog eigenlijk. Vooral de blog. Je wordt gevraagd om dingen uit te testen en eventueel mee te doen aan iets en geloof mij… ik léér daaruit hé. Ik word zo waar een beter mens. No kidding.

Ons bomma doet dat eigenlijk… en ons mama ook als ik er nu bij stilsta. Wanneer ik de kalender van april bekijk dan eten we er vrij veel van. Al dacht ik dat veel van die groenten in de winter hoorden. Niet dus! Het is dus zeker de moeite om eens een kalender te bekijken waar je per maand de seizoensgroenten op kan zien.

 

Maar ik heb geen inspiratie ?

No worries. Volgende week is het dus een week lang uitsluitend koken met seizoensgroenten. Sofie Dumont gaat ons een week lang verschillende receptjes voorschotelen als je je inschrijft op de challenge. Dat zal welkom zijn! Kom maar geregeld eens kijken, want de succesgerechtjes deel ik natuurlijk graag met jullie!

Download de seizoensgroenten kalender van Test Aankoop of bekijk er eentje op de website van Lekker Van Bij Ons.

 

Lekker receptje!

Wel, bij Carolien van One a healthy adventure vond ik mijn eerste receptje al: lasagne met witloof en pompoen. Ik zit dus al meteen goed. Bij haar vind je trouwens nog andere lekkere en leuke gezonde tips. Ik mag het van haar delen met jullie…

seizoensgroenten - unicorns & fairytales

Ingrediënten:
– 425g (diepvries) pompoenblokjes
– 125 ml halfvolle melk
– 1/2 groentebouillonblokje of 1 kl groentebouillonpoeder
– 2 stronken witloof
– 1 el olijfolie
– (magere) geraspte kaas
– (volkoren) lasagne vellen

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Warm de pompoenblokjes in de microgolf, tot deze zacht zijn.
3. Voeg groentebouillon en melk toe aan de pompoenblokjes en mix glad.
4. Snij het witloof in stukjes. Stoof aan in wat olijfolie.
5. Meng het witloof onder de pompoensaus.
6. Neem een ovenschotel. Bedek de bodem met een laagje pompoensaus met witloof. Leg hierop een lasagne vel. Opnieuw een laagje saus met daarop een lasagne vel, enzoverder.
7. Strooi er wat geraspte kaas over.
8. Steek de lasagne met pompoen en witloof 30 min in de oven.

 

lees ook: 2 lekkere recepten met appel

 

Doen jullie ook mee? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Delphine The Green Petrolhead
  19 april 2018 at 12:34

  Al altijd een poging gedaan om zoveel mogelijk seizoensgroenten te gebruiken. Sinds er een baby in huis is, is dat nog verbeterd. Internet geeft altijd genoeg inspiratie!

 • Reply
  An
  19 april 2018 at 21:39

  we doen dat al jaren. We zijn bij een CSA boerderij, alleen maar seizoensgroenten op ons bord, lekker vers en tijdens het seizoen dat ze groeien en geoogst worden.

Leave a Reply