Unicorns & Fairytales
potjesvoeding - unicorns & fairytales
Baby & peuter Food Gezondheid / Health kookboeken lunch moederschap Ontwikkeling Winactie & Give away

Verse groentehapjes of uit potjes? + WIN een Olvarit pakket

Toen ik zwanger was van Vince, meer dan 4 jaar geleden, had ik me voorgenomen nooit uit potjes te geven. Maar ik moet zeggen dat sommige voornemens kunnen veranderen. Toen Vince 1,5 jaar was gingen we op vakantie naar Frankrijk. We namen potjes mee voor onderweg en dat ging héél goed binnen. Ik verdiepte mij er een beetje in, vroeg raad aan de kinderarts en werd gerustgesteld dat het zéker een goed alternatief is.

Variëren

Of je nu potjesvoeding geeft of verse hapjes maakt: de gulden regel is eenvoudig: voldoende variëren. Voor de smaakontwikkeling is dat erg belangrijk. De eerste keren als je kind groentehapjes eet geef je best maar 1 groente tegelijk, om de smaak te leren kennen. Maar na een tijdje kan je verschillende groenten mengen en ook variëren in zetmeelproduct. Wij gaven zelfs quinoa aan Vince.

lees ook: zoektocht naar de juiste regelmaat

potjesvoeding - unicorns & fairytales

Hoe komt het dan dat het potjesvoeding lang goed blijft?

Ik ging ten rade bij de WhatsApp Care Line van Nutricia en kreeg zoals altijd meteen een uitgebreid antwoord…

Verschillende potjes uitgelicht!

Je hebt uiteraard verschillende potjes van verschillende merken. Ik gebruik zelf die van Olvarit, nog ruim voor ik dit jaar ambassadeur werd. Ik heb ze bij Vince ook gebruikt en ik heb ze ook zelf geproefd. Het was één van de potjes waar je echt als volwassene van kon eten en je proefde de groenten. Anderen hadden een vieze smaak vond ik.

Als je graag wil weten wat er allemaal in de potjes zit dan bestaat er een leuk boek waar verschillende merken uitgelicht worden: Eibertje kiest…babyvoeding. Ze vergelijkt verschillende potjesvoeding. Olvarit komt daar ook het beste uit! Goed bezig dus. Want geloof me, er zit wel degelijk verschil in en als je dit boek leest besef je dat niet alles is wat het lijkt. Kies dus verantwoord.

potjesvoeding - unicorns & fairytales

eerste keer vaste voeding - unicorns & fairytales

Wat doen wij?

Wij wisselen af. Soms maken we verse hapjes, soms geven we uit potjes en zeker als we ergens heen gaan. Tegenwoordig eet Lex ook mee van tafel en krijgt hij ons eten. Bij de kinderopvang krijgt hij ook heel gevarieerd vers eten. Ik denk dus dat het zeker wel goed zit. Ik ben wel blij om te lezen en te horen dat potjesvoeding (als je de juiste keuze maakt) zeker niet slechter is. Want uiteindelijk wil je toch goed doen voor je kind.

eerste keer vaste voeding - unicorns & fairytales

lees ook: de eerste maand vaste voeding voor Lex

 

WIN: 3x een Olvarit verrassingspakket

Ben jij ook wel benieuwd naar de pouches (fruit knijpzakjes) van Olvarit en de potjesvoeding? Ik mag van Nutricia 3 pakketten weggeven van ongeveer 2kg, allemaal gevuld met lekkers voor jullie baby of kind, aangepast aan de leeftijd!  Wat moet je doen om een mooi samengesteld pakket te winnen?

 1. Volg Unicorns & Fairytales  via Facebook (of andere sociale media)
 2. Laat weten dat je meedoet en vermeld ook even de leeftijd van je kind(eren)
 3. Deel het bericht door iemand te Taggen (via Facebook) of dit bericht te delen

 

Meedoen kan tot en met 7 maart 2018. Veel succes!  Nadien kan je de winnaar hier terugvinden. Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en winacties? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief! Ik zal niet spammen! haha.

 
Geven jullie wel eens potjesvoeding? Zo ja, welk ? 

WINNAARS:  Nele, Lenny en Lynn 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

22 Comments

 • Reply
  decaux stephanie
  28 februari 2018 at 06:36

  Wij doen heel graag mee voor onze dochter dat volgende week 1 jaar wordt. 🙂

 • Reply
  Anna
  28 februari 2018 at 06:53

  Ik doe graag mee voor de kleine van een vriendin nu pas 8 weekjes oud, maar zeker binnenkort een grote honger 😆

  Facebook: An Na

 • Reply
  Nele Vdb
  28 februari 2018 at 07:13

  Ik heb een zoon van drie en een dochtertje van één. Het is vooral voor mijn dochtertje dat ik graag mee doe. Al zijn mijn beide kindjes zot van de fruit knijpzakjes van olvarit, dus ik doe ze er alle twee een plezier mee.

 • Reply
  Kristel Gubbels-Daemen
  28 februari 2018 at 07:30

  Wat een mooie actie. Wij geven beide vers en potjes. Onze dochter Lotte is nu 5 maanden oud voor haar doen we graag mee.

 • Reply
  Elisabeth
  28 februari 2018 at 07:41

  Er bestaan inderdaad veel vooroordelen over potjes en krijpzakjes. Toch doen we graag mee voor ons zoontje van 21 maand. Binnenkort wordt hij grote broer en het zal er ongetwijfeld bij momenten (zeer) hectisch aan toe gaan. Maar met dit pakket zijn we zeker dat hij de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt en hoeven mama en papa zich iets minder schuldig te voelen.

 • Reply
  Kris
  28 februari 2018 at 07:41

  Wij doen heel graag mee voor onze zoon Colin, 14 maanden. We wisselen zelfbereide potjes af met olvarit-potjes en hij smult ze beide met evenveel smaak 😀

 • Reply
  Gerty Van den Cruijce
  28 februari 2018 at 08:05

  Ik doe ook mee voor ons meisje Nore, nu 8 maand. En zoals het 4 jaar geleden met grote broer ging, wil ook zij niets liever dan de potjesvoeding. Moeder zal wel haar tijd verdoen met vers maken hoor. 🙄. Heel benieuwd dus naar de verassingspakketjes en ik hoop dat we eentje mogen winnen.

 • Reply
  Delphine The Green Petrolhead
  28 februari 2018 at 08:27

  Wij zouden ook geen potjes geven. Maar de realiteit was dat mijn dochter altijd haar verse fruitpap moest overgeven. We probeerden dan het fruit eerst te stoven, dan ging het iets beter. Maar man, altijd dat overgeven, zo zielig. De potjes fruitpap die we op verplaatsing meehadden at ze graag. En… die bleven binnen. Dan toch geswitcht.

 • Reply
  Liesbeth
  28 februari 2018 at 12:06

  Hier ook soms potjes, maar meestal zelf gemaakte hapjes. Vooral onderweg en ergens anders zijn de potjes wel heel handig. Ik doe graag mee voor ons zoontje Lex van 9 maanden!

 • Reply
  Fien Styl
  28 februari 2018 at 12:57

  Hey,
  Ik doe graag mee voor IJf . Hij wordt binnen enkele dagen 10 maanden. De potjesvoeding vind ik superhandig als we ergens weggaan. Dus komt wel van pas 😊

 • Reply
  Marian B
  28 februari 2018 at 16:31

  Bij de eerste bijna geen potjes gebruikt, alleen als we op pad gingen. Onze tweede van 15 mnd. kreeg ze wel wat vaker dan dat 😉 Ze gebruikt ze nu nog wel eens, gewoon omdat het een handig en goed alternatief is. Doe graag mee.

 • Reply
  Tamara
  28 februari 2018 at 19:59

  Ik doe graag mee voor mijn dochter. Z3 is nu 5 maanden

 • Reply
  Veronique Bosschaerts
  1 maart 2018 at 12:42

  I’m in! Net zoals jij nam ik me 3 jaar geleden voor om nooit potjes voeding te geven… tot we ergens naar toe gingen en ik het toch meenam omdat het gemakkelijk was… Lewis had nog nooit zo goed en gemakkelijk gegeten… Vooral van de fruitpapjes was hij mega fan! Hij is nog steeds gek op de knijpzakjes die ik hem geregeld meegeef als dessertje voor op school. Finn is nu nog maar 2 weken maar binnen 4 maanden krijgt hij omgetwijfeld zijn eerste hapje van Olvarit! 😉

 • Reply
  Lynn Mahieu
  1 maart 2018 at 15:59

  Mijn dochtertje is 4 maand en sinds deze week begonnen met patatjes. Ik heb ook altijd gezegd dat ik ze enkel verse voeding zou geven maar bij Kind en Gezin kreeg ik te horen dat potjesvoeding de voorkeur krijgt op ingevroren voeding. Daarom denk ik dat we waarschijnlijk toch potjes zullen gebruiken als we buitenshuis zijn. Handig dat jij al gaan voorproeven bent! Voor mijn kleintje alleen het beste dus dan worden het hier ook Olvarit potjes! 😀

 • Reply
  Tamara
  2 maart 2018 at 06:55

  Wij hebben onze zoon vooral vers eten gegeven, hij at ook al snel met de pot mee. De potjes waren ideaal bij uitstapjes of familiebezoek. De fruitpotjes en knijpzakjes vindt hij nog steeds erg lekker, ook als hij ziek is. Ik doe graag mee voor onze zoon van net 2.

 • Reply
  Stefanie
  2 maart 2018 at 16:01

  Lily is ook een grote olvarit fan! Ondanks dat we vandaag officieel een week aan één stuk ziek zijn (stomme griep) is eten geen probleem. Zij is nu 8 maanden. Duimen maar.

 • Reply
  Goele H
  4 maart 2018 at 08:54

  We hebben vooral vers gegeven, maar af en toe vond ik potjes erg handig. Zelfs nu eet de grootste het wel nog eens graag, vooral de knijpzakjes. Ik beval binnen een paar dagen, we zouden dan bij de baby de potjes willen uitproberen als die groot genoeg is, maar mijn dochtertje van 2 zal er ook wel van willen smullen nu!

 • Reply
  Lenny
  6 maart 2018 at 09:35

  Ik doe graag mee voor mijn kids. De jongste is nu 21 maanden, maar zit qua eten op het niveau van een baby van 4 tot 6 maanden. Dit door haar beperkingen en ziekenhuisopnames. Haar grote zus is nog altijd fan van de knijpzakjes fruit.

 • Reply
  Marijke Horjus
  6 maart 2018 at 13:55

  Ik doe graag mee voor ons zoontje Arvin, morgen is hij precies een half jaar😍
  Wij geven hem nu vers eten, maar potjes zijn zo handig voor er bij! Dus wij gaan duimen😀🤞🍀

 • Reply
  Angelique
  6 maart 2018 at 18:28

  Ik doe graag mee voor mijn kleine meid van net 7 maanden. Ze wilt geen zelfgemaakt eten en begint nu eindelijk potjes te eten, maar echt nog met mate. Wellicht vindt zij Olvarit wel lekker 😊

 • Reply
  Andy E
  7 maart 2018 at 15:34

  De knijpzakjes zijn favoriet bij mijn dochter van 2 en mijn zoon van 4. Eind deze maand komt nummer 3 er aan en die zal ook wel gek zijn op de hapjes van Olvarit! Ik doe heel graag mee.

 • Reply
  Anke
  7 maart 2018 at 16:52

  Ik doe heel graag mee voor mijn zoontje van 6! Voorlopig krijgt hij enkel verse voeding, maar gezien ik terug aan het werk moet zal er vermoedelijk af en toe tijd te weinig zijn voor het maken van een groenten- en/of fruitpap.

Leave a Reply