Unicorns & Fairytales
uitdrogingsverschijnselen door buikgriep - unicorns & fairytales
moederschap Personal

Ziekenhuisopname voor Lex

Lex is al maanden ziek. Alles wat andere kinderen hebben pakt hij over. Erg vervelend voor het mannetje en ook voor ons. We zitten allemaal op het einde van ons krachten en ook emotioneel wordt het moeilijk. Tijd om te rouwen over bompa heb ik ook niet gehad. Sinds zijn dood zijn we eigenlijk constant in de weer met Lex en/of Vince. Sinds vorige woensdag had Lex last van platte stoelgang en we zijn nu geëindigd in het ziekenhuis.

Uitdrogingsverschijnselen door buikgriep

Sinds vorige woensdag had hij al wat last maar gisteren was het zo erg en bleek hij uitdrogingsverschijnselen door buikgriep te hebben. Hij dronk wat slechter de dag ervoor en de nacht was een horrornacht. Ik denk dat ik het vieze beestje ook had want tegelijk met Lex was ik aan het overgeven. Manlief, die de vroege shift had moest noodgedwongen mijn nachttaak op zich nemen en sliep amper, of zelfs niet. Lex hield niets binnen en stond ‘s morgens op met een pamper die gewoon ontploft was. Manlief vertrok en ik stond om half 5 ‘s ochtend Lex in bad te doen. Ook daar kon hij zijn stoelgang niet ophouden en nadien had hij nog een aantal luiers. Niets hield hij binnen. Ik ben naar de dokter gereden en die zei dat hij uitdrogingsverschijnselen door buikgriep had en opgenomen moest worden. Bij baby’s of kleine kinderen kan dat heel snel gaan!

uitdrogingsverschijnselen door buikgriep - unicorns & fairytales

Opname in het ziekenhuis

Uit de resultaten en waarden van zijn bloed bleek het inderdaad (want op het zicht viel het nog mee) dus moest hij aan de baxter. En hier zit ik dat deze blogpost te schrijven want we mogen niet uit dit kleine kamertje met Lex. Hij voelt zich duidelijk al wat beter dan voorheen maar nog steeds heeft hij platte stoelgang. Hij wil voortdurend rondlopen en we moeten opletten dat zijn draad nergens blijft achterhangen. Ook wil hij steeds ontsnappen uit de kamer. Hij vindt het duidelijk niet zo fijn. Maar ja, hij moet beteren…

uitdrogingsverschijnselen door buikgriep - unicorns & fairytales

Weerstand verhogen

We mogen hem een maand niet naar de kinderopvang brengen om zijn weerstand te verhogen. Omdat hij alle virussen heel makkelijk oppikt. We hopen dan dat mei, als het wat beter weer wordt, de uitkomst gaat bieden. We zullen zien. Het zal even puzzelen worden hoe we dat gaan regelen maar mijn ouders staan paraat. Gelukkig maar. Ook onze vrienden hebben ons gisteren goed uit de nood geholpen met de opvang van Vince.

lees ook: die onzekerheid over het vele ziek zijn van Lex

uitdrogingsverschijnselen door buikgriep - unicorns & fairytales

Hopelijk snel beter

We hopen uiteraard dat Lex snel beter wordt. Maar niet enkel dat hij dit doorkomt, gewoon ook algemeen. Lex is sinds november al zoveel keer ziek geweest dat je op de duur gaat denken dat er iets ernstig mis is… Volgende week vertrekken we naar Landal. We hopen dat hij dan hersteld is want dat zou hem goed doen, zo in de buitenlucht en even op vakantie. Ons ook trouwens!

uitdrogingsverschijnselen door buikgriep - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Sofie Dauw
  6 april 2018 at 07:23

  Oh, heel veel beterschap voor Lex! 6 maanden van het ene in het andere is geen lachertje. Hier ook een dochter (3 jaar) gehad die 5 weken na elkaar alles op heeft geraapt in de eerste kleuterklas. 4,5 weken ook op de grootouders kunnen rekenen voor opvang en als ze een dagje terug naar school kon met een bang hartje afwachten dat er geen nieuwe virussen de ronde deden…
  Toi toi toi voor een goede afloop!

  • Reply
   Nathalie
   6 april 2018 at 19:24

   ja het is enorm he… ook niet simpel. Hij is terug thuis vandaag en we hopen idd op niet al te veel nieuwe virussen…

 • Reply
  donna de ryck
  6 april 2018 at 08:48

  Veel beterschap voor Lex. En veel sterkte voor jullie. Het is niet gemakkelijk zo’n zieke kindjes.

  • Reply
   Nathalie
   6 april 2018 at 19:24

   Nee dat is het zeker niet. Maar ik denk altijd: er zijn mensen die hel véél erger hebben…

 • Reply
  Moederschip
  6 april 2018 at 16:03

  Het lijkt daar inderdaad nooit te stoppen voor jullie 🙁 Hopelijk kunnen jullie toch gaan genieten in Landal. Veel beterschap!

  • Reply
   Nathalie
   6 april 2018 at 19:24

   Bedankt! We gaan proberen te genieten in Landal :-)))

 • Reply
  Sofie Lambrecht
  6 april 2018 at 20:32

  heel veel beterschap verder xxx

Leave a Reply