Unicorns & Fairytales
voortdurend ziek- unicorns & fairytales
Gezondheid / Health moederschap My life Personal

Om de week ziek… wat is er aan de hand?

De ene antibiotica kuur is afgelopen en Lex is weer ziek. Wat is hier toch aan de hand? Misschien is het in de winterperiode wel normaal maar ik begin me toch zorgen te maken. Hij is echt voortdurend ziek.

Voortdurend ziek

Lex is écht voortdurend ziek. Ik kan het aantal keren dat wij bij de dokter of huisartsenpost zaten niet meer tellen. Al twee maanden moeten we bezoekjes aan Kind & Gezin uitstellen omdat hij ziek is en op dat moment geen spuitje mag hebben. Al zeker 5 keer heeft hij antibiotica gekregen, hij heeft buisjes moeten laten steken en puffen kan hij al bijna zelf…

Bloed laten trekken

Gisteren zijn we naar het ziekenhuis geweest en zijn we bloed gaan laten trekken. Daar gaat hij getest worden op allergieën. Maar of dit iets heeft te maken met allergieën dat weet ik niet. De NKO-arts zei me laatst nog dat Lex zijn immuunsysteem nog niet op punt zal zijn. Maar het is een raadsel. ‘s Avonds na het bloed trekken bleef hij slapen bij oma en opa. Ze belden rond 22u30 dat Lex 39,8 koorts had en zijn er mee naar de spoed gegaan omdat ze hem niet rustig kregen. Daar was niets aan de hand.

Beste, Binnenkort is het de Babyboom beurs waar Bloomon ook een stand zal hebben. Dit event is zeer interessant voor toekomstige ouders en natuurlijk ook voor mamabloggers. Wij krijgen nl. toegang en doen hier verslag van. Ik organiseer samen met Thule een bloggersontbijt met een geselecteerd aantal bloggers. Zelf ben ik een Belgische Blogger en heb al meer dan 3 jaar ervaring. Ik werk vaak samen met leuke en unieke shops. Ik vind het dan ook een eer dat ik gevraagd ben om dit ontbijt te organiseren. Ik ben nu volop bezig goede bloggers te verzamelen. Het leek me leuk om nadien met diegenen die willen samen een bloggerstour te doen. Zo kunnen we in een groep naar jullie komen om kennis te maken met nieuwe producten en uiteraard met elkaar. Indien je al een keer samen hebt gewerkt met bloggers dan weet je waarschijnlijk wel aan wat je je kan verwachten. In Nederland is dit al geen onbekend fenomeen meer en ook in België werken bedrijven, merken en shops steeds meer samen met bloggers. Ze hebben nl. een trouwe groep lezers die zich laten inspireren. Meestal ook door de persoonlijke aanpak worden de producten eerlijk en efficiënt in de kijker gezet. Mocht je interesse hebben om onze groep te ontvangen op 17 maart 2017 (wanneer ik het aantal weet stuur ik dit graag door) dan zou het leuk zijn om de volgende info te ontvangen. Zo kan ik een programma samenstellen. Naam & telefoonnummer contactpersoon tijdens de babyboom beurs Hal & standnummer Voorkeur voor tijdstip (zodat ik de planning daarop kan afstemmen) Waar jullie de nadruk op willen leggen / hoe lang jullie verwachten dat het duurt. De meeste bloggers schrijven een verslag over de babyboom beurs en zullen jullie dan ook benoemen. Ik vraag aan de bloggers om hier zeker rekening mee te houden. Mocht je willen samenwerken kan je contacten uitwisselen met de bloggers. Het is ook mogelijk om een bijdrage te doen voor een goodiebag. Denk bijvoorbeeld aan een visitekaartje, foldermateriaal en natuurlijk een leuke goodie en/of kortingsbon. Indien je nog vragen hebt dan hoor ik het graag! Hopelijk tot op de babyboom beurs. groetjes Nathalie http://www.unicornsandfairytales.be dm.nathalie.7@gmail.com nathalie@unicornsandfairytales.be

Wat is er dan wel?

Wij zitten al maanden met ons handen in de haren. De onzekerheid, de speculaties, de slapeloze nachten, de zorgen… Lex is heel vrolijk overdag, maar een hele moeilijke slaper. Dat laatste neem ik er bij, als hij maar gezond is. Twee dagen geleden sliep hij door. Maar niet te lang juichen want de 3 keer dat hij in 13 maanden tijd doorsliep was een teken dat hij de dag nadien ziek werd. En hupla, onze woorden waren nog niet koud of hij was ziek. We willen echt weten wat het is. Is dit normaal? Het is natuurlijk winter.

Zelf ook een lage weerstand

Mijn man en ik zijn ook nog nooit zoveel ziek geweest. We hebben beiden een heel lage weerstand. Ik neem wel vitaminen maar dan nog… Eigenlijk voelen we ons constant slecht. Het mag van mij zomer gaan worden. Veel vitamientjes, zonlicht…

Homeopathie?

Ik ben al aan het denken over homeopathie. Zou dat misschien helpen? Om het immuunsysteem te boosten. Ik heb geen idee. Alles gaat er altijd door ons hoofd… misschien zijn het tanden, misschien is het dat, of dit… Die onzekerheid is niet leuk. Volgende week krijgen we de uitslag van het bloedonderzoek en dan zullen we wel meer weten hoop ik.

 

Zijn jullie kindjes ook zoveel ziek? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  E.
  10 februari 2018 at 08:39

  Hier hetzelfde. J. is 1 jaar en lag al 5 keer in het ziekenhuis. 2 keer met een longontsteking, 2 keer met bronchitis. Sinds gisteren zijn we thuis na een week ziekenhuis omdat ze teveel afgevallen was door de slijmen van de longontsteking die op haar maag lagen met gevolg constant gulpen. Zucht… Koning Winter, maak aub snel plaats voor Prinses Lente!

  • Reply
   Nathalie
   10 februari 2018 at 14:31

   Oh wat erg. Het is een miserie he. En zo zielig. Veel beterschap!!!

 • Reply
  Leen
  10 februari 2018 at 08:44

  Hello, bij onze dochter hadden wij het eerste jaar net hetzelfde ritueel. Ze was constant ziek heeft ook al buisjes en heeft ook haar eerste jaar RSV gehad. En ook snachts constant wakker worden door het snot en de oorontstekingen. De dokters konden ook niet vinden wat de oorzaak was en ons vertelden ze dat ze nog te jong was om te testen op allergieën. We zijn dan ook eens te rade geweest bij een homeopathe en zij vertelde ons dat doordat ze geboren is met keizersnede en geen borstvoeding heeft gekregen haar immuunsysteem te laag was. Wij hebben dan pilletjes en zakjes gekregen om haar darmflora en immuunsysteem te verbeteren en na die eerste kuur zagen we toch al een verbetering! En de tweede winter was ze nog af en toe ziek maar toch al een heel stuk minder. Dus je bent zeker niet alleen!

  • Reply
   Nathalie
   10 februari 2018 at 14:32

   Fijn te horen (en niet fijn natuurlijk want ik wens niemand zieke kindjes toe). We gaan ook maar eens naar een homeopathie denk ik…

 • Reply
  Marian Zw
  10 februari 2018 at 10:35

  Homeopathie gaat zeker helpen, hier ook ene jongetje wat steeds ziek en verkouden was. Uiteindelijk een tijd de slussler zout nummer 3 gebruikt en inderdaad hij kanpt op, heeft meer energie en is minder vaak verkouden

  • Reply
   Nathalie
   10 februari 2018 at 14:33

   Wat is dat juist? Slussler?

 • Reply
  Jess
  10 februari 2018 at 12:58

  Ik zou ook eens gaan kijken naar de darmflora. Probiotica al geprobeerd?
  Hopelijk vinden jullie snel meer, want dit is niet fijn!

 • Reply
  Nathalie
  10 februari 2018 at 14:33

  Ik ken het wel geloof ik maar nog niet gebruikt…

 • Reply
  Ellemieke
  10 februari 2018 at 18:20

  Antibiotica zorgt ervoor dat de goede bacteriën ook dood gaan. Dat leidt dan weer tot een verstoorde darmflora. En laat het grootste gedeelte van ons immuunsysteem zich in de darmen bevinden. Dat duurt op zich al een hele tijd om te herstellen. Probiotica is dan ook meer dan aangewezen bij het nemen van AB. Enkele simpele kruiden kunnen ook al een grote hulp zijn!

 • Reply
  Mike
  11 februari 2018 at 23:45

  Wij geven onze kinderen Vit D bij voor een verhoogde weerstand etc.

 • Reply
  Sigrid
  12 februari 2018 at 05:53

  Mijn dochter die nu 12 jaar is, was net hetzelfde als jullie kleintje. Vaak ziek, slecht slapen,… Daardoor is er nooit een broertje of zusje bijgekomen, wij waren als ouders te moe en hadden geen tijd 🙂
  Zolang het geen al te ernstige ziektes zijn, zou ik me niet te veel zorgen maken. Mijn dochter heeft allergieën, maar niet méér dan een ander kind (ze heeft bv pollenallergie, kattenallergie en huisstofmijtallergie). Ze puft en ze neemt een pilletje elke avond. Pas nu, op haar 12 de, is ze nog slechts enkele keren op een jaar ziek. Dat valt mee voor ons. Het betert met het groeien.
  Doorslapen deed ze pas tegen dat ze 2 was, denk ik. En lang slapen pas halverwege de lagere school. En met lang slapen bedoel ik tot 8 uur ‘s morgens. Meestal was ze rond 5u, 6u wakker.
  Het iets vaker ziek worden, kan inderdaad komen door slechte darmwerking, zoals hierboven vermeld, daar heeft ze ook lang last van gehad. Zoveel mogelijk experimenteren met voeding en veel water laten drinken. Maar zelfs dan is het niet altijd meteen opgelost.
  Enfin, geen zorgen dus, het ene kind is het andere ook niet. Als hij ziek is, ga je er mee naar de dokter. Je leert dat snel herkennen. Ik wist na een tijdje al wat de dokter ging zeggen en vond het bijna zonde van mijn geld, haha, maar moest een voorschrift hebben.
  Sterkte ermee!!

 • Reply
  L
  13 februari 2018 at 07:04

  Tijl ook altijd ziek geweest tot we echt ontdekten dat hij een ei allergie had. Ook buisjes in oren geplaatst. Hij is nu 26 maandjes en slaapt sinds twee maznden door. Ook begibt hij eindelijk deftige dutjes te doen. Tot zijn twee jaar sliep hij ook niet goed. Met als gevolg ook trager genezingsproces als hij ziek was. Toen we ontdekten dat hij die allergie had en daarvan ziek werd en het beterde na het stoppen met ei geven kregen we eindelijk ons leven beetje terug. En gelukkig hadden we hem nog noout een echt ei laten eten. Waren koekjes in fruitpap enzo waar hij last van had. Succes en ben ook benieuwd naar het bloedonderzoek.

Leave a Reply