Unicorns & Fairytales
oorbescherming baby - unicorns & fairytales
Baby musthaves moederschap Musthaves Op stap uitstappen in openlucht Winactie & Give away

Met je baby naar een festival? Enkele tips

De zomermaanden zijn weer in aantocht en binnenkort zijn het de eerste festivals. Kan je met een baby naar een festival? Ja hoor, zeker weten. Ik vroeg aan enkele mama’s wat hun ervaring was en of ze nog tips hebben voor ons. Met deze tips kom je al een heel eindje! Ben je van plan om zelf met een klein kindje naar een festival te gaan?  Vergeet dan zeker geen oorbescherming.

Oorbescherming baby

Het gehoor van kinderen is kwetsbaar, daarom is het erg aan te raden gehoorbescherming voor je baby of kind . Zelfs speelgoed met een geluid kan gehoorschade veroorzaken als kinderen het te dicht bij hun oor houden of het te luid zetten. Daarom is het in sommige gevallen heel slim om de oren van je kindje te beschermen. Dit kan je makkelijk doen met de Alpine Muffy Baby. Bijvoorbeeld bij feesten, optochten, festivals, kermis, vuurwerk en auto- en motorraces. De Alpine Muffy Baby zorgt er ook voor dat je kind onderweg ongestoord kan slapen. Ook baby’s en peuters die last hebben van overprikkeling door geluid kunnen baat hebben bij het dragen van de oorkap. We testten de Alpine Muffy Baby op Lex en hij vond het allemaal oké. Volgens mij zat het ook gewoon heel comfi en het is handig in gebruik. Schattig toch?

 

lees ook: Tips om leuke uitstappen te vinden in de vakantie

oorbescherming baby - unicorns & fairytales

Met je baby naar een festival ?

Linda van Mamaliefde

Toen onze dochter twee maanden oud was ging ze al voor het eerst mee naar een festival. Een Middeleeuws /fantasy festival op het terrein van de Keukenhof in Lisse. Op zich is dat al de moeite waard om het te bezoeken en tijdens dit weekend heerst er een bijzondere sfeer. Ik merk dat er tijdens veel festivals veel meer respect is naar elkaar omdat je er mensen met dezelfde interesses tegenkomt. Of je nu een paar uurtjes, dagje of het hele weekend gaat. Het was midden in de zomer, dus mooi weer.

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik vooraf wel heb getwijfeld; moeten we het wel of niet doen. Maar ik ben blij dat we het hebben gedaan. Voor kinderen is er altijd een speciaal veld inclusief een tent om te verschonen en borstvoeding te geven of om te kolven. Dat is natuurlijk wel erg fijn. Om de paar uur kom je terug om daar op de bank je kind de borst te geven, iedere keer kom je dan dezelfde moeders tegen omdat de kinderen ‘gelijk’ lopen. In die tent was er ook een speelbox op de grond gemaakt met ballen en sensopatisch materiaal zodat ze ook zelf even konden bijkomen. Een keer was er een kort regenbuitje, maar iedereen ging aan de kant zodat ik toch even kon zitten. Toen later de zon scheen gaf ik ook gewoon buiten op het grasveld de borst, met een hydrofiele doek erover. Niemand die op keek of er wat van zei. Ik voelde me daardoor gewoon op mijn gemak.
Het is ons heel goed bevallen zodat we hier nog met enige regelmaat terugkomen.
Ineke van Geekymom:

Tristan was 6 maanden toen we samen naar Maanrock gingen. Ik had stiekem wel wat stress, het was een warme dag en de eerste keer dat we naar Maanrock gingen met een baby. Lang heb ik nagedacht over de keuze buggy of draagdoek. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een geweven draagdoek, dit was voor mij absoluut de goede keuze. Ik kon perfect in de gaten houden dat onze kleine Tristan zijn gehoorbescherming en zonnehoedje ophield. Je kan natuurlijk ook perfect uw kindje enkel een pamper laten dragen als het te warm is. Voor mij waren dat eigenlijk de enige 3 zaken dat ik nodig had: een draagdoek (zomer versie), gehoorbescherming en bescherming voor het hoofdje. We hebben heerlijk genoten van de muziek en samen staan dansen met onze grote zus.

 

Jess van Exploringlife:
De zomer staat voor de deur en zijn er een heleboel festivals gepland. Voor we kinderen hadden gingen we graag langs een aantal festivals. Met een nieuwe baby is dit niet anders. We begonnen vorige zomer met een klein festival in ons dorp om te zien of het haalbaar was met een baby. Even uittesten wat we allemaal nodig hadden. Het ging perfect en het volgende festival was Sfinks in Boechout, beetje groter, luider en ook dat ging super goed. Zeker met gehoorbescherming.

Tips van Linda

– Check vooraf of en welke faciliteiten er worden aangeboden. Dat wil nog wel eens per festival verschillen.
– Ga niet vooraan staan, daar staan de meeste mensen en is het erg druk. Dat is niet prettig voor je baby, maar ook niet voor jezelf. Het geluid is vooraan ook veel harder. Achteraan heb je vaak de ruimte om gewoon lekker op de grond te gaan zitten en is de kans kleiner dat mensen tegen je aan botsen of wat dan ook.
– Neem een draagzak mee; nu hadden we zelf en een draagdoek en de wandelwagen mee. Maar het grootste gedeelte heeft ze in de draagdoek doorgebracht. Lekker dichtbij mama (of papa). Dan kan er toch geslapen worden en rondgekeken. Nu is de hele dag in de draagdoek ook niet goed, dus kon ze spelen in de reiswieg van de wandelwagen of gewoon lekker op het gras.
– Vraag naar de ervaringen van andere ouders; op dit festival waren we al een paar keer geweest dus wisten we wat we konden verwachten.
– Een bellenblaas is trouwens ultiem vermaak, ook als je baby nog niet kan blazen is dat fantastisch om naar te kijken!
– Trek je kind laagjes kleding aan. Als het erg warm is dan is een rompertje voldoende, maar anders kan je een shirtje of vestje/ truitje aantrekken. Zorg voor kleding dat comfortabel zit, zodat het ook fijn is in de draagzak.
– Nu gaf ik de borst dus dan heb je altijd voeding bij de hand, maar neem anders een thermosfles mee met heet water en een fles met koud water. Dan kan je altijd een fles op temperatuur klaarmaken.
– Ga niet te ver en niet te lang; dan ben je zo weer thuis als het niet gaat en voor je kind is een paar uur echt voldoende. Dit kan je rustig opbouwen naarmate ze ouder worden. Het is echt goed om naar je kind te kijken, wil je echt de hele dag. Zorg dan liever voor oppas of een logeerpartij.

Tips van Jessica

Een draagzak: Echt wel mijn supertip! Festivals bevinden zich vaak op een wei of een open grasplek, niet ideaal met een kinderwagen of buggy. Het is ook heel moeilijk om in druktes door te geraken met een buggy. Een draagzak is echt voor zo’n momenten ideaal. Je baby dicht bij jou, de baby voelt zich veilig en geen gesleur met een buggy. Als je baby nog heel klein is, is een draagdoek ook een oplossing. Als het warm is, kleed je je baby best niet te warm aan.

Oorbescherming: De muziek kan heel luid staan, oorbeschermers zijn geen overbodige luxe. Ellie werd toch gauw overstuur als het ergens te luid was. Wonder boven wonder hield ze de oorbeschermers heel goed op. Als je ze zelf opzet merk je hoeveel geluid het effectief tegen houdt, echt een superding. Tegenwoordig heb je ook oorbeschermers voor de allerkleinsten.

Een rugzak: Je wil niet met een luiertas om je schouder liggen zeulen tijdens een festival. Je kan zelf een rugzak dragen als je je baby op de buik draagt, of je gezelschap. Genoeg plek voor drinken, snack, zonnecreme, zomerhoedje,…

Tijdstip: Ellie kon gerust in slaap vallen in de draagzak, dus voor ons maakte het tijdstip niet echt uit. Maar als je baby niet kan slapen in een draagzak of in de drukte verterk je best na een dutje.

Een XL Tetradoek: Je kan altijd een XL tetradoek meenemen. Het neemt niet veel plek in en ideaal om te gebruik als picknick dekentje, een dekentje voor als het frisser wordt, om op te verschonen, ….

Handige oorbescherming voor je mini!

Alpine Muffy baby

Deze oorbescherming past altijd voor baby’s en peuters. Hij heeft een elastische, zachte hoofdband (verkrijgbaar in gestreept roze of blauw en extra grijs-witte hoofdband) die makkelijk af te stellen is en je kan de oorkappen afzonderlijk op de band schuiven.  De Alpine Muffy Baby is de enige gehoorbeschermer voor baby’s en peuters die een CE-keurmerk heeft. Dit houdt in dat de oorkap voldoet aan alle wettelijke eisen van de Europese Unie op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. De witte oorkappen zijn aan de binnenzijde gevoerd met zeer zacht schuim. Je krijgt ook een bijpassend, wit Protect&Go tasje. Handig  om de Alpine Muffy Baby hygiënisch in op te bergen en mee te nemen.

 • Beschermt baby’s en peuters tegen schadelijk geluid en harde muziek
 • Geschikt voor baby’s en peuters van 3 tot 36 maanden
 • Voorkomt overprikkeling door geluid en helpt bij het ongestoord slapen onderweg
 • Eenvoudig verstelbaar en past altijd
 • Zeer comfortabel door de zachte elastische hoofdband
 • Geeft geen druk op het hoofdje
 • De enige veilige CE-gemarkeerde baby oorkap in Europa
 • Verkrijgbaar in twee kleuren
 • Wordt standaard geleverd met twee hoofdbandjes
 • Hoofdband kan eenvoudig worden losgemaakt om te wassen
 • Bevat geen metalen onderdelen (en is daardoor ook te gebruiken bij MRI-scans)
 • Met handig Protect&Go opbergtasje

lees ook:  gehoorbescherming bij kinderen, wanneer en hoe vermijd je gehoorschade?

oorbescherming baby - unicorns & fairytales

Heb jij ook gehoorbescherming voor je kinderen? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

23 Comments

 • Reply
  Nicky Dooms
  6 juni 2017 at 20:07

  Oh wij willen graag de blauwe oorbescherming winnen voor Marcel! #fingerscrossed

 • Reply
  rewana
  6 juni 2017 at 20:25

  De blauwe variant voor mijn knul, zou heel handig zijn voor de harde geluiden, festival/oud&nieuw/monstertrucks;)
  Dit zou super zijn!!!

 • Reply
  Lynn
  6 juni 2017 at 20:26

  Ik doe graag mee voor een roze variant!

 • Reply
  Fien
  6 juni 2017 at 20:27

  Ik zou graag de blauwe winnen voor IJf . Zo kunnen we misschien toch een festival proberen deze zomer…

 • Reply
  Shanna
  6 juni 2017 at 20:34

  De blauwe versie zou erg handig zijn voor ons zoontje. In de zomer gaan we geregeld naar (food)festivals. Zou ook erg van pas komen bij de korfbaltornoois die nog op de planning staan want daar spelen ze ook geregeld luide muziek en is er veel omgevingslawaai. Was me nog nooit opgevallen tot voor kort (eerste kindje).

 • Reply
  Degroote Murielle
  6 juni 2017 at 20:34

  Dit zou super zijn voor mijn dochtertje Lena van 18 maanden.
  Leuk om eens een uitstapje te doen waar er optredens zijn ?
  Graag de roze.

 • Reply
  Anna
  6 juni 2017 at 20:52

  Ik doe graag mee voor de roze variant ☺️☺️

  Facebook: An Na

 • Reply
  Sharon Yana
  6 juni 2017 at 21:13

  Wat een toffe giveaway!!
  De roze zou ik graag willen winnen voor mini-me.
  Ze gaat vaak mee op stap samen met grote broer.
  Met deze handige oorbeschermers kan ze veilig mee naar plekken waar het geluid heel hard is en kan ze extra genieten van haar slaapjes.
  Wat een uitkomst!!

 • Reply
  Heleen
  6 juni 2017 at 21:41

  Oeh, een roze graag voor ons meisje! D’r papa heeft nogal een stemgeluid (vooral tijdens voetbal) waar ze soms enorm van schrikt haha. Kunnen we gelijk toffe festivalletjes doen van de zomer! ?

 • Reply
  Inge Stroobandt
  6 juni 2017 at 21:44

  De blauwe zou superfijn zijn om te winnen!
  Ze zien er zo compact uit 🙂

 • Reply
  Leen Meykens
  6 juni 2017 at 22:19

  De blauwe graag! Ons zoontje is erg gevoelig voor lawaai en prikkels. Een kermis, markt of zelfs familiebezoek kan al teveel zijn en zorgt daarna voor enkele uren last. Het zou dus super zijn als we deze winnen!

 • Reply
  Cindy
  6 juni 2017 at 23:24

  De blauwe zou geweldig zijn. Wij werken beiden op een festival en mijn man heeft daar al tinnitus aan overgehouden, dus we weten hoe belangrijk oorbescherming is.

 • Reply
  Nathalie
  6 juni 2017 at 23:57

  Dit is ideaal zeg! Super handig voor onze twin, kleur blauw zou gaaf zijn!

 • Reply
  Marian B
  7 juni 2017 at 09:36

  Wij willen naar een mini festival bij ons in de buurt. Ik zal wel niet zo lang gaan, maar zo kan de kleine ook mooi mee. Er is ook veel voor kinderen dus de oudste gaat zeker mee. Ik doe graag mee voor de roze variant.

 • Reply
  Ine Bruyninckx
  7 juni 2017 at 09:38

  Aangezien er wat muziek events voor de deur staan, zou een blauwe oorbescherming wel heel erg van pas komen!

 • Reply
  Nies | Reismicrobe.com
  7 juni 2017 at 11:08

  Ben ik al een tijdje naar aan het zoeken, dit komt als geroepen! Een blauwe voor Morris 🙂

 • Reply
  NATASCHA
  7 juni 2017 at 21:47

  Superschattig! Handig voor de luide knallen met nieuwjaar, verjaardagsfeestjes en andere fuifjes!
  Zou leuk leuk leuk zijn om de blauwe te winnen!
  Veel liefs!
  Natascha

 • Reply
  Stephanie
  11 juni 2017 at 21:16

  Graag de roze voor mijn Lore.

 • Reply
  bouke
  11 juni 2017 at 21:19

  Hey

  Op het laatste nippertje nog meedoen met deze winactie voor mijn nicht. Ze is uitgerekend voor november en zowel zij als haar vriend zijn grote muziekfanaten. Zo’n koptelefoon zou super schattig zijn en aangezien ze een meisje verwachten mag het wel de roze kleur zijn.

  Duimen maar

 • Reply
  Nele van asch
  11 juni 2017 at 21:22

  Geweldig ik vind het de oplossing om met een baby naar een festival te gaan! Zal goed van pas komen als onze kleine man er is! Vandaar graag een blauwe!
  ??

 • Reply
  Ruby pothoven
  11 juni 2017 at 21:56

  Jaah wij doen graag mee voor ons mannetje van net 2 en zijn zusje die zich binnen nu en 5 weken gaat melden! We doen mee voor de blauwe variant

 • Reply
  Liesbeth
  12 juni 2017 at 01:56

  Wij gaan heel graag op pad met onze kleintje! Gehoorbescherming zou ideaal zijn om overal van te genieten en toch ook tussendoor te slapen. Wij doen graag mee voor de blauwe!

 • Reply
  Isabel
  12 juni 2017 at 17:07

  Ik doe graag mee voor de blauwe variant. Ziet er geweldig uit. Comfy en handig!

Leave a Reply