Unicorns & Fairytales
originele uitstappen met kinderen - unicorns & fairytales
My life Op stap pretparken Travel uitstappen uitstappen binnen uitstappen in openlucht uitstappen in schoolvakanties

Tips om leuke uitstappen te vinden in de vakantie

Help! Hoe moeten we twee maanden grote vakantie overleven. Of andere schoolvakanties? Hoe vinden alle mensen nou leuke uitstappen? De gekende pretparken en weekuitstappen en bioscoop bezoeken niet meegeteld. Maar eens originele uitstappen met kinderen. Wel, ik geef je graag mijn tips. 

Originele uitstappen met kinderen vinden : enkele tips

Hoe vind je nou originele uitstappen met kinderen in de vakantie? Eigenlijk is het je ogen en oren vooral heel erg openhouden en rekening houden met enkele tips die ik je maar al te graag geef. Er is elke dag wel iets te doen. Originele uitstappen met kinderen en activiteiten en workshops zijn niet altijd gratis, dat weet ik, maar als je ze kan afwisselen met gratis activiteiten die je kan doen in de vakantie, dan komt het helemaal snor!

 

1. Praat met vrienden, familie, kennissen en mede-ouders aan de schoolpoort

De beste reclame is mond aan mond reclame. Praat met mensen en ga in interactie. Vraag hen wat ze gaan doen. Vaak zitten er originele uitstappen tussen en dingen die je nog hooit hebt gehoord. Leuke workshops die er in de buurt zijn, kampjes die je kinderen eventueel samen zouden kunnen doen en nieuwigheden die plaatselijk zijn. Festivals in de buurt, zwembaden en veel meer.

2. Ga naar de website van je gemeente/provincie

Op de website van je gemeente, stad of provincie vind je ook altijd leuke tips om met je gezin te doen. Zo weet je ook meteen wat er in de buurt te doen is. Meestal beginnen de websites met het woord  “visit”. Zo heb je visitantwerpen.be, visitkalmthout.be, visitoostende.be, visitkoksijde.be, visitlimburg.be enzovoort. Erg handig want daar kan je alle originele uitstappen vinden voor je gezin, maar ook als je wil gaan eten, fietsen, wandelen enz…

3. Gebruik handige APPS

PARC

Er bestaan apps waarmee je originele uitstappen met kinderen kunt vinden en plannen. Zo heb je PARC nog altijd, waar je ook ergens kunt inchecken zodat je vrienden, die de app ook hebben, kunnen zien waar jullie zitten. Je kan bijvoorbeeld een leuk groepje aanmaken en afspreken dat jullie ergens inchecken en dan afkomen wanneer het past? Maar ook een zoekfunctie naar

PlayDay

Playday is een app waar je kan aangeven waar je kinderen naar school gaan, welke hobby’s ze beoefenen en van welke clubs ze lid zijn. Je kan dan ook verbinden met de ouders van kinderen die in dezelfde sportclub zitten. Carpoolen, vragen stellen en playdates worden dan heel eenvoudig.

4. Doorzoek mijn blog en Pin de leukste ideetjes vast in een mapje op Pinterest

Ik ga dan even reclame maken voor mijn eigen artikels hé ;- Maar doorzoek dus deze blog bij de categorie TRIPS. Bij de meeste artikels maakte ik een afbeelding met de titel die je eenvoudig kan pinnen. Maak een mapje aan op Pinterest, bijvoorbeeld met de naam ‘LEUKE IDEEËN UITSTAPPEN’ en pin ze daarin.

5. Schrijf je in op nieuwsbrieven

Oké oké, ik weet het, nieuwsbrieven zijn niet altijd heel leuk. Maar als je je abonneert op websites met uitstappen en vakantietips dan kan het handig zijn. Op deze blog kan je je ook abonneren trouwens, je krijgt niet veel nieuws maar als de mail komt, dan kan je zeker zijn dat het interessant is.6. Bezoek goede websites die uitjes verzamelen

Je kan ook websites raadplegen die vele originele uitstappen met kinderen in België verzamelen en daar kan je dan op regio en datum zoeken. Vaak ook op doelgroep. Interessante websites die ik je kan aanraden zijn:

originele uitstappen met kinderen - unicorns & fairytales

7. Maak een WhatsApp groepje aan met je FRAMILY

Maak eventueel met de ouders van de klas of met je vrienden (die ook een beetje familie zijn geworden, je weet wel, FRAMILY) een WhatsApp groepje aan waar je ideetjes in kunt verzamelen. Zo kan je vaak ook gemakkelijk afspreken.

 

8. Lees de krant of tijdschriften en houd interessante tips bij

Mijn bomma leest nog regelmatig de krant en die geeft mij vaak leuke knipsels van uitstapjes. Er staan vaak originele uitstappen met kinderen in kranten of tijdschriften zoals Ouders Van Nu, Libelle en Flow.

 

tips tijdens schoolvakanties - unicorns & fairytales

Deze artikels kunnen best interessant zijn..

25 dingen om te doen in de Kempen en meer

10 redenen waarom de Beekse Bergen een toffe uitstap voor kinderen én ouders is

Dit kan je zeker een keertje doen in de zomervakantie

Kidsproof uitje // Een kinderboerderij, speeltuin & manege in één domein!

15 tips om een schoolvakantie te overleven!

Leuke uitstappen in de krokusvakantie

PIN

Deze afbeelding kan je alvast pinnen om dit artikel te bewaren…

originele uitstappen met kinderen - unicorns & fairytales

 

Hoe vind jij originele uitstappen met kinderen?

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply